Cracòvia-Silèsia-Gran Polònia.
ESTIU 2024


Del 13/08/2024 al 20/08/2024
8 dies
per persona 1615 Queden places lliures
  • Del 13/08/2024
    al 20/08/2024
  • 8 dies
  • Avió
  • Regions d'Europa
  • Mitja pensió.
  • Opció Cultural

  • Santi Tormo

  • Guia Local.

Descripció

Cracòvia-Silèsia-Gran Polònia.

L'any passat Fil-per-randa va fer un viatge fantàstic per l’est de Polònia. Però el país encara té moltes altres regions  per descobrir. Aquesta vegada vos presentem la visita de l’occident partint de Cracòvia i fins a Poznan. De fet, recorrerem les terres de l'anomenada Gran Polònia, la Xicoteta Polònia i la Silèsia. Aquesta última formà part d'Alemanya fins a la Segona Guerra Mundial quan es va incorporar a l’Estat Polonès. El nostre recorregut ens portarà a gaudir de la gran arquitectura que la història ha deixat en cadascuna d'aquestes belles regions. Cracòvia és monumental, plena d'encant, impregnada d'una idea "catòlica i romana". El castell, la gran plaça amb la catedral, el mercat, etc. tot un recorregut ple de meravelles. Una joia desconeguda i oculta és Wroclaw, l'antiga Breslau alemanya. La ciutat vella és deliciosa i recuperada totalment: esglésies i monestirs, tots ells d'una esplendor radiant.. El paisatge canvia al recórrer el camí cap a Poznan. Ciutat dinàmica i acollidora que podem visitar tota ella passejant-la. L'est de Polònia és un destí d'estiu ple d'encants d'una Europa una mica desconeguda i secreta.

Inclou

  • Vols internacionals
  • Hotel i desdejuni
  • Guia local
  • Guia FPR
  • Mitja Pensió tots el dies.
  • Entrades
  • Itinerari en Bus
  • Assegurança de viatge

Opcions

  • Habitació individual + 350 €
  • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Santi Tormo
Arquitecte tècnic i restaurador de monuments.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1615 € + 110 € de taxes


Programació

13 agost. Vol València-Cracòvia.

Concentració a les 16.00h a l’aeroport de Manises. Vol València – Cracòvia mb escala a Frankfurt. Arribada i nit a Hotel en Cracòvia 3 nits. Mitja Pensió tots els dies.

 

14 Agost. Cracòvia. 

La ciutat vella de Cracòvia té forma de llàgrima. El seu barri antic és monumental i ben conservat cosa que farà les delícies dels amants de l'art i l'arquitectura. Envoltada per una consecució de cases burgeses, la plaça major de Cracòvia va ser una de les més grans de l'Europa medieval. En ella s'aixequen els edificis més cèlebres de la ciutat, com l'església de Ntra. Senyora, amb el retaule més gran fet mai a Europa. El Mercat de panys amb el trafegar dels locals i turistes, la torre de l'ajuntament, etc. tot un gran i preciós conjunt històric que visitarem sempre passejant. Dinar inclôs. A la vesprada farem una excursió a les mines de sal de Wieliczka, impressionant conjunt de càmeres, capelles  i galeries subterrànies esculpides en sal gemma.-patrimoni de la humanitat-. Després tornarem a Cracòvia i temps lliure.

 

15 agost. Cracòvia-Kazimierz.

El segon dia en Cracòvia el dedicarem a conèixer el barri de Kazimierz que va ser part de l'antic call jueu de la ciutat. Els seus carrerons, les tendes, les cases antigues tot ens recorda i ens porta a l'època abans de la Segona Guerra Mundial. Durant el passeig visitarem el museu de la fàbrica de Schindler, que donà nom a la famosa pel·lícula. La vesprada la tindrem lliure per gaudir de les places i racons de la fantàstica i molt catòlica Cracòvia.

 

26 agost. Małujowice-Brzeg-Wrocław.

En acabar de desdejunar eixirem cap a la ciutat de Wroclaw-l'antiga Breslau-. Farem una primera parada en Malujowice per visitar l'església de Sant Jaume apòstol. Aquesta té un dels cicles de pintura mural gòtica més riques de Polònia, formant el conjunt més gran de frescos de la baixa edat mitjana amb una superfícies de quasi mil metres quadrats. Dinarem a Breg on en acabar farem un passeig per aquesta ciutat amb l'imponent castell d'estil renaixentista  i seu de la família Piast de Silèsia. Hotel a Wroclaw 2 nits.

 

17 agost. Wroclaw-Breslau.

Wroclaw va ser fundada per un duc txec al segle X, després es va establir un bisbat polonés cap a l'any mil. Entre txecs i polonesos va anar fluctuant la ciutat fins que caigué en mans dels Habsburg. Capital incontestable de Silèsia va tornar a formar part de Polònia després de la Segona Guerra Mundial. Farem una visita al centre històric replet d'edificis que ens traslladen a l'època alemanya. Començant pel Rynek punt neuràlgic de la ciutat on trobem la casa dels set electors, la casa del Sol d'or, l'Ajuntament, la universitat, etc. el barri d'Ostrow Tumski és la part més antiga on trobem esglésies gòtiques com la catedral de Sant Joan Batista, etc. Tot un dia per gaudir d'aquesta joia centreeuropea. Dinarem en l'històric restaurant Piwnica Świdnicka en el cor del mercat de la ciutat. 

 

18 agost. Swidnica-Poznan.

Eixiríem de Silèsia cap a la capital de la regió anomenada Gran Polònia. Gràcies a la localització en meitat de la ruta que unia Berlín a Varsòvia Poznan es coneguda sobretot per la gran activitat comercial i industrial i les seues fires. Aquesta part del país és la que dona naixement al país. De camí a Poznan ens detindrem per admirar les esglésies de pau en Swidnica. Les esglésies evangèliques de fusta on s'intercala la utilització de la fusta i la pedra són un record de l'època on l'església reformada era majoritària en la zona. Són patrimoni de la humanitat. Hotel a Poznan 2 nits.

 

19 agost. Poznan.

Descobrirem Poznan en un passeig de matí per la part vella. Comencem en l'illa Ostrow Tumski, on foren batejats els primers cristians al voltant de l'any 966. La catedral gòtica és del segle X. La capella daurada conté sarcòfags amb les cendres del primer rei polonés. L'església -també gòtica- de la Verge Maria, l'edifici de l'Acadèmia Lubranskich del segle XVI i el Palau episcopal seran les següents parades en el passeig. Acabarem aquest recorregut a la plaça del mercat on es troba l'antic ajuntament i en el carrer polwiejska amb una de les cerveseries amb més solera de la ciutat. Dinarem en un restaurant del centre i a la vesprada tindrem temps lliure per gaudir dels racons més feliços d'aquesta gran Polònia.


20 agost. Vol Poznan-València

Vol València – Poznan amb escala a Frankfurt. Arribada a València cap a les 17.30 hores.

 

 Cracòvia  Vienna House by Wyndham Andel´s Cracow 4*
 Wrocław  Novotel Wroclaw Centrum 4*
 Poznan  Novotel Poznan Centrum 4*

 




Visitarem