Queden places lliures

Bulgària. Tardor balcànica.

Tancada al turisme darrere del Teló d'Acer, Bulgària és uns dels països més desconeguts d'Europa. Membre de la Unió des del 2007, avui ens podem permetre gaudir de les meravelles que aquest xicotet país balcànic ha amagat durant tants anys. Dividida en dues parts per la serralada del Balkan, que dona nom a tota la península, separada de Grècia per les magnífiques muntanyes dels Ròdope i de Romania pel Danubi, Bulgària -per la seua preservació- posseeix un patrimoni cultural i natural únic a Europa. Als poblets es viu al ritme d'altres èpoques, les Ciutats són d'un dinamisme quasi "oriental"; la seua capital Sofia, els monestirs ortodoxos i les esglésies transmeten una íntima espiritualitat. La història de les ciutats búlgares és una barreja de les cultures que han transcorregut pel país, com els tracis, els romans, els eslaus, els turcs... com a la bella Plovdiv -l'antiga Filipopolis- o la seua capital medieval Veliko Tarnovo, i com no, monuments a una independència propera en el temps, com a Shipka... Fil-per-randa vos presente un intens recorregut pel millor del país per assaborir plenament l'essència del país.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 9
    dies

    9 dies

    Del 05/10/2024 al 13/10/2024
  • Bulgària. Tardor balcànica.

  • Guia

    Ens acompanyarà GUIA FPR ,
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1690

9 dies

05/10/2024

13/10/2024

Reservar

Queden places lliures

León - Sahagún - Benavente

Només per la seua catedral es justifica qualsevol viatge a León. Però no només. La capital de l'antic regne de Lleó guarda tantes joies que en fil per randa hem decidit donar-li més d'un dia per gaudir sense fre dels seus tresors. San Isidoro, un dels conjunts romànics més destacats amb el panteó reial, o la casa botines en aquest cas obra del genial Antoni Gaudí a més el convent i hospital de Sant Marc, el palau de los Guzmanes d'un esplendorós renaixement i un etcètera llarguíssim. No oblidem el barrio humedo on podem degustar la sabrosa i rica cuina lleonesa de gran contundencia. A prop de Lleó trobem, a més, peces d'art de primera magnitut: San Miguel de Escalada obra cimera del mossàrab pre-romànic o Sahagún que conserva les esglésies mudèjars d'una monumentalitat a prova del temps. Tot un viatge replet d'art, arquitectura i paisatge a l'estil Fil per randa.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 5
    dies

    5 dies

    Del 05/10/2024 al 09/10/2024
  • León - Sahagún - Benavente

  • Guia

    Ens acompanyarà Ximo Corts, Professor i especialista en música antiga
705

5 dies

05/10/2024

09/10/2024

Reservar

Queden places lliures

Torí. La Joia de la Família.

Tori va néixer per ser capital. En època antiga ho va ser del poble taurí, en edat romana de l'àrea subalpina, capital del regne de Savoia, del Piemont i de la Sardenya, cap i casal del "Resorgimento", després primera capital de la Itàlia unida, i ja al segle XX centre de l'automòbil.  La ciutat del vermut, dels cafés històrics, dels millors dolços d'Itàlia, té a més una quantitat de museus dignes d'una urbs cosmopolita. Hem preparat un viatge per descobrir completament l'ànima de Torí, que ha conjugat història amb modernitat. Esquiva i austera, noble i "popolana", plena de secrets que esperen ser descoberts. Els seus palaus d'un reialme perdut, la quadricula romana, el Sant Sudari custodiat en pany i clau al "Duomo San Giovanni Battista", el barroc esplèndid entre el màgic Guarino Guarini i el "borbònic" Filippo Juvarra. I no només, també gaudirem de l'esplendor del Liberty piemontès i les residències reials dels Savoia així com del millor museu d'art Egipci fora del país del Nil. Torí és la joia secreta d’Itàlia, la joia de la família.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 5
    dies

    5 dies

    Del 09/10/2024 al 13/10/2024
  • Torí. La Joia de la Família.

  • Guia

    Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
980

5 dies

09/10/2024

13/10/2024

Reservar