Brussel•les i Flandes. Bruges, Gant, Anvers.


Del 11/08/2020 al 18/08/2020
8 dies
per persona 1195
 • Del 11/08/2020
  al 18/08/2020
 • 8 dies
 • Avió
 • Clàssic
 • Arquitectura

 • Xavier Vidal

Descripció

Brussel•les i Flandes. Bruges, Gant, Anvers.

El comtat de Flandes va ser fundat en el segle X. De llavors ençà, ha passat brillants moments de glòria i episodis de grans crisis, guerres i fam. D’aquesta fulgurant història aquest país ha aconseguit, malgrat tot, ser una de les regions europees més desenvolupades i riques. Model a seguir per moltes altres. Des dels temps medievals, on els seus cavallers desfilaven cap a futurs incerts a la poruga revolució industrial, des del període artístic que hem anomenat gòtic fins a l’art nouveau, Flandes té suficients al·licients per a dedicar-li un gran viatge. Descobrirem la capital federal del país i capital de la Unió Europea, Brussel·les. Juntament amb aquesta ciutat, les que donen forma la regió: la màgica Bruges, descrita com la Venècia del nord; Gant, la ciutat del corder místic, o Anvers, grandiós mercat de diamants i urbs cosmopolita. Volem ensenyar-vos Flandes des de totes les perspectives, sempre acompanyats pels grans mestres: Memling, Van Eyck, Van der Weyden, Rubens.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Vol directe des de València
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • 2 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 07/01/2020

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 09/07/2020

Opcions

 • Habitació individual + 330 €
 • Assegurança cancel·lació + 35 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1195 € + 40 € de taxes


Programació

11 agost. Vol València-Brussel·les

Concentració a les 13.00 h en l’aeroport de Manises. Vol directe València-Brussel·les. Hotel a Brussel·les. 7 nits. Sopar.

 

12 agost. Brussel·les. La ciutat vella

La capital de Bèlgica és també capital de la Unió Europea. Fundada a les acaballes del segle X com a seu d’un castell d¡aquella remota Lotaríngia, es va convertir en etapa imprescindible entre la costa Flamenca i la regió de Colònia. Ja en el segle XVI, l’emperador Carles V és coronat a Santa Gúdula. Guerres de religió, d’independència dels Països Baixos, revoltes socials, invasions franceses, etc., aniran modelant una ciutat que en 1830, després de la revolució, esdevindrà la definitiva capital del nou estat belga. Després de la Guerra Mundial, alguns dels seus barris foren arrasats completament i aparegueren noves construccions, algunes sense molt d’encert. Hui anirem al vell cor de la ciutat. Passejarem per la gran plaça, una de les més belles del món, i tota la ciutat antiga: l’Hotel de Ville, la Casa del Rei, la borsa, l’església de Sant Nicolau, les galeries Reials St-Hubert, la rue des Bouchers. La catedral de Sts. Michel i Gudula ens portaran al món medieval. No hi faltarà el gran símbol de la ciutat: Manneken Piss. Sopar.

 

13 agost. Brussel·les. El Mont des Arts-Le Sablon

Leopold II concentrà una de les millors col·leccions d’art en l’actualment conegut com  a quartier dels museus. Farem una passejada pel barri de Le Sablon. Antic districte aristocràtic que, al llarg del segle XX, va anar transformant-se en una zona popular fins a presentar, a hores d’ara, un allure chic. La plaça del Gran Sablon amb les seues façanes antigues, Ntra. Senyora de Sablon, la rue de la Regence. La plaça Reial ens aproparà al palau Reial, el parc de Brussel·les i el palau de la Nació. A la vesprada, ens endinsarem en el món museístic per fer una visita a les col·leccions reials de belles arts: el Louvre Belga –visita per lliure–. Hi podrem gaudir de les millors obres d’art dels meravellosos pintors dels Països Baixos: Brueghel, Van der Weyden, Petrus Christus, Van der Goes o Rubens. Temps lliure.

 

14 agost. Brussel·les. El barri europeu

El barri europeu és la seu de nombroses institucions de la Unió Europea. És, en si, una atracció turística gràcies al seu urbanisme, museus, places, etc. El parc del cinquantenari va ser ordenat en l’època de Leopold II per a commemorar el 50 aniversari de la creació del regne de Bèlgica. El seu museu alberga fantàstiques col·leccions que van de l’antiguitat clàssica a les civilitzacions no europees. El museu casa Horta farà les delícies dels amants de l’art nouveau. Temps lliure a la vesprada per a poder passejar per les principals artèries de la ciutat i fer alguna compra.

 

15 agost. Lovaina-Leuven

La capital històrica de Brabant flamenc va ser centre draper de gran importància des de l’edat medieval. Seu d’una de les més famoses universitats catòliques del món i en què Erasme de Rotterdam creà el Col·legi de les Tres Llengües. Farem una llarga caminada  per tota la ciutat. Descobrirem la plaça de l’Stadhuis amb l’església de Sant Pere, la biblioteca universitària amb la seua torre que imita la Giralda de Sevilla i el Gran Beguinatge, fundat en 1230 i inscrit en el Patrimoni Mundial de la Humanitat.

 

16 agost. Bruges

L’any 892, el comte Balduí, Braç de Ferro, va alçar un castell destinat a protegir la costa de Flandes dels atacs dels normands. Des d’aquella època la ciutat de Bruges ha anat fent-se camí i és hui en dia una de les viles més boniques del nord d’Europa. Tindrem el dia per a conéixer alguns dels racons més característics de la Venècia del nord. Des del beguinatge, al sud de la ciutat, el principal canal de la vila, que reflecteix les façanes medievals, ens portarà a la plaça del Burg. Sempre acompanyats pels cignes, prínceps dels canals.

 

17 agost. Gant

Gant commemora durant tot l’any 2020 el gran pintor Jan Van Eyck. El gran mestre flamenc serà celebrat amb exposicions i espectacles, tots ells amb el fil conductor de la meravellosa pintura del corder místic. Tot un dia tindrem per a gaudir de la ciutat que va vore nàixer l’emperador Carles V amb una passejada pel centre, en què destaquen el Graslei, el castell dels comtes de Flandes, el pont Sant Miquel, etc. També Gant és famosa per la qualitat –i quantitat– de les seues cerveses.

 

18 agost. Anvers

L’últim dia del nostre viatge anirem a Anvers. Ciutat portuària de primer ordre i gran centre del comerç mundial de diamants. La volta pel seu centre és tot un goig. A l’entorn del Museu de Belles Arts les galeries d’art, els cafés bohemis i els restaurants a la moda assalten els visitants en cada cantonada. L’estació central ferroviària és punt neuràlgic dels barris més cosmopolites de la vila. A la vesprada, agafarem el vol Brussel·les-València. Arribada cap a les 20.00 h.Visitarem