Queden places

CRETA. EL COR DE LABERINT. LA GRAN ILLA GREGA.

“Quan en les primeres llums de l’alba incerta, amb un mar blanquinós i oleaginós, s’entreveu des del vaixell l’ombra allargada de l’illa, fa l’efecte d’un miratge suspès entre el cel i la terra.” Així descrivia el nostre gran escriptor Josep Pla l’arribada a Creta. La gran illa del Mediterrani oriental va ser triada des de temps immemorials com a punt central, com a referència dels vents que regeixen les nostres vides a la vora del Mare Nostrum. Terres cobertes d’oliveres, platges vestides amb  palmeres africanes, muntanyes amb gorges majestuoses, monestirs ortodoxos, mesquites dels temps  otomans, castells venecians, i les restes d’aquella primera de les civilitzacions que porta feliçment el nom del seu rei mític: Minos. És tant el que ens ofereix aquesta terra allargada, com gitada sobre el blau de l’Egeu, que no ens cap en un viatge. Volem impregnar-nos de tots els colors, olors i sabors de Creta. La gran illa grega. El cor del laberint.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 04/09/2020 al 11/09/2020
 • CRETA. EL COR DE LABERINT. LA GRAN ILLA GREGA.

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1660

8 dies

04/09/2020

11/09/2020

Reservar

Queden places

Chicago. Diversitat, art i arquitectura.

Fil-per-randa us presenta a la fi de l’estiu la visita ineludible de la ciutat del vent: Chicago. Descoberta pels missioners francesos i canadencs l’any 1673, la ciutat nord-americana va conéixer un desenvolupament econòmic sense precedents. Després de la Guerra de Secessió i del gran incendi de 1871, que modifica per sempre l’arquitectura de la ciutat, Chicago s’ha convertit en un “Success Story” americà. Amb els nombrosos gratacels, com ara el Willis Tower, el més alt del continent americà ‒fins ara‒ i la gran quantitat de parcs i zones verdes, la ciutat és un model d’urbanització moderna. Tenim davant nostre una de les metròpolis estatunidenques amb un major patrimoni cultural. Elegida dues vegades per a acollir l’Exposició Universal, aquesta capital ens fascina pels seus edificis que van del neo-gòtic a  l’art déco, passant pel neoromànic o el que dona nom la mateixa ciutat: l’escola de Chicago. Visitarem els seus barris, parcs, i museus, alguns dels quals són dels millors del món, així com la universitat i el seu xicotet museu de meravelles gaudint al mateix temps de la diversitat cultural humana que ens regala la ciutat del vent.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 9
  dies

  9 dies

  Del 07/09/2020 al 15/09/2020
 • Chicago. Diversitat, art i arquitectura.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2330

9 dies

07/09/2020

15/09/2020

Reservar

Queden places

El Romànic francés. Del Llenguadoc a l’Alvèrnia.

A partir de l’any 980 la fi de les ràtzies bàrbares i l’arribada de dinasties estables: els Capets, ducs normands, comtes de Poitou, la dinastia sàlica a l’Imperi germànic, etc., van afavorir el renaixement cultural i l’aparició d’un art nou. En aquest moment també té lloc el desenvolupament del feudalisme en el si d’una societat jerarquitzada i dividida en tres grans ordes: cavalleresc, religiós i popular. Per acabar, la reforma gregoriana assentà l’autoritat de l’Església enfront dels poders temporals, els quals per la seua part van exercir una intensa activitat de mecenatge que va origen, durant el segle XII, a diferents estils regionals d’un art romànic plenament constituït. Sobre els camins de Sant Jaume són alçades grans esglésies amb la finalitat d’acollir les hordes de pelegrins vingudes a venerar les relíquies del lloc. En aquest viatge volem conéixer el bo i millor del romànic al Llenguadoc i a l’Alvèrnia, amb les visites a esglésies, monestirs i pobles. A més, gaudirem dels grandiosos paisatges que el Midi francés ens regala com a teló de fons d’aquestes meravelles que l’edat mitjana ens ha deixat.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 19/09/2020 al 26/09/2020
 • El Romànic francés. Del Llenguadoc a l’Alvèrnia.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
950

8 dies

19/09/2020

26/09/2020

Reservar