Queden places lliures

Els Cantons Alemanys de Suïssa
ESTIU 2024

Al cor d'Europa està Suïssa, la Confederació helvètica és el seu nom oficial. Tenim al cap la imatge de les altes muntanyes de neus perpètues, valls profunds de verds intensos, llacs de blaus maragda, cabanes i pobles enfilats en pendents de vertigen. Tot açò ens fa perdre de vista les grans ciutats que donen al país tot el impromptu cosmopolita. Viles laborioses com poques, amb una protecció absoluta dels barris antics -mai tocades per la guerra- i que es combinen absolutament amb l'arquitectura més contemporània. Els Museus són d'impressió amb unes col·leccions que meravellen a qualsevol amant de l'art. Vos presentem aquest estiu el viatge a la Suïssa més dinàmica, al país més tranquil d'Europa amb les capitals dels cantons del nord: Zúric, rica i famosa, Basilea multicultural i moderna, Lucerna cuidada a l'extrem, Berna bombonera medieval i capital confederal. A més els museus com la fundació Beyeler, el museu Paul Klee o el Vitra Design, etc. Un viatge ple de meravelles als peus dels Alps.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 07/08/2024 al 14/08/2024
  • Els Cantons Alemanys de Suïssa

    ESTIU 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1740

8 dies

07/08/2024

14/08/2024

Reservar

Queden places lliures

Cracòvia-Silèsia-Gran Polònia.
ESTIU 2024

L'any passat Fil-per-randa va fer un viatge fantàstic per l’est de Polònia. Però el país encara té moltes altres regions  per descobrir. Aquesta vegada vos presentem la visita de l’occident partint de Cracòvia i fins a Poznan. De fet, recorrerem les terres de l'anomenada Gran Polònia, la Xicoteta Polònia i la Silèsia. Aquesta última formà part d'Alemanya fins a la Segona Guerra Mundial quan es va incorporar a l’Estat Polonès. El nostre recorregut ens portarà a gaudir de la gran arquitectura que la història ha deixat en cadascuna d'aquestes belles regions. Cracòvia és monumental, plena d'encant, impregnada d'una idea "catòlica i romana". El castell, la gran plaça amb la catedral, el mercat, etc. tot un recorregut ple de meravelles. Una joia desconeguda i oculta és Wroclaw, l'antiga Breslau alemanya. La ciutat vella és deliciosa i recuperada totalment: esglésies i monestirs, tots ells d'una esplendor radiant.. El paisatge canvia al recórrer el camí cap a Poznan. Ciutat dinàmica i acollidora que podem visitar tota ella passejant-la. L'est de Polònia és un destí d'estiu ple d'encants d'una Europa una mica desconeguda i secreta.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 13/08/2024 al 20/08/2024
  • Cracòvia-Silèsia-Gran Polònia.

    ESTIU 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1615

8 dies

13/08/2024

20/08/2024

Reservar

Llista d'espera

Caixmir-Ladakh-Delhi-Agra-L’himàlaia Indi. El Xicotet Tibet.

Fil-pe-randa vos presenta com a Gran Viatge  el descobriment de la  Catxemira i el Ladakh. El nord de l'Índia ens ofereix una de les regions més fascinants al cor de l'Himàlaia on trobem una confluència de creences que van  del budisme predominant a l'hinduisme i l'islam. Apartat de les clàssiques rutes de turisme a l'Índia conserva alguns dels paisatges més purs del món. El Ladakh, regió coneguda com la "terra dels passos" té una bellesa desolada, tancada entre els congostos de l'Himàlaia i es anomenada "el Petit Tibet" o" l'últim Shangri-la". La Catxemira va ser per als emperadors mongols refugi estiuenc de les insuportables calors asiàtiques. Amb un clima alpí atrau els viatgers més indòmits, ja que durant molts anys ha estat tancat al turisme. La seua capital Srinagar té com a simbol per les cases-vaixell així com l'arquitectura de les mesquites i els carrers del barri antic que no han canviat des de l'època mongol. A més de ser la terra de les muntanyes nevades, les cascades brillants, els shikaras (taxis aquàtics), els extensos camps de flors , el Caixmir també és famós per les seves artesanies úniques: paper maché, fusteria, joies de pedra, Xals de Pashmina i Shahtush, teixit de catifes i argenteria. Les arts i l'artesania d'aquesta regió tenen més de cinc-cents anys d'antiguitat i conserven una marcada empremta persa. A més hem apreciat visitar la bulliciosa Delhi i estant al nord de l'Índia no podíem deixar  de regalar  l’extraordinària visita al Taj-Mahal a Agra.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 15
    dies

    15 dies

    Del 14/08/2024 al 28/08/2024
  • Caixmir-Ladakh-Delhi-Agra-L’himàlaia Indi. El Xicotet Tibet.

  • Guia

    Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
3390

15 dies

14/08/2024

28/08/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

Flandes. Brusel.les - Gant - Amberes - Bruges.
AGOST 2024

El comtat de Flandes va ser fundat al segle X. Des d'aleshores fins hui  ha passat brillants moments de glòria i episodis de grans crisis, guerres i fam. D'aquesta fulgurant història aquest país ha aconseguit malgrat tot ser una de les regions europees més desenvolupades i riques. Model a seguir per moltes altres. Des dels temps medievals on els seus cavallers desfilaven cap a futurs incerts a la tova revolució industrial,des del període artístic que hem anomenat gòtic fins a l'art nouveau, Flandes té suficients al·licients per a dedicar-li un gran viatge. Descobrirem la capital federal del país i capital de la unió europea, Brussel·les. Juntament amb aquesta les ciutats que donen forma la regió: La màgica Bruges, descrita com la Venècia del nord, Gant, la ciutat del corder místic, o Anvers, grandiós mercat de diamants i urbs cosmopolita. Volem ensenyar-vos Flandes des de totes les perspectives sempre acompanyats pels grans mestres: Memling, Van Eyck, Van der Weyden, Rubens.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 15/08/2024 al 22/08/2024
  • Flandes. Brusel.les - Gant - Amberes - Bruges.

    AGOST 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
1670

8 dies

15/08/2024

22/08/2024

Reservar

Llista d'espera

Les Açores-Illa De São Miguel. L’atlàntida Trobada.
AGOST 2024

Al bell mig de l'Atlàntic, les Açores conformen un conjunt d'illes  orientades d'oest a est. Sant Miquel pertany a l'oriental. Conegudes pel seu famós anticicló, pocs han tingut l'oportunitat de gaudir d'eixe fascinant miracle de la natura, de paisatges producte de milers d'anys d'activitat volcànica, les famoses "Caldeira". FPR vos proposa una acurada selecció del millor d'aquesta illa -gastronomia inclosa- i tot amb l'esperit de les Açores: Calma, natura i escalfor humà. Les Açores són una les restes segures d'aquella mítica Atlàntida, tot un continent trobat amb les millors vistes de l’oceà atlàntic, d'una bellesa única.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 19/08/2024 al 26/08/2024
  • Les Açores-Illa De São Miguel. L’atlàntida Trobada.

    AGOST 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1670

8 dies

19/08/2024

26/08/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Capitals bàltiques. Tallin - Riga - Vílnius
AGOST 2024

A les vores del Bàltic, les Repúbliques d'Estònia, Letònia i Lituània, s'aferren fortament a la seua independència recobrada i assumeixen una europeïtat absoluta. Fortes per la seua originalitat ètnica i lingüística, totes tres entren en la Història d'Europa al segle XIII durant el desenvolupament de la Hansa. Els cavallers teutònics foren els senyors d'aquells territoris després d'una cristianització feroç. Podem dir d'elles que cadascuna té unes característiques pròpies que les fan úniques malgrat que se les agrupe sempre. Farem un recorregut per les tres capitals. Les tres fantàstiques i diferents. En elles trobarem un compendi del millor de l'art medieval "teutó" i una explosió extraordinària del que anomenen modernisme o Art Decó. Tot un periple a la vora d'eixe mar poc salat, quasi dolç, de tonalitats blau-ambarines envoltat de boscos i llacs d'una quietud a prova de somni.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 20/08/2024 al 27/08/2024
  • Capitals bàltiques. Tallin - Riga - Vílnius

    AGOST 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Daniel M. Meyer, Guia FPR i Politòleg
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1540

8 dies

20/08/2024

27/08/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

Pas De Calais - Alta Picardia - Lille
AGOST 2024

El nord atlàntic francés ens regala un país marítim, de vents frescos, vivificants, que alleugen les calors de l'estiu. Un fantàstic territori que és compendi d'art, cultura i natura. Hem preparat una visita a aquestes comarques per descobrir cadascun dels racons que ens regala aquesta terra a mig camí entre Flandes i França. La gran capital és Lilla- Lille-. Ciutat que és una aglomeració europea de les més importants i actives del continent. Des d'ella anirem coneixent la regió. La costa té una energia marítima, de platges arenoses a perdre de vista puntejada per alguns penya-segats que ens allarguen la vista cap a l'illa britànica. L'interior està compost per turons suaus i pobles i ciutats de gran desenvolupament cultural. La Bèlgica també està molt a prop pel que farem una excursió per visitar-la així com al Museu del Louvre a Lens, una perspectiva nova de l’Art.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 22/08/2024 al 29/08/2024
  • Pas De Calais - Alta Picardia - Lille

    AGOST 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
1580

8 dies

22/08/2024

29/08/2024

Reservar