Pas De Calais - Alta Picardia - Lille
AGOST 2024


Del 22/08/2024 al 29/08/2024
8 dies
per persona 1580 Queden places lliures
  • Del 22/08/2024
    al 29/08/2024
  • 8 dies
  • Avió
  • Regions d'Europa
  • Història
  • Natura
  • Arquitectura

  • Silvia Llacer

Descripció

Pas De Calais - Alta Picardia - Lille

El nord atlàntic francés ens regala un país marítim, de vents frescos, vivificants, que alleugen les calors de l'estiu. Un fantàstic territori que és compendi d'art, cultura i natura. Hem preparat una visita a aquestes comarques per descobrir cadascun dels racons que ens regala aquesta terra a mig camí entre Flandes i França. La gran capital és Lilla- Lille-. Ciutat que és una aglomeració europea de les més importants i actives del continent. Des d'ella anirem coneixent la regió. La costa té una energia marítima, de platges arenoses a perdre de vista puntejada per alguns penya-segats que ens allarguen la vista cap a l'illa britànica. L'interior està compost per turons suaus i pobles i ciutats de gran desenvolupament cultural. La Bèlgica també està molt a prop pel que farem una excursió per visitar-la així com al Museu del Louvre a Lens, una perspectiva nova de l’Art.

Inclou

  • Hotel i desdejuni
  • 3 Mitjes Pensions
  • Vol directe des de València
  • Itinerari en Bus
  • Guia FPR
  • Assegurança de viatge

Opcions

  • Habitació individual + 455 €
  • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Silvia Llacer
Guia FPR.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1580 € + 91 € de taxes


Programació

22 agost. Vol València-Paris. Sant Quintí.

Concentració a les 04.30h a l'aeroport de Manises. Capital econòmica de l'alta picardia, Sant Quintí, és una ciutatdinàmica i animada. Tota ella es desenvolupa al voltant de la gran plaça, centre neuràlgic i que està a l'altura de l'importància de la ciutat. En arribar a França anirem a visitar aquesta ciutat. Farem un passeig pel centre on podrem vore la basílica, edifici gòtic que pot rivalitzar amb les grans catedrals, l'ajuntament, edifici del gòtic flamíger, de principis del segle XVI d'una gran monumentalitat, la Rue des Canonniers, Hotel des Postes, etc. Dinarem en la ciutat. Després eixirem cap a la ciutat de Lille, on tindrem l'hotel cada dia. Sopar.

 

23 agost. Lille.

Lilla-Lille- és la capital del Flandes francés. La ciutat és rica en monuments, restaurat el centre històric, ha fet valdre les cases dels segles XVII i XVIII, d'un estil atípic, barrejant la rajola i la pedra. Passejar la ciutat per anar descobrint-la a poc a poc serà el nostre destí hui. Eixint del nostre hotel al centre de la ciutat farem acompanyats del guia de Fil-per-randa un recorregut on tindrem les visites de la "vieux Lille": la plaça Rihour amb el palau d'estil gòtic, la Grand Place, l'antiga Borsa, la plaça del Teatre, la rue de la Monnaie, etc. Tot un dia per gaudir en profunditat de la ciutat flamenca.

 

24 agost. Lille.

Aquest segon dia continuarem amb el descobriment de Lilla-Lille. El centre sud té alguns dels monuments més importants de la ciutat. L'Hotel de Ville es troba ací, la porta de París, La noble tour, etc. el Palau de Belles arts de Lilla construït entre 1887 i 1892 té més de 22.000 metres quadrats d'exposició. Restaurat al final del segle XX s'ha creat un nou espai amb un disseny en vidre. Donarem un temps per poder visitar-lo: galeria flamenca, francesa, holandesa, italiana, un pavelló espanyol amb teles de Ribera i Goya. Per últim, es pot fer un passeig pels jardins al voltant de la ciutadella així com del jardí de Vauban. Temps lliure.

 

25 agost. Arràs.

Arràs és la capital de l'Artois. Ciutat flamenca,és discreta i cultiva entre els seus habitants el gust per la gastronomia local. Ciutat d'origen galo-romà va tindre el seu màxim esplendor a l'edat mitjana convertint-se en centre de la llana i dels teixits elaborats. Açò va fer que fora un niu d'art i cultura. Li dediquem aquest dia tranquil·lament. La Gran Plaçai plaça dels herois, el palau de justícia, els carrers d'estil flamenc, l'abadia de Saint-Vaast, etc. faran la delícia dels viatgers. Tindrem temps lliure en la ciutat i tornarem a Lille a poqueta nit. Sopar.

 

26 agost. Museu Louvre A Lens.

En la zona minera de Lens l'any 2012 es va inaugurar un museu que és complement o subseu del Louvre. Aquest projecte original respon a una responsabilitat museística sense precedents: comprometen-se amb la revitalització social i econòmica del territori. El Louvre-Lens és un museu diametralment oposat al pompós i laberíntic plau que alberga el Louvre a París. Ha sigut projectat específicament per a l'exhibició d'art per l'estudi japonés d'arquitectura SANAA, i el seu disseny és minimalista: auster i de formes simples, amb l'alumini i vidre com materials predominants. El visitarem. Després tornarem a Lille per tindre la vesprada lliure. Sopar.

 

27 agost. Costa D’opale - Boulogne-Sur-Mer.

Rememoràrem Dunkerque, quan el 1940 fou escenari de l'evacuació de 300.000 soldats francesos i britànics cap a Anglaterra, davant l'avanç alemany. Calais, dominat per l'ajuntament, d'estil flamenc renaixentista enfront de Els Burgesos de Calais, d'Auguste Rodin. Tot seguit caminarem la Côte d'Opale, imponents penya-segats paral·lels als white Cliffs del litoral anglés, que si el dia és clar, guaitarem des de França. Dinar lliure. De vesprada Boulogne-sur-mer, construïda per Juli Cèsar, les muralles i el castell constitueixen un dels emblemes d'arquitectura medieval que resten intactes a França. La talaia que domina la ciutat, el palau de Napoleó i moltes mansions medievals.

 

28 agost. Museu, Parc I Vila M. Yourcenar.Poperinge.

És al Mont-Noir,  al costat de la frontera belga,  on la família de Crayencour posseïa un castell construït el 1824, que Marguerite Cleenewerck de Crayencour - del que Yourcenar és l'anagrama - passava les vacances d'estiu de 1903 a 1913. L'autora va dir: « Les plus forts souvenirs sont ceux du Mont-Noir parce que j'ai appris là à aimer tout ce que j'aime encore : l'herbe et les fleurs sauvages mêlées à l'herbe ; les vergers, les arbres... » Encetarem aquest dia d’estiu  a descobrir el  seu xicotet museu a Saint-Jans-Cappel dedicat a la meravellosa escriptora així com el parc i la vila on estiuejava. Després d'omplir amb les lletres cultivades i sensibles de l'autora francesa i els seus paisatges de l'infància anirem al poblet de Boeschepe per fer un mos i gaudir de les refrescants cerveses flamenques. Farem una incursió a la veïna Bèlgica per gaudir de la tranquil·litat i ambient de Poperinge. La seua catedral gòtica i la gran plaça són els llocs emblemàtics de la ciutat. Després tornarem a Lilla.

 

29 agost. Douai. 

L’últim dia del viatge ens aturarem a  la ciutat de Douai, la capital francesa del carilló on destacarem el campanar o beffroi a l’Hotel de Ville. Caminarem per gaudir de la Rue de la Comédie, Rue des Foulons, el palau de Justícia, etc. A l’hora indicada anirem cap a l’aeroport per agafar el vol a València. Arribada a les 23.00h aproximadament.

 




Visitarem