Savoia. La tardor als Alps. El Mont Blanc.


Del 09/10/2023 al 16/10/2023
8 dies
per persona 1550 Queden places lliures
 • Del 09/10/2023
  al 16/10/2023
 • 8 dies
 • NOVETAT
 • Avió
 • Natura
 • Regions d'Europa

 • David Gimeno

Descripció

Savoia. La tardor als Alps. El Mont Blanc.

Vist des del cel els Alps són un continent complet. Aquesta mítica i sensacional cadena muntanyosa separa la península italiana de la resta d’Europa formant un arc des de la Riviera francesa fins a la península d'Ístria i més enllà. El viatge als Alps és un dels més satisfactoris que puguen haver-hi a Europa. Les muntanyes amb neus perpètues i el cim màxim de l'Europa -amb permís del caucàsic Elbrus- el Mont Blanc, són el decorat fastuós d'un viatge replet de sorpreses fantàstiques. En Fil-per-randa volem mostrar-vos els Alps en l'inici de la tardor quan els boscos i prats comencen a agafar unes tonalitats grogues, vermelles, de verds àcids intensos, a més de ser el millor període una vegada la "foule" de turistes estivals no ha deixat pas encara a la "foule" dels esquiadors. Farem tot un recorregut des de Chamonix i Annecy per desgranar la bellesa màgica del país “Savoiard”: llacs, muntanyes, glacials etc, sense deixar de banda el turisme més cultural visitant les ciutats d'Annecy, Chambéry, Aix les Bains, o el sensacional monestir d’Hautecombe.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Vols internacionals
 • Hotel i desdejuni
 • 2 Mitjes Pensions
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 03/04/2023

Opcions

 • Habitació individual + 350 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

David Gimeno
Guia de turisme.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1550 € + 90 € de taxes


Programació

9 octubre. Anada Chamonix

Concentració a les 15.30h a l’aeroport de Manises. Vol a València – Ginebra, via París. Hotel a Chamonix, 4 nits. Sopar

 

10 octubre. Chamonix-Mont-Blanc. La Mer de Glace.

Dominat pel Mont-Blanc, Chamonix, és un dels destins privilegiats dels turistes del món sencer. El motiu: trobar-se a la vall que és als peus del Mont-Blanc, amb els seus glacials i el conjunt del massís, que irradia tot l'esplendor dels Alps. La ciutat sempre animada és un dels llocs més cosmopolites del món. Des del nostre hotel en Chamonix anirem a peu a agafar el telefèric que ens portarà davant del Mont-Blanc, cim Europeu, que en uns minuts ens projectarà a un univers grandiós d'alta muntanya. Un "viatge" fascinant que ens deixarà meravellats. El tren pintoresc del "Mer de Glace" permet a totes les persones, encara que no siguen alpinistes, accedir a un dels llocs més màgics al voltant del Mont-Blanc: Montenvers. Podrem vore al final del trajecte les agulles de Dru i de la Verte amb les "Grandes Jorasses". A la vesprada temps lliure per gaudir de l'ambient de Chamonix. Sopar.

 

11 octubre. Telefèrics dels Grands Montets i el Brévent.

Aquest segon dia agafarem dos altres telefèrics d'altura. El primer des del poble d'Argentiere, a vora de la frontera suïssa, on pujarem a les agulles dels Grans Montets. En arribar una taula d'orientació després dels 120 escalons per arribar-hi. A 3295 m el panorama és grandiós. La vista abraça el glacial de l'Argentière que està dominat per les agulles de Tour, de Chardonnet, i el Mont Dolent. Al sud podem vore la massa del Mont-Blanc i els pics de Chamonix, Mont-Maudit i l'agulla del Midí. Els dies més clars es pot distingir fins a Berna. A la vesprada el telefèric de Brevent, des del mateix Chamonix agafarem el telecabina de Planpraz després el telefèric. Des de dalt podrem vore tot elvessant francès del massís. En acabat temps lliure a Chamonix.

 

12 octubre. Tramvia del Mont-Blanc a Saint-Gervais.

En el segle XIX Saint-Gervais-les-Bains va assolir notorietat gràcies a les aigües termals de les que feia gal·la. El poble s'articula al voltant de la seua església i la gran quantitat de cases d'estil "art déco"Anirem per fer una altra excursió amb el tramvia del Mont-Blanc. Aquest tramvia elèctric ens portarà fins al coll de Voza a 1653 m. Les vistes, de nou, són grandioses, una excursió 1 hora anada i tornada ens portarà a la morrena del glacial de Bionnassay des del xalet-refugi. A la vesprada eixirem cap a Annecy on tindrem l'hotel la resta del viatge.

 

13 octubre. Annecy i creuer pel llac.

Començarem la jornada fent una passejada per anar desgranant els principals indrets de la bella ciutat d'Annecy. Coneguda com la Venècia de la Savoia, el seu encant és a prova de dubtes. Des de l'hotel al centre anirem trobant entre d'altres església de Saint-François (S. XVII), església de Saint-Maurice amb un bell sostre colgant edificada al segle XV pels dominics, la catedral de Saint Pierre, el parc imperial,el palau de "l'Ille", etc. A la vesprada complementarem la visita amb un creuer pel llac d'Annecy on farem la volta al llac. Temps lliure.

 

14 octubre. Aix-les-Bains. Creuer pel llac Bourget amb Hautecombe.

Eixirem d'excursió a Aix-les-Bains. En arribar farem un passeig a peu en la ciutat termal, lloc de descans d'Alphonse de Lamartine, amb les façanes "belle epoque" de les cases burgeses. Descobrirem els vestigis romans (termes i temple de Diana), del casino, de l'església de Nostra Senyora així com la "corniche" i els seus prestigiosos hotels. Farem una visita al museu Faure que conté més de trenta escultures de Rodin. Més tard farem un creuer pel bell llac de Bourget on tindrem la visita durant el trajecte de l'abadia d'Hautecombe. Aquesta abadia a la vora del llac era el lloc on els sobirans de la casa de Savoia elegiren com a panteó reial.

 

15 octubre. Chambery.

Antiga capital de Savoia, aquesta vibrant ciutat està dominada per la silueta del castell. Als seus peus un laberint de carrerons, places i placetes que ens porten de l'edat mitjana al renaixement. El segle XIX marcà el pas a França i combina el rigor i la solemnitat en un contínuum cap al segle XX. De la vila vella trobem la fabulosa font dels elefants, el teatre Charles-Dullin, la catedral de Sant Francesc de Sales i el castell, que en realitat va ser palau dels reis de la casa de Savoia al seu pas per Chambéry. Tancarem el dia visitant a vora de l'Olímpica Albertville la medieval Conflans. Aquesta es va desenvolupar durant el segle XIV amb el sosteniment dels ducs de Savoia i ha conservat l'aparença medieval.

 

16 octubre. Tornada

Trasllat a l’aeroport i vol Ginebra – València, amb escala.

 

 

Advertència als viatgers. A causa de la variabilitat de l'oratge a l'alta muntanya Fil-per-randa es reserva la possibilitat de canviar el programa respecte a la pujada en els telefèrics si considerem que no hi són les condicions meteorològiques apropiades per gaudir de l'espectacle. El nostre guia proposarà una nova excursió atenent aquest factor.Visitarem