Senegal. Cap d’Any a l’ombra dels Baobabs.


Del 27/12/2022 al 08/01/2023
13 dies
per persona 2695 Llista d'espera
 • Del 27/12/2022
  al 08/01/2023
 • 13 dies
 • Gran viatge
 • Avió
 • Natura
 • NOVETAT

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

Senegal. Cap d’Any a l’ombra dels Baobabs.

L'any 1689 el pare superior del convent de Saint François de Loches en una navegació per la costa d'Àfrica en arribar al que s'anomenava sud de les terres de Berberia es trobà amb un gran riu. Aquest és el primer que apareix després d'anar cabotejant la costa del Sàhara, aleshores era anomenat Nigrita.  El riu Senegal es considerava el límit nord del territori que els europeus d’aquella època coneixien com a país dels negres i que actualment és reserva de la biosfera transfronterera amb Mauritània. Aquest país, Senegal, és el que vos presentem com a "gran destí de Cap d'Any". Tot un recorregut per gaudir dels baobabs gegants, de platges de somni, manglars immensos, ciutats colonials, deserts a vora l'immens oceà... Senegal és una terra de sol etern, d'aventures, ric en paisatges, de pescadors i de barques acolorides. Una odissea poètica. I tot amb l'ingredient fonamental del país: la gent, amb la "teranga", eixe sentit de l'hospitalitat autèntica que satura la vida amb tots els colors d'aquesta Àfrica, màgica i eterna.

** La reunió informativa serà el divendres 2 de desembre a les 19.00 h. en la Societat Coral el Micalet.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia local
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • 8 sopars
 • 1 Dinar
 • Navegació pel Delta del Saloum

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 11/07/2022

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 02/12/2022

Opcions

 • Habitació individual + 340 €
 • Assegurança cancel·lació + 100 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 2695 € + 220 € de taxes


Programació

27 desembre. Barcelona-Dakar.

Eixida des de València a les 09:00h (Nuevo Centro) Trasllat a l’aeroport del Prat. Vol directe Barcelona – Dakar. Arribada a Dakar i trasllat a l’hotel. Hotel al centre de Dakar. 3 nits.

 

28 desembre. Dakar i l’Illa de Gorée

Eixirem de matí per fer una visita panoràmica a la ciutat de Dakar, capital dinàmica i cosmopolita. La corniche amb la gran mesquita, l'estàtua del renaixement africà amb fabuloses visites de l'aglomeració i el barri luxós de Les Almadies, etc. Al migdia agafarem el ferri per conéixer l'illa de Gorée, recorrent a peu els carrers colonials així com la casa museu dels esclaus, patrimoni de la humanitat. Més tard, en tornar a Dakar passejarem pel "plateau", antic barri europeu, on admirarem els edificis colonials més emblemàtics.

 

29 desembre. Dakar, el Llac Roig de Retba

Deixem la capital i posem  rumb al famós llac rosa de Retba. Aquest llac té la mateixa salinitat pràcticament que el Mar Mort. La salina fou durant anys mundialment coneguda per ser el final del mític ral·li París-Dakar. Farem el descobriment de l’extracció de l’or blanc que s'extreu  des de l’antiguitat. Després, viatjarem amb un camió tot terreny per realitzar un recorregut al voltant de la salina a través de les dunes cap a la platja que serà el primer contacte amb el desert. Després de dinar tornarem a Dakar. Temps lliure.

 

30 desembre. Museu Civilitzacions Negres, Lompoul

La inauguració del Museu de les Civilitzacions negres ha portat el Senegal a estar en primera línia de les capitals africanes. En aquesta visita fem un recorregut per la cultura, les creences i el saber dels pobles negroafricans des del remot passat fins a les creacions contemporànies. Després agafarem la ruta al desert més magnífic del país, Lompoul, en la regió de Louga, a uns 160 km al nord de Dakar. El nostre Lodge es troba a entre les dunes. Farem un passeig per a gaudir de la posta de sol. Sopar en una haima estil maurità. Nit a Lompoul.

 

31 desembre. Saint-Louis.

Ens espera l'antiga capital colonial francesa de Saint-Louis. Creuarem el pont dissenyat per Eiffel i tindrem una visita panoràmica de la ciutat en calessa de cavalls. Les cases colonials amb balconades, el barri dels pescadors, etc. A la vesprada ens agafem temps lliure abans del nostre sopar de Cap d'Any on rebrem l'any 2023 al tròpic. Hotel a Sant-Louis. 2 nits.

 

1 gener. Reserva ornitològica de Barbarie

Després del desdejuni anirem cap a la reserva ornitològica més gran del país. Aquest parc és una llengua de terra de més de 2000 hectàrees, un cordó d'arena ple de vida. En piragües a motor navegarem les aigües del delta del riu Senegal a la recerca de pelicans, garsetes, cormorans i infinitat d'aus que habiten els marges del riu fugint dels freds del nord. Dediquem el dia a descobrir aquest parc. Tornarem tart a Saint-Louis. Sopar.

 

2 gener. Touba - Kaolack

Eixirem de bon matí cap a la ciutat santa de Touba, aquesta caòtica i fascinant urbs és el bressol d'una de les confraries més poderoses d'Àfrica Occidental, el Muridisme i els seus adeptes anomenats Murid que obeeixen i segueixen al peu de la lletra les ensenyances del seu fundador. Visitarem la imponent mesquita i coneixerem les particularitats d'aquest grup religiós. Després ens instal·larem a Kaolack en el nostre hotel enfront del riu. Sopar.

 

3 gener. Kaolack - Toubacouta

El mercat de Kaolack, un dels més grans i sorprenents del país, serà el primer descobriment del dia. Més tard, anirem al parc del Delta del Sine-Saloum, a pocs kilòmetres de Gàmbia, el paisatge típicament africà està poblat pels grans baobabs, xicotetes acàcies espinoses i immensos ramats de zebús. A la vesprada la localitat de Toubacouta serà el nostre destí. Podrem gaudir d'un bany a la platja o a la piscina. Hotel a Toubacouta. 2 nits. Sopar.

 

4 gener. Delta de Saloum, Illa de Sipo

Els manglars del delta del Saloum, on ens trobem, constitueixen un dels ecosistemes més rics en flora i fauna del Senegal amb 180.000 hectàrees. El parc, de singular bellesa, alberga porcs senglars, serps pitó, gaseles, infinitat d'aus rapaces i inclús el cèlebre i cas extingit "Lamantin". Embarcarem des del nostre hotel per endinsar-nos en el gran bolong de Bandiala, on després d'una mitja hora arribarem a l'illa de Sipo on es situa un xicotet i genuí poblat encara governat per una reina local. Dinarem en l'illa en forma de pic-nic. Si la calor ho permet podrem fer una marxa per l'interior dels bolongs seguint les arrels dels manglars. Després temps lliure per passejar pel tranquil poble on està el nostre hotel. Sopar.

 

5 gener. Reserva de Bandia - Platja de Saly

No podem estar al Senegal i no visitar una reserva d'animals. Li dediquem el matí al safari per la reserva d'animals de Bandia. Ho farem amb vehicles tot terreny acompanyats de guies experts que ens aniran descobrint l'hàbitat i els animals que en les 16 hectàrees que conformen el parc i que constitueixen una de les reserves d'animals de l'africà occidental més destacable- búfals, gaseles, girafes, rinoceronts, estruços. Etc. Acabarem el viatge a la fabulosa i càlida Saly-Portudal on es troba el nostre hotel. Tindrem temps lliure per gaudir de la posta de sol sobre l'atlàntic. Hotel a Saly-Portudal. 2 nits. Sopar.

 

6 gener. Saly - Joal Fadiouth

L'últim dia al Senegal farem una excursió seguint la costa a Joal, localitat que va vore néixer la poeta i primer president de la República, Leopold Sedar Senghor. Des d'allí creurem el pont de fusta per travessar els 725 metres en ens separen de l'illa de Fadiouth. Aquest enclavament està habitat per l'ètnia Serer, majoritàriament cristians. Passejarem pels seus carrer descobrint la vida quotidiana dels seus habitants i els xicotets altars on es realitzen ofrenes més pròximes a l'animisme que al catolicisme tradicional. Després en un illot trobarem un cementeri construït sobre petxines marines, únic al món. En acabant tornarem a l'hotel per acabar de gaudir i relaxar-nos al mar o a la piscina de l'hotel. Sopar.

 

7 gener. Saly

Temps lliure per a disfrutar del mar i poder fer les últimes compres. Vol directe Dakar – Barcelona.

 

8 gener. Arribada a València

Arribada a Barcelona i trasllat a València.

***Les propines als guies i al xòfer, són obligatories.

AVÍS IMPORTANT PER ALS VIATGERS A ÀFRICA

Es podrà modificar l'ordre d'alguna excursió sempre atenent a la màxima comoditat i seguretat dels viatgers. Es realitzen passejos per mercats, poblats i llocs on no existeixen les mateixes condicions d'equipaments que a Europa. Tot viatge a l'Àfrica comporta l'acceptació per part dels viatgers d’algun inconvenient que puga sorgir pel fet que el nivell de vida, qualitat de serveis i infraestructures no es correspon als que s’exigeixen a l’Europa Occidental.Visitarem