Queden places

Gallocanta. La dansa de les “grulles”

Tot just al final de l'hivern, no massa lluny de València, al costat de Daroca es produeix un dels més intensos espectacles que ens ofereix la natura arreu d’Europa, desenes de milers de grues –una de les aus més grans- s’agrupen en la llacuna de Gallocanta. Que una llacuna amanse els rigors de les estepes aragoneses és un bon motiu per anar-hi, però si a més a cada moment, sense pausa s'alcen onades d'ales i un cor de rares trompetades impregnen tots els racons, és el motiu definitiu perquè Fil-Per-Randa organitze una escapada de cap de setmana.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 2
  dies

  2 dies

  Del 05/02/2022 al 06/02/2022
 • Gallocanta. La dansa de les “grulles”

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
180

2 dies

05/02/2022

06/02/2022

Reservar

Queden poques places

MARQ, ELS ETRUSCOS. ILLETA DELS BANYETS.

ETRUSCOS. L’ALBA DE ROMA

Entre les grans civilitzacions que van poblar les costes del Mediterrani i els territoris de l'Europa actual, l'etrusca és, sense dubte, una de les més fascinants, però continua sent una de les menys conegudes pel gran públic en l'actualitat. L'exposició internacional del MARQ, “Els Etruscos. L'alba de Roma”, trau a la llum la història de la misteriosa i refinada civilització etrusca en la seua evolució, des dels seus orígens en el segle IX a. C., fins a la seua gradual absorció amb el domini de Roma en el segle I a. C.

ILLETA DELS BANYETS

De reduïda extensió, aquest jaciment és de gran importància per la seua seqüència cultural. S’han identificat restes de l’Edat de Bronze, d’época ibèrica, romana i alguns materials islàmics, tot plegat entenem que el seu port va ser de gran trànsit comercial. 

 • Excursions

  PASSEJANT LES NOSTRES COMARQUES
 • 1
  dia

  1 dies

  Del 12/02/2022 al 12/02/2022
 • MARQ, ELS ETRUSCOS. ILLETA DELS BANYETS.

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
30

1 dia

12/02/2022

12/02/2022

Reservar

Queden places

EL PRAT DE CABANES. La unió de la mar i la terra

De totes les antigues marjals que vorejaven el golf de València, pràcticament des del Montgó fins la Serra d’Irta, només resten fragments inconnexos, dels quals un dels millors conservats és el Prat de Cabanes. Autèntic santuari per a les aus aqüàtiques, manté encara les seues característiques naturals entre el mar i la terra.

 • Excursions

  PASSEJANT LES NOSTRES COMARQUES
 • 1
  dia

  1 dies

  Del 19/02/2022 al 19/02/2022
 • EL PRAT DE CABANES. La unió de la mar i la terra

 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
28

1 dia

19/02/2022

19/02/2022

Reservar

Llista d'espera

Primavera Napolitana. Nàpols i la Costa Amalfitana

L'escriptor noucentista Josep Aragay en arribar a Nàpols escrigué: “He arribat a Nàpols, la ciutat de la roba estesa, de les pentinadores ambulants, dels vailets insolents, dels carrers molt amples o molt estrets i de les cambres sempre brutes i de l'italià incomprensible... (Nàpols-1916)” Des d'aleshores han passat cent anys i Nàpols ha canviat en algunes coses, en altres no. FPR vos proposa el viatge a aquesta terra tan vinculada al nostre país. Una terra plena de llum, d'olors a tarongina, de les llimeres en flor, de vinyes verdes vora el mar, sempre amb l'amenaça incerta del volcà. El Vesubi domina la meravellosa badia i li dóna perspectiva, grandiositat, magnificència. Va cobrir per desgràcia dels seus habitants les ciutats de Pompeia i Herculano portant l'ombra a aquelles alegres contrades però conservant la vida antiga per a la posteritat. Ho unirem per suposat, amb la ja mítica Costa Amalfitana amb una Mediterrània en majúscula, bella i recòndita observada de prop pels temples dels grecs, seus dels déus.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 13/03/2022 al 20/03/2022
 • Primavera Napolitana. Nàpols i la Costa Amalfitana

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
1130

8 dies

13/03/2022

20/03/2022

Llista d'espera

Queden places

Istanbul. La Sublim Porta. Clàssics eterns.

Cap persona es decep mai amb la visita de la ciutat d'Istanbul. Cadascú troba davant la grandiosa visió de l'Orient el seu particular conte. Situada en un lloc inoblidable, únic, la que va ser capital de dos imperis combina la millor síntesi de l'art i arquitectura d'aquestes dues visions del món. Fil-Per-Randa viatges té com obligació mostrar-vos, acompanyats dels millors guies, allò que ha fet d'Istanbul una de les ciutats més fascinants de la Terra.

“ No tuve necesidad de ser despertado al amanecer, pues agitado por febril impaciencia apenas logré conciliar el sueño en las interminables horas de la noche que precedió a mi llegada a Estambul.” José María Servet - 1889-.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 14/03/2022 al 19/03/2022
 • Istanbul. La Sublim Porta. Clàssics eterns.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
960

6 dies

14/03/2022

19/03/2022

Reservar

Queden places

La Vall del Jerte, Plasència i Coria.

Al nord d'Extremadura, protegida per les Muntanyes de la Serra de Gata amb els cims més alts de la regió la comarca del Jerte gaudeix d'un clima més temperat que els voltants. L'origen de la vall es deu a una falla que es va formar des del port de Tornavacas a la frontera portuguesa. Ruta de transhumància de l'antiga Mesta i camí reial, els seus pobles han anat durant l'últim segle despoblant-se. El nom "Xerte" pareix que és de procedència àrab: riu cristal·lí. Però en els temps contemporanis i com a més peculiar reclam turístic busquem  la floració dels cirerers, que en arribar l'equinocci de primavera esclaten formant un mantell blanc, convertint-se en un espectacle únic. FPR viatges ha preparat amb cura la visita dels llocs més bonics de la vall per fotografiar els cirerers i els bancals on es troben a més d'unir-lo amb la visita cultural d'aquesta Extremadura del nord. Plasència capital de la vall amb la conservada muralla, plaça major i les catedrals nova i vella que és un compendi d'arquitectura del romànic al barroc.A més de la vall del Jerte gaudirem d'una altra vall: la de l'Alagón i les seues belleses Coria i els pobles Serrans. Un viatge per gaudir del paisatge, l'arquitectura i la fabulosa gastronomia extremenya.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 17/03/2022 al 20/03/2022
 • La Vall del Jerte, Plasència i Coria.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
425

4 dies

17/03/2022

20/03/2022

Reservar

Queden places

Úbeda, Baeza i Jaén. El Renaixement per Vandelvira.

A la mort de l'arquitecte castellà, possiblement d'origen flamenc, Andrés de Vandelvira. aquest deixà en el seu testament, entre d'altres, el Segon llibre d'arquitectura de Sebastiniano Serlio. Aquest detall ja ens apropa a la figura del genial i original arquitecte, home d'una gran cultura humanista. Iniciem la primavera fent un periple pels llocs emblemàtics de la seua obra que ens conduiran a gaudir intensament de les ciutats que acolliren les seues creacions. El renaixement a Castella té amb Vandelvira un dels seus principals impulsors. Des de la vila d'Alcaraz i la  magnífica plaça a les ciutats compendi d'aquest renaixement del sud: Úbeda ,Baeza i la catedral de Jaén, obra cimera d'aquest nou art farem un recorregut de sorprenents meravelles. A més unirem al nostre viatge el paisatge del mar d'oliveres que ondulen i dibuixen amb plata i verd els turons andalusos.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 17/03/2022 al 20/03/2022
 • Úbeda, Baeza i Jaén. El Renaixement per Vandelvira.

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
460

4 dies

17/03/2022

20/03/2022

Reservar

Queden places

Trás-os-montes. Arribes del Duero

Vale do Côa. És el major conjunt d’art rupestre paleolític a l’aire lliure del món. Hi són visibles les primeres manifestacions artístiques de la història de la humanitat en centenars de superfícies rocoses gravades a l’aire lliure, on s’estima en més d’un miler de figures amb espècies representades com el cavall, la cabra salvatge i el cervo. La majoria dels gravats van ser realitzats sobre parets rocoses verticals.

Miradors amagats que ofereixen magnífiques vistes sobre els Arribes del Duero, on l’aigua trencà les dures pedres de granit per a crear prodigioses gorges. Retrobar les restes mil·lenàries de castres celtes i vestigis romans. Seguir l’itinerari de l’antic camí dels Arriers, sentir antigues històries de contrabandistes o deixar-se dur pel silenci d’unes terres que encara conserven zelosament l’essència d’una vida entre les pedres, la saviesa de l’autosuficiència i l’hospitalitat dels humils.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 14/04/2022 al 18/04/2022
 • Trás-os-montes. Arribes del Duero

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
490

5 dies

14/04/2022

18/04/2022

Reservar

Llista d'espera

Uzbekistan 2022. La Ruta de la Seda

El camí que al llarg de segles utilitzaven com a ruta amb propòsits militars i polítics, el que feien servir per al comerç de tota mena de productes, el principal mitjà d’informació, de transmissió del coneixement, de difusió d’idees i d’experiències culturals entre Occident i Orient és el que hui proposem com a gran viatge de primavera Volem recuperar la memòria viva d’aquelles ciutats i pobles que han forjat aquesta línia única amb els seus imponents monuments arquitectònics… Samarcanda, Bukhara, Khiva, vivint in situ la llarga història de la Ruta de la Seda. Camí al paradís.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 14/04/2022 al 24/04/2022
 • Uzbekistan 2022. La Ruta de la Seda

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1890

11 dies

14/04/2022

24/04/2022

Llista d'espera

Queden places

L’alta Mesopotàmia. Sud-est de Turquia. Entre el Tigris i l’Eufrates.

La península d’Anatòlia és geogràficament i històricament lloc d'encreuament de pobles. Pas obligatori d’Orient a Occident i de nord a sud. Aquesta terra fascinant ha estat adornada amb “masterpieces” arquitectòniques que són reflex d’antigues i noves civilitzacions. Terra plena de llum i de veus de tots els pobles que l’habiten: turcs, kurds, assiris, àrabs, i dels que l’habitaren en el passat:  uràrties, hurrites, hitites, etc. Hem preparat un viatge per a descobrir la riquesa d’aquest paisatge multicolor recorrent els rius que ens portaren la civilització: l’Eufrates i el Tigris. El sud-est de Turquia és un viatge a l’essència del passat. El nostre viatge transcorrerà entre ciutats de basars trafegosos, cims de muntanyes coronades per grandioses tombes. Castells abandonats al vent. Veus de muetzins, campanes tímides i vida pertot arreu. Terra primigènia.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 14/04/2022 al 24/04/2022
 • L’alta Mesopotàmia. Sud-est de Turquia. Entre el Tigris i l’Eufrates.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1660

11 dies

14/04/2022

24/04/2022

Reservar

Llista d'espera

El Vèneto. Palladio i les Villes del Brenta.

FPR vos convida a gaudir del primer viatge del cicle "La Fortuna de Venècia" dedicat aquesta vegada al Vèneto, la Terra Ferma Veneciana. Aquest territori és un sumptuós paisatge on per tot arreu afloren tresors artístics. La llista al patrimoni mundial de la Humanitat és immens, inabastable. A la riquesa d'aquest bagatge cultural que ompli de goig els amants de les arts s'ajunta l'atractiu de la Natura, pintoresca, generosa, d'una diversitat sorprenent per una terra tan poc extensa. A aquest programa Vèneto hem donat un pes especial a l'obra d'Andrea di Pietro della Gondola, més conegut per obra i gràcia de Giangiorgio Trissino com  a Palladio. Seguirem les petjades, nombroses, que el genial arquitecte ha deixat a la Sereníssima. No només visitarem les seues viles més cèlebres i algunes no tant sinó que també gaudirem de les viles inspirades al seu art a la ribera del Brenta. Les meravelles de Pàdua complementaran aquest inoblidable viatge.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 17/04/2022 al 24/04/2022
 • El Vèneto. Palladio i les Villes del Brenta.

 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
1150

8 dies

17/04/2022

24/04/2022

Llista d'espera

Queden places

Lanzarote. Els Volcans de Manrique.

Lanzarote és l'illa màgica de les Canàries. Sorgida de la terra i modelada per la mar i el vent és una terra aspra, dura però magnètica, atractiva i engisadora. Una terra negra en la que el quefer de generacions i generacions creà espais i paisatges equilibrats, potents i arrelats a l'ànima, on la natura i la mà humana es complementaren. I el gran mestre d'obra va ser un irrepetible César Manrique que sabé integrar una obra artística, avançada al seu temps, en un lloc privilegiat. Recorrerem l'illa de cap a punta gaudint de paisatges mítics, de muntanyes de foc i de la magnífica obra que ens va deixar aquest artista enamorat de la seua terrra.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 17/04/2022 al 24/04/2022
 • Lanzarote. Els Volcans de Manrique.

 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
1175

8 dies

17/04/2022

24/04/2022

Reservar

Queden places

La Puglia en maig. La mirada d’Ulisses.

Particular i bellíssima regió conformada per fèrtils planes i petits tossals farcits d’oliveres mil.lenàries envoltades per una llarguíssima costa. Es tracta d’un espai cultural i geogràfic amb importants relacions amb l’antiga Corona d’Aragó. Entre altres meravelles, ens oferirà un recorregut quasi secret, amb esglésies rupestres excavades en la roca, curiosos edificis blancs (i trulli), i cases apinyades en petits promontoris mediterranis situades en places i estrets carrers, banyats per la llum marina. A més una arquitectura espectacular sense pretensions. Un clàssic dels viatges de FPR que vos proposem per gaudir dels dies més bonics de l'any.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 13/05/2022 al 20/05/2022
 • La Puglia en maig. La mirada d’Ulisses.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
1340

8 dies

13/05/2022

20/05/2022

Reservar