Valladolid. De la terra d’Olmedo als Montes Torozos.


Del 28/10/2023 al 01/11/2023
5 dies
per persona 650 Últimes places lliures
 • Del 28/10/2023
  al 01/11/2023
 • 5 dies
 • NOVETAT
 • Natura
 • Arquitectura
 • Història
 • Ciutat amb encant

 • David Gimeno

Descripció

Valladolid. De la terra d’Olmedo als Montes Torozos.

A mitjan tardor, abans d'arribar els freds hivernals, el paisatge castellà pren un aire d’estranya quietud. Els cels amples ocupen tot l'espai, amb blaus rotunds, visitats per núvols atrevits que passen indiferents a les solituds de la "ancha Castilla". I en un lloc central apareix una gran ciutat, com aliena a aquells silencis que té en girar l'últim carrer. Valladolid. Vos portem a un viatge ple de meravelles que no aixequen pols, símbols ferms d'una antiga Castella, repleta de poder i glòria passada. I que també són el senyal d'un renàixer amb el turisme cultural: El parc temàtic del Mudèjar, les visites als castells, esglésies, catedrals, places i carrers. Sense oblidar els veïns que transiten aquests espais o els regals gastronòmics que el fet de passar dels segles han consolidat una gastronomia plena, rotunda que no dona treva. Tot un gran viatge ben a prop.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 3 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Opcions

 • Habitació individual + 160 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

David Gimeno
Guia de turisme.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 650 €


Programació

28 octubre. Castell de Coca.

Eixida a les 08.00h des de València (Nuevo Centro) per anar cap a la capital castellana. Esmorzarem i dinarem pel camí. Ja a la vesprada farem una parada per descobrir el castell de Coca. La seua construcció va ser patrocinada per l'arquebisbe D. Alfonso de Fonseca. Filigrana mudèjar, imponent, esplendorós, més fet per contemplar-lo que per ser obra de defensa. Hotel a Valladolid, 4 nits. Sopar.

 

29 octubre. Valladolid.

Capital fugaç de la monarquia hispana en començar el segle XVII per obra i gràcia del Duc de Lerma, l'actual capital de Castella i Lleó, Valladolid, és tot un descobriment, no només la ciutat també els seus voltants. Va ser ja capital de l'estat Castellà als segles XIV i XV el que la portà a ser un nucli històric de primer orde. Ací es varen casar Isabel la Catòlica i Ferran II d'Aragó, nasqué Felip II, que anys després li atorgaria el títol de ciutat, hi va morir Colón, etc.  Anem hui a conèixer la ciutat: la catedral, el colegio de San Gregorio que alberga el fantàstic Museu Nacional d'escultura, San Pablo, San Juan de Letrán, la plaza Mayor, Santa Maria la Antigua, el teatro Zorrilla, etc. Tot el dia per gaudir d’un diumenge “vallisoletano”.

 

30 octubre. Ruta de Meravelles als Montes Torozos.

A l’oest de Valladolid apareixen els Torozos, turons i muntanyes de poca altura i que tenen igualment increïbles obres artístiques de gran bellesa. Wamba és l'antiga Gérticos de l'època goda i es creu que allí va morir el rei Recesvint. Visitarem l'església de Santa Maria- d'estil mossàrab i romànic. Després passarem per Torrelobatón per vore per fora el grandiós castell. A prop trobem l'església de San Cebrián de Mazote. Aquesta església mossàrab va ser restaurada i la podrem visitar. Urueña és la ciutat dels llibres, emmurallada i tranquil·la. Passejarem per ella a més d'apropar-nos a la increïble ermita de Nuestra Señora de la Anunciada. Tornarem a Valladolid i temps lliure. Sopar.

 

31 octubre. Medina de Rioseco. Monestir Santa Espina.

Al nord de Valladolid entrem en la Tierra de Campos. La ciutat de Medina de Rioseco és la seua "capital". Aquest nucli de població va ser coneguda com la "ciudad de los Almirantes" vinculada a la família senyorial dels Enriquez. Malgrat la catàstrofe de la invasió napoleònica en termes artístics encara conserva gran part del legat monumental. Farem una visita guiada per la població on anirem coneixent els principals indrets que li donen caràcter: La Plaza Mayor, la Rúa, l'església de Santa Maria de la Mediavilla on destaca la capella de "los Benavente", etc. Després de dinar visitarem el grandiós monestir Cistercenc de la Santa Espina. Fundat per Sança de Castella en 1147 en un entorn verd. Sopar

 

1 novembre. Tordesillas.

Famosa pel tractat que es va signar en ella on el món es dividia entre les corones de Castella i Portugal Tordesillas domina el riu Duero des de les seues altures. En el  monestir de Santa Clara la reina Joana la boja, tancada, mirava el discorrir dels dies des de la seua "cel·la". El dia de Tots Sants visitarem la ciutat. La plaza mayor, la casa del Tratado, el fabulós Monestir de Santa Clara, que va ser palau d'Alfons XI, i que és una joia de l'art mudèjar, etc. Després agafarem el camí de tornada a València.Visitarem