Queden poques places

La Corunya i Lugo. Any xacobeo

Anomenada així- costa da morte- per la gran quantitat de naufragis que ocorren en aquesta part de Galícia, és la costa més perillosa de tota Espanya però també una de les més belles. La seua geografia està oberta als temporals de l’atlàntic, amb platges immenses, penya-segats desafiant les borrasques més extremes i pobles al redòs de la costa. Els impetuosos vents carregats d’aigua i llum han pintat en l’imaginari comú supersticions, llegendes i misteris que li donen relleu literari. Recorrerem els indrets més fabulosos que vigilen l’oceà, passejarem per les seues platges secretes, menjarem els seus deliciosos mariscs i gaudirem d’una ciutat amb una gran activitat cultural: La Corunya. La Costa da Morte, una costa plena de vida.A més hem unit la ciutat de Lugo amb les seues muralles i la capital gallega, Santiago, ambdues patrimoni de la humanitat per complir amb l'any Xabobeo.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 16/07/2022 al 22/07/2022
 • La Corunya i Lugo. Any xacobeo

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
960

7 dies

16/07/2022

22/07/2022

Reservar

Llista d'espera

Estocolm i el centre de Suècia.

A la primeria del segle XX, el Consell d’Educació suec encarregà un llibre a l’escriptora Selma Lagerlöf per a ensenyar la geografia del seu país als xiquets suecs. Pocs anys després, va ser la primera dona que va rebre el premi Nobel de Literatura. A través de la seua novel·la, Les meravelloses aventures de Nils Holgersson  per Suècia, va aconseguir ‒ja al començament d’aquell segle‒ introduir als xiquets l’amor i respecte a la natura. Hem preparat un viatge introductori a aquest món del nord a través de les seues ciutats, pobles, castells, boscos i llacs. Envoltats per un cel ample i que en els dies solsticials captura un blau elèctric, vibrant, ple de matisos. Estocolm, la capital del país d’un encant fora del que és comú; Uppsala, amb la seua catedral i jardí botànic; i el país que l’envolta amb el llac Mälaren, vorejat de castells que ens transporten al fascinant segle XIX. Al fons, el Bàltic, així, en majúscula. La mar hanseàtica d’un estrany color ambarí, que porta un vent sempre fresc quasi de novel·la negra.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 22/07/2022 al 29/07/2022
 • Estocolm i el centre de Suècia.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà Daniel Martínez Meyer, Guia FPR i Politòleg
1370

8 dies

22/07/2022

29/07/2022

Llista d'espera

Queden poques places

Copenhaguen i l’Illa de Selàndia.

Malgrat que Escandinàvia es troba a la mateixa latitud que Alaska, gràcies al corrent del Golf, gaudeix d'un clima molt més temperat. Vos presentem com a novetat el viatge a la ciutat capital del xicotet regne de Dinamarca. Copenhaguen va ser fundada l'any 1167 pel bisbe Absaló, el seu nom significa port de mercaders. Des d'aleshores ha canviat la seua fisonomia unes quantes vegades deixant-nos en l'actualitat una vila moderna i espaiosa, d'un dinamisme impressionant. Adjectius com "calorosa, harmoniosa, tranquil.la, moderna i tradicional." Bé mereix un gran viatge. Juntament amb la descoberta de la capital del disseny nòrdic hem afegit diverses excursions en l'illa de Sealand per admirar els castells de Frederiksborg, de Kronborg, i la "riviera danesa".

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 03/08/2022 al 10/08/2022
 • Copenhaguen i l’Illa de Selàndia.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1480

8 dies

03/08/2022

10/08/2022

Reservar

Llista d'espera

Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel

La Bretanya és un Univers: turisme verd, marítim, cultural… Fil-Per-Randa Viatges sempre ha tingut una relació especial amb aquesta terra plena de meravelles. Volíem aquest estiu tornar a descobrir el país bretó centrant-nos- aquesta vegada- en la part oriental. Rennes, nus de comunicació, dinàmica, dedicada a la cultura, amb el seu parlament històric. La capital bretona està envoltada de joies de l'art medieval a Fougères a Vitré. I les costes, sempre canviants, d'uns colors que captaren intensament els grans mestres de la pintura francesa com Corot o Gauguin. Costes retallades, amb marees vives, formidables, d'un olor d’oceà que inunda l'ànima. Farem excursions per gaudir d'aquest vivificant vent, fresc, intens, visitant les Costes d'Armor, i el Golf de Morbihan. Sense oblidar el Mont Saint-Michel, illa mítica, d'una bellesa paisatgística fora del comú. La Bretanya és una terra màgica, mística i real. De "pardons" i pescadors, de camperols aferrats a la terra, de sidres, i "galetes", plena de vida. Un estiu Bretó.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 10/08/2022 al 17/08/2022
 • Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
1440

8 dies

10/08/2022

17/08/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

Hèlsinki i sud de Finlàndia. El pur aire del nord

El Sud de Finlàndia és una feliç trobada de paisatges marins, ciutats plenes d’història i una luxuriant taigà boreal. Una costa plena d’illes i illots, de caps i penínsules, on l’aigua és element primordial. Totes les ciutats i pobles del sud finlandés tenen un ric patrimoni cultural, com ho testifiquen les esglésies, els castells i les fortaleses. El territori també està marcat per la regió dels grans llacs, les casetes de fusta i la dolça tranquil·litat com a forma de vida. No debades Finlàndia és un dels països on es viu millor ell món. Hi farem un recorregut admirant cada un d’aquests elements. Hem programat com a imprescindible forma de gaudir del país les excursions en vaixell. Ens ajudarà la quietud de les aigües dels llacs i de l’ambarí mar. Tindrem a més temps suficient per a recórrer la capital Hèlsinki. Anomenada la “xica del Bàltic”, és hui el centre polític, econòmic i cultural del país.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 16/08/2022 al 23/08/2022
 • Hèlsinki i sud de Finlàndia. El pur aire del nord

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1875

8 dies

16/08/2022

23/08/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

Romania. Transilvània i els Monestirs de la Bucovina.

Al sud-est d'Europa, riberenc del Mar Negre, creuat pel majestuós Danubi, el territori Romanés s'organitza al voltant de l'arc muntanyós dels Carpats. Aquest serveix de frontera natural dels tres principats històrics que conformen actualment el país. En FPR vos volem presentar un viatge per descobrir una part de l'ingent patrimoni històric d'aquest racó balcànic anant de la capital Bucarest als més recòndits monestirs de la Bucovina, regió apartada, i plena de tresors per a gaudir sense moderació. I tot passant per la ja mítica Transsilvània, regió històrica d'una bellesa fora del comú i que la literatura romàntica va col·locar al mapa.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 16/08/2022 al 23/08/2022
 • Romania. Transilvània i els Monestirs de la Bucovina.

 • Guia

  Ens acompanyarà Àngel Barcelona, Història i professor d'Educació Física
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1220

8 dies

16/08/2022

23/08/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

2on Grup - Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel

La Bretanya és un Univers: turisme verd, marítim, cultural… Fil-per-randa viatges sempre ha tingut una relació especial amb aquesta terra plena de meravelles. Volíem aquest estiu tornar a descobrir el país bretó centrant-nos- aquesta vegada- en la part oriental. Rennes, nus de comunicació, dinàmica, dedicada a la cultura, amb el seu parlament històric. La capital bretona està envoltada de joies de l'art medieval a Fougères a Vitré. I les costes, sempre canviants, d'uns colors que captaren intensament els grans mestres de la pintura francesa com Corot o Gauguin. Costes retallades, amb marees vives, formidables, d'un olor d’oceà que inunda l'ànima. Farem excursions per gaudir d'aquest vivificant vent, fresc, intens, visitant les Costes d'Armor, i el Golf de Morbihan. Sense oblidar el Mont Saint-Michel, illa mítica, d'una bellesa paisatgística fora del comú. La Bretanya és una terra màgica, mística i real. De "pardons" i pescadors, de camperols aferrats a la terra, de sidres, i "galetes", plena de vida. Un estiu Bretó.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 18/08/2022 al 25/08/2022
 • 2on Grup - Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Martínez, Guia i administració FPR
1440

8 dies

18/08/2022

25/08/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

Caminar entre Asturies i Galícia. As Catedrais.

L'Occident asturià és un gran gegant per extensió geogràfica, per la bellesa dels paisatges, per la intensitat de la seua història, per la hospitalitat dels seus habitants, en definitiva per la riquesa natural i cultural. A més el límit entre Galícia i Astúries és un territori on la mar, els rius i les muntanyes formen un mosaic vital ple de contrastos. Roca, arena, boscos i aigua completen una armoniosa barreja d’ambients misteriosos i plens de llegendes, al cap i a la fi són terres de meigues, de farroncus, de trasgus i de frebas.Aquest viatge està dissenyat per gaudir de l'estiu cantàbric passejant aquestes verdes i fresques terres  descobrint un dels paisatges més màgics i bells de la península Ibèrica.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 22/08/2022 al 28/08/2022
 • Caminar entre Asturies i Galícia. As Catedrais.

 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
880

7 dies

22/08/2022

28/08/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

Creta. El cor del laberint. 2on grup

"Quan en les primeres llums de l'alba incerta, amb un mar blanquinós i oleaginós, s'entreveu des del vaixell l'ombra allargada de l'illa, fa l'efecte d'un miratge suspès entre el cel i la terra." Així descrivia el gran escriptor Josep Pla l'arribada a Creta. La gran illa del mediterrani oriental va ser elegida des de temps immemorials com a punt central, com a referència dels vents que regeixen les nostres vides a la vora del Mare Nostrum. Terres cobertes d'oliveres, platges vestides amb palmeres africanes, muntanyes amb canyons majestuosos, monestirs ortodoxos, mesquites dels temps  otomans, castells venecians, i les restes d'aquella primera de les civilitzacions que porta feliçment el nom del seu rei mític: Minos. És tant el que ens ofereix aquesta terra allargada, com acostada sobre el blau de l'Egeu, que no ens cap en un viatge. Volem impregnar-nos de tots els colors, olors i sabors de Creta. La gran illa grega. El cor del laberint.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 04/09/2022 al 11/09/2022
 • Creta. El cor del laberint. 2on grup

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
1690

8 dies

04/09/2022

11/09/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

Creta. El cor del laberint. La Canea, Heraclea,...

"Quan en les primeres llums de l'alba incerta, amb un mar blanquinós i oleaginós, s'entreveu des del vaixell l'ombra allargada de l'illa, fa l'efecte d'un miratge suspès entre el cel i la terra." Així descrivia el gran escriptor Josep Pla l'arribada a Creta. La gran illa del mediterrani oriental va ser elegida des de temps immemorials com a punt central, com a referència dels vents que regeixen les nostres vides a la vora del Mare Nostrum. Terres cobertes d'oliveres, platges vestides amb palmeres africanes, muntanyes amb canyons majestuosos, monestirs ortodoxos, mesquites dels temps  otomans, castells venecians, i les restes d'aquella primera de les civilitzacions que porta feliçment el nom del seu rei mític: Minos. És tant el que ens ofereix aquesta terra allargada, com acostada sobre el blau de l'Egeu, que no ens cap en un viatge. Volem impregnar-nos de tots els colors, olors i sabors de Creta. La gran illa grega. El cor del laberint.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 18/09/2022 al 25/09/2022
 • Creta. El cor del laberint. La Canea, Heraclea,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1590

8 dies

18/09/2022

25/09/2022

Llista d'espera

Queden places

El Poitou i La Rochelle. Bressol Romànic.

El Poitou és un dels antics territoris en què -fins a la revolució- es dividia França. És una terra ondulada, de turons baixos d'argila i de valls riques i amples. Regió que podem considerar com un istme entre el nord i el sud, terra de transició i de clima temperat amb gran producció agrícola i ramadera. País que ha estat al centre de la història de França i per això ha trobat un lloc preeminent en l'arquitectura medieval, gaudint d'una quantitat d'art romànic de primera magnitud. Al costat d'aquest país descobrim la Santonja i Angulema, regions també dinàmiques i plenes de sorpreses. Vos presentem la segona part o complement del viatge que iniciarem al romànic de l'Alvèrnia i el Llenguadoc. Hem recopilat el millor d'aquestes regions atlàntiques, plenes de bellesa i de secrets que vos anirem presentant. De la capital Poitiers a les menys conegudes: Angulema, Saintes i la Rochelle. Tot un encisador periple al voltant de l'art i la Història.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 22/09/2022 al 29/09/2022
 • El Poitou i La Rochelle. Bressol Romànic.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
1130

8 dies

22/09/2022

29/09/2022

Reservar

Queden places

La Geoda de Pulpí. Lorca, Alhama de Murcia,...

La Regió de Múrcia malgrat la relativa proximitat ha estat moltes vegades una gran desconeguda per als valencians. El sud d'aquesta solejada terra va ser territori fronterer amb el regne musulmà de Granada durant alguns segles i ha mantingut aquest concepte de frontera, de lloc de pas. Els castells que coronen els cims així ho confirmen, com també el record d'aquells temps musulmans amb esglésies que foren mesquites, o banys àrabs ara redescoberts. Us volem donar a conèixer aquest racó de la península i les xicotetes joies que amaga unint-lo a la visita de la conegudíssima Geoda de Pulpí, un imprescindible -ja en Andalusia- d'aquestes terres on viu la llum.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 3
  dies

  3 dies

  Del 30/09/2022 al 02/10/2022
 • La Geoda de Pulpí. Lorca, Alhama de Murcia,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
325

3 dies

30/09/2022

02/10/2022

Reservar

Queden places

L’Úmbria. Màgia Arcana. Assis, Foligno, Spoleto,...

L'any 1907 escriptor alemany i premi nobel de literatura Hermann Hesse va viatjar a Itàlia fent una llarga etapa a l'Úmbria. El seu diari de viatge diu: Prop o lluny no hi ha mirada que no toque una ciutat antiga, cèlebre, sagrada; d'ací cap allà, Spoleto, Perugia, Assís, Foligno, Spello, Terni i entremig centenars de pobles, esglésies, monestirs, patis, masies; una terra rica d'Història i monuments...-.L'Úmbria és una terra que infon alegria, serenitat. En FPR viatges hem volgut fer un retrat complet d'aquesta regió italiana on encara tot és autèntic. Les emocions prendran forma en cadascuna de les visites que vos proposem des dels frescos de Giotto a Assís o davant la Bramantesca Santa Maria de la Consolazione a Todi. Sense oblidar el mar umbro, el llac de Trasimè, on Hanníbal va fer abeurar els ja mítics elefants o les medievals Gubbio, Perugia o Spoleto. Un viatge a una Terra Mil·lenària amb aire de "Grand Tour".

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 07/10/2022 al 14/10/2022
 • L’Úmbria. Màgia Arcana. Assis, Foligno, Spoleto,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
1440

8 dies

07/10/2022

14/10/2022

Reservar

Queden places

Grans Capitals Otomanes. Pèrgam, Nicea i Troia.

És ben sorprenent adonar-se que fins a fa molt poc els manuals d’art islàmic no havien dedicat gens d’espai l’art otomà. Durant molts anys es va admetre que l’art turc no era més que una imitació, en part, de l’art bizantí, però, en canvi, hui podem apreciar, admirar i redescobrir les joies que l’art del primer imperi otomà ens ha deixat al llarg de la història, des dels inicis seljúcides fins a l’esplendor del segle XVI, amb el seu màxim creador: el gran i genial arquitecte Mimar Sinan. En aquest itinerari exclusiu d’FPR hem unit la visita acurada de les primeres capitals d’aquell imperi: Bursa i Edirne amb quatre must de l’antiguitat : Troia, Pèrgam, Assos i Nicea, sense deixar de banda les vistes d’una costa que, passant l’estret dels Dardanels, va de la mar de Màrmara al blau profund de l’Egeu.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 9
  dies

  9 dies

  Del 08/10/2022 al 16/10/2022
 • Grans Capitals Otomanes. Pèrgam, Nicea i Troia.

 • Guia

  Ens acompanyarà Imma Rodilla, Gestora turística i guia FPR.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1545

9 dies

08/10/2022

16/10/2022

Reservar

Queden places

Salamanca, Ciudad Rodrígo i el Campo Charro.

L'actual província de Salamanca és un territori ple de contrastos que va des de les planures castellanes a les muntanyes de la Serra de Gata i la Peña de Francia. Entremig n'hi ha un patrimoni cultural i paisatgístic de primera línia. Salamanca és una ciutat tan monumental que només la visita a la Catedral ja hi valdria tot un viatge, però a més adjunta una plèiade d'esglésies, palaus, patis, places, etc. junt una vida estudiantil que rejoveneix la vetusta ciutat donant-li un aire de vitalitat incansable. I a prop Ciudad Rodrigo, fronterera, solitària entre deveses poblades de bous i rouredes. A més les viles històriques que les envolten a les que sumem el paisatge del Campo Charro, bosc d'alzines i pastos, devesa poblada per la ramaderia. La Real Academia Española definia Charro com: Persóna poco culta, nada pulída, criada en lugár de poca policía. En la Corte, y en otras partes dán este nombre à qualquier persóna de Aldéa."

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 08/10/2022 al 12/10/2022
 • Salamanca, Ciudad Rodrígo i el Campo Charro.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
590

5 dies

08/10/2022

12/10/2022

Reservar

Queden places

La tardor a La Rioja. Pobles i fagedes.

La Rioja, regió d'una antiga Castella "la Vieja" és només xicoteta en extensió, no en riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i sobretot humana. La tardor és una de les millors èpoques per conèixer o revisitar aquesta terra. Les vinyes comencen a adquirir unes tonalitats grogues, daurades, que li donen al paisatge una bellesa melancòlica i única. Hem conjugat la visita cultural amb els passeig pels boscos i fagedes. Les fagedes riojanes són unes grans desconegudes pel gran públic i podríem dir que són de les més belles de la península. A més la gastronomia riojana que és, junt amb els fantàstics vins, un complement indispensable per aquesta entrada en la tardor.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 12/10/2022 al 16/10/2022
 • La tardor a La Rioja. Pobles i fagedes.

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
590

5 dies

12/10/2022

16/10/2022

Reservar

Queden places

Una tardor a la Selva Negra. Monestir de Maulbronn.

La selva negra és un gran bol d'oxigen. El seu nom evoca un país de llegendes. Ací, les boscoses muntanyes, gaudeixen d'una gran varietat paisatgística amb cascades, llacs, o vinyes que tenen cert aire de Toscana boreal. L'encís de la regió continua estant intacta. Esglésies barroques envoltades de cases d'entramat de fusta i una plèiade d'artesans que per tot arreu ompli de meravelles els pobles. La Selva Negra es pot dividir en tres parts: Al nord les rutes escarpades, al centre les vinyes costerudes, al sud llacs i altes cimes. La tardor és especialment bella a la Selva Negra una vegada l'horda de turistes ha marxat i una pau daurada impregna tota la regió. Hem preparat un viatge especial de tardor a aquest mític i fabulós racó d'Alemanya per poder assaborir el millor d'aquest univers ple de sorpreses úniques al continent.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 26/10/2022 al 01/11/2022
 • Una tardor a la Selva Negra. Monestir de Maulbronn.

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
1450

7 dies

26/10/2022

01/11/2022

Reservar

Queden places

Grans Vil·les Medievals segovianes

Quan el jove regne de Castella avançà cap al sud en la "reconquesta" va organitzar la vida de les noves terres conquerides més enllà del riu Duero-extremadura castellana- en Comunidades de Villa y Tierra. Aquestes podien ser “de realengo, de abadengo, solariega o behatría” depenent del titular. D'aquells temps són les fundacions i repoblació de viles, monestirs, esglésies i castells que formen part de l'actual província de Segòvia i que sorprenen pel seu patrimoni arquitectònic i cultural. Aquestes comarques que anem a visitar i que en aquest viatge hem anomenat grans viles medievals segovianes mantenen l’esperit seriós, auster, militar gairebé, junt amb un paisatge que les acompanya absolutament, com si l'espai, la història i el temps haguessen trobat un matrimoni perfecte.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 28/10/2022 al 01/11/2022
 • Grans Vil·les Medievals segovianes

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
590

5 dies

28/10/2022

01/11/2022

Reservar

Queden places

Irati. La fageda infinita. Serra d'Urbasa.

Endinsar-se a Navarra és accedir a un món de contrastos. De l’eixugor de les “Bardenas Reales” al sud a la verdor fresca del Pirineu al nord, i tot travessat per un món rural ric i divers amb un continu de serres solcades per les foces, estrets talls a la roca per l’incansable pas de l’aigua, plens d’una exuberant vegetació. I com a culminació la magnífica fageda d’Irati, una infinita extensió de selva, de colors canviants al ritme de les estacions, un calidoscopi únic a Europa. A més, per completar el viatge hem afegit les visites explicades d'algunes de les poblacions navarreses, sempre amb una riquesa patrimonial indubtable, a les que ens aproximem en el nostre periple autumnal.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 28/10/2022 al 01/11/2022
 • Irati. La fageda infinita. Serra d'Urbasa.

 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
595

5 dies

28/10/2022

01/11/2022

Reservar

Queden places

La Ruta Washington Irving. “La Campiña Sevillana”

L'escriptor i diplomàtic nord-americà Washington Irving va visitar Sevilla l'any 1828 per motius de treball. En aquell temps Espanya i Andalusia eren destinacions exòtiques al igual que l’Àfrica i l'Orient. De l’amor d’aquelles terres els artistes de l'època establiren un corrent cultural que coneixem com Orientalisme. Irving forma part d'aquest moviment. L'any següent realitzà la ruta comercial que aleshores unia Granada amb Sevilla, quedant fascinat i enamorat de la riquesa i esplendor de la cultura hispano-àrab. Aquesta aventura donà com a fruit unes quantes obres literàries com "els comtes de l'Alhambra". Hem emprat d'aquesta ruta la "Campiña Sevillana" i les grans ciutats que la vesteixen. Ciutats d'una lluminositat i bellesa fora del comú.  Ciutats monumentals, plenes d'art, riques, d'un romanticisme en la que l'art andalús musulmà, barroc i popular es barrega en un fabulós patrimoni amb multitud de palaus, castells, fortaleses, banys i edificis públics. Una ruta per gaudir d'aquestes urbs i els seus paisatges en la millor època per conéixer-les.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 03/12/2022 al 08/12/2022
 • La Ruta Washington Irving. “La Campiña Sevillana”

 • Guia

  Ens acompanyarà Ximo Corts, Professor i especialista en música antiga
735

6 dies

03/12/2022

08/12/2022

Reservar

Queden places

Mercat nadalenc de Núremberg. Bamberg,...

El mercat nadalenc més famós d'Europa i un dels més grans del món se celebra a la ciutat de Nuremberg. Des de 1212 és ciutat imperial i va ser la seu del tresor del Sacre imperi Romanogermànic. Als segles XV i XVI es converteix en centre del Renaixement alemany veient l'arribada al món d'Albert Dürer i abraçant la reforma luterana. Nuremberg també va ser la ciutat del primer banc públic fundat al món i com es deia d'ella "epicentre de la creació i innovació a la terra". La dissolució d'aquell imperi medieval la va unir al nou Regne de Baviera, del que forma part. Els nazis utilitzaren aquesta capital  pels seus congressos, ja que com a vila imperial la feren servir amb propòsits propagandístics. Ara gaudeix d'una nova vida cultural intensa, plena d'ocasions per a assaborir totes les propostes que ens ofereix. Descobrirem els llocs més importants de la ciutat, passejant-la: l'Opera, l'hospital de l'Esperit Sant, la casa de Durer, el museu germànic nacional, l'Ajuntament, la catedral i un llarg etcètera. La visita vespertina del seu celebèrrim mercat nadalenc ens obrirà les portes per assaborir a la vora del foc les salsitxes típiques i una cervesa que  arrodoniran el dia. Hem unit al viatge  dos de les ciutats més interessants a prop de Nuremberg: Bamberg i Würzburg. El Nadal comença ací.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 04/12/2022 al 08/12/2022
 • Mercat nadalenc de Núremberg. Bamberg,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
945

5 dies

04/12/2022

08/12/2022

Reservar