Moràvia. Tresors insospitats. Brno, Ceský Krumlov,...


Del 23/08/2018 al 31/08/2018
9 dies
per persona 1100
 • Del 23/08/2018
  al 31/08/2018
 • 9 dies
 • Avió
 • Història
 • NOVETAT
 • Arquitectura

 • Santi Tormo

Descripció

Moràvia. Tresors insospitats. Brno, Ceský Krumlov,...

La República Txeca està històricament dividida en dues entitats, la Bohèmia i la Moràvia. Fora dels circuits turístics “estàndard”, hem volgut presentar-vos la veritable essència de Txèquia, la bella i pura terra que s’anomena Moràvia, en què trobarem viles i pobles preciosos (Telč, Kroměříž, Znojmo...), ciutats que guarden l’autenticitat de pobles viscuts, com la capital Brno –la Manchester txeca– amb el seu castell, i Olomouc, que ha conservat un centre històric  medieval extraordinari, i tots ells envoltades de castells, grutes kàrstiques, paisatges extremadament variats, on podrem aturar-nos per a gaudir tranquil·lament, com diuen ells, de les millors cerveses del món, i també d’excel·lents vins. És un viatge a part sencera.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Avió
 • Itinerari en Bus
 • Hotel
 • 3 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 26/03/2018

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 17/07/2018

Opcions

 • Habitació individual + 180 €
 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

Santi Tormo
Arquitecte tècnic i restaurador de monuments.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1100 € + 100 € de taxes


Programació

23 d’agost. Vol València-Viena. Un tast austríac

Concentració a les 04:30 h a l’aeroport de Manises. Vol a Viena, via Frankfurt. No desaprofitarem aquest dia d’arribada, ja que ens dirigirem al Parc Nacional Podyji, fronterer entre Àustria i Txèquia. Visitarem en primer lloc la ciutat morava de Znojmo, i després, farem una passejada pel poble austríac de Hardegg, amb el seu castell d’origen medieval, que arribà a ser uns dels més importants del país, i un bosc luxuriós. Hotel a Brno. 6 nits. Sopar.

 

24 d’agost. Brno. La Manchester txeca

Encetarem la visita a la capital morava amb una llarga passejada pel centre històric, segona ciutat més important de Txèquia. En aquesta localitat podrem gaudir de la catedral de Sant Pere i Sant Pau en què el toc del migdia és a les 11, el castell de Spilberk, el palau Driechistein, sense oblidar la magnífica vila creada per a la família judeoalemanya dels Tugendhat pel mateix Mies van der Rohe, exemple incontestable de l’arquitectura moderna funcionalista. Temps lliure. Sopar.

 

25 d’agost. Lednice-Mikulov i Valtice. Joies del vi

Els llocs que visitarem hui formen part del que la Unesco anomena Parc Cultural i Natural. Ens dirigirem cap al sud de Moràvia per a conéixer la primera joia del país, el castell de Lednice, propietat de la poderosa familia Liechtenstein, enriquida al caliu dels Habsburg. Aquest castell va ser reformat per a convertir-lo en lloc d'estiueig fora de Viena. Després anirem a Mikulov, l’antiga Nikolsburg, petita població amb una encantadora plaça coronada pel seu castell i de la qual destacarem la sinagoga. Dinar lliure. Continuarem el dia amb una visita a Valtice, amb una de les residències barroques més monumentals d’Europa, dissenyada per Fischer von Erlach, proveïda d’un encantador jardí a l’estil anglés. També guarda el Saló Nacional del Vi de la República Txeca.

 

26 d’agost.  Moràvia central. Inspiració interior

El karst de Moràvia.  Des de l’era devoniana l’aigua ha anat modelant el territori kàrstic que visitarem. Rius subterranis, llacs insospitats, coves i abismes, dolines, etc. Començarem amb la visita de la famosa cova de Punkva, amb un passejada a peu i després amb una barca –en total poc més d’un parell d’hores d’una experiència “interior”–. Refrescats pel cor de la terra ens dirigirem al  monestir de Portacoeli –en la ciutat de Tisnov, fundació medieval del cister, i que fins a l’actualitat guarda una comunitat de “germanes”. Ja a la vesprada, el fabulós i fílmic castell de Perstejn.

 

27 d’agost. Moràvia septentrional. Olomouc i Kroměříž, les belles moraves

Antiga capital de Moràvia fins al 1641, Olomouc és hui una pròspera ciutat universitària amb una ciutat vella que s’articula amb dues places Horni Naméstí i Dolní Naméstí. Farem una visita passejant-la i descobrint l’ajuntament renaixentista i italianitzant amb un rellotge astronòmic, la columna de la Santíssima Trinitat, el palau arquebisbal, on es proclamà emperador d’Àustria a l’arxiduc Francesc Josep, així com la catedral de Sant Wenceslau, entre altres punts d’interés. Dinar lliure en la ciutat, on es pot tastar la cervesa Gambrinus. A la vesprada, visitarem la plaça i el castell de Kroměříž. Aquesta ciutat va ser destruïda en la Guerra dels Trenta Anys i reconstruïda al segle XVII. La seua plaça grandiosa guarda secrets, com la cerveseria Cerný Orel. El senyor de la ciutat, el príncep arquebisbe, va encomanar a artistes italians la reconstrucció de la seua residència, que ha conservat els bellíssims jardins i la majestuositat intimidant del palau.

 

28 d’agost. La Valàquia morava. La vida lliure

El dia de hui ens portarà a visitar la regió valaca de Moràvia. Roznov Pod Radhostem és famós pel seu museu a l’aire lliure anomenat Skansen, que consisteix en un conjunt d’arquitectura popular de fusta de la regió de Valàquia, amb les seues esglésies, habitatges, escoles, etc. Els valacs de Moràvia foren un poble nòmada dedicat a la ramaderia i que sofriren l’extermini de la seua cultura per part de l'imperi Habsburg. Podrem reviure la vida d’aquest poble que, malgrat tot, encara conserva la llengua i els costums. Després, emprendrem el camí cap a la terra valaca, les muntanyes Beskydy, visitant alguns pobles com Velké Karlovice o el deliciós Stramberk.

 

29 d’agost. Telč-České Budějovice. Places i cerveses

Encetarem l’última part del viatge explorant l’oest de Moràvia amb la visita a l’exquisida ciutat de Telč, declarada Patrimoni de la Humanitat, i amb l’espectacular plaça anomenada Zachariase z Hradce. Amb la seua filera de cases pintades amb suaus tons pastel, amb elegants gablets decorant el cel, i la típica columna de la pesta de 1720 és representació perfecta de les places txeques. En un extrem de la plaça s’alça el castell renaixentista, que és lloc d’esplai dels habitants de la ciutat. Continuarem fent un tast de Bohèmia, amb la visita de la ciutat de České Budějovice més coneguda amb el seu antic nom alemany Budweiser, i que dóna també nom d’aquesta cervesa daurada que podrem assaborir en la seua gegantina plaça. Hotel a České Budějovice. 2 nits. Sopar.

 

30 d’agost. Ceský Krumlov. Una excepció bohèmia

Dominada pel seu colossal castell, la medieval Ceský Krumlov ha sucumbit a la vida moderna omplint l’espai de tendes, bars, comerços de cristalleria de bohèmia, etc. Malgrat això, la ciutat vella no ha perdut l’encant. L’ajuntament, amb un bell pòrtic gòtic, o l’església de Sant Vitó, del s. XV, sense deixar de banda l’esplèndid castell que dóna el toc màgic a la ciutat, seran visitats durant aquest dia. També podrem gaudir del museu del pintor austríac Egon Schiele, que habità la ciutat per un any, abans de ser expulsat pel puritanisme imperant...

 

31 d’agost. Eixida cap a l’aeroport de Viena. Vol a València

Matí lliure a České Budějovice. Trasllat a l’aeroport. Vol Viena–València, via Zuric. Arribada a València cap a les 23.00 h.Visitarem