Ribeira Sacra - Ourense. Canons Del Sil.


Del 28/03/2024 al 03/04/2024
6 dies
per persona 980 Últimes places lliures
 • Del 28/03/2024
  al 03/04/2024
 • 6 dies
 • Bus
 • Ruta de pobles
 • Història
 • Natura

 • Silvia Llacer

Descripció

Ribeira Sacra - Ourense. Canons Del Sil.

No sempre els topònims encerten a definir amb claredat el lloc que anomenen, en aquest cas no hi ha dubte. És una ribera tallada a força de la tenacitat i de l'espenta del riu Sil, i és sagrada perquè la presència d’anacoretes i monjos va ser tan aclaparadora en altres temps que les verdes vores del riu van acabar per poblar-se de monestirs i fundacions religioses. Aquesta Setmana Santa vos presentem el viatge a les màgiques terres gallegues. La "ribeira sacra" és un dels llocs més fascinants de tota Europa el qual recorrerem totalment descobrint un món ple de paisatges meravellosos i assaborint la increïble gastronomia gallega que no desmereix en absolut aquest país ple de sorpreses sense fi. És també, en paraules del gran geògraf gallec Ramón Otero Pedrayo, “Un país no passatger, perquè resulta impossible arribar-hi per casualitat”.

Inclou

 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR
 • Assegurança de viatge
 • 3 Mitjes Pensions

Opcions

 • Habitació individual + 240 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Silvia Llacer
Guia FPR.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 980 €


Programació

28 març. Ourense

Eixida des de València a les 08.00h (Nuevo Centro) cap a Ourense. Sopar. Hotel a Ourense tots els dies.

 

29 març. Ourense.

Ourense, tercera capital per població de Galícia és la ciutat dels balnearis. Un atractiu conjunt històric que té com a epicentre la catedral i la plaça major. No lluny es troba "As Burgas" que són els brolladors d'aigües termals silicatades, fluorades, litíniques i hipertermals. Visitarem la ciutat i els seus principals monuments entre ells la catedral de San Martiño dels segles XII i XIII, el claustre de Sant Francesc, la Casa dos Oca, etc. A la vesprada i des de la Plaça Major el trenet de les termes fa un recorregut que ens aproparà a les principals brolladors als afores de la ciutat: A Chavasqueira, O Tinteiro, Muíño de Veiga, Outariz i Burga de Canedo. 

 

30 març. Celanova-Allariz.

Al sud d'Ourense les comarques de Terra de Celanova i Allariz-Macense ens presenten una varietat de pobles, paisatges i patrimoni de gran interés. Aquestes terres no han aconseguit la notorietat de les riberes del Miño i del Sil però ens portaran una gran sorpresa. Començarem la visita de les esglésies romàniques de "Santa Mariña de Augas Santas" amb forta càrrega de màgica i la col·legiata de Santa Maria en "Xunqueira de Ambia" amb el seu fals trifori. Després la vila d’Allariz ens obrirà les portes per gaudir d’un passeig així com del dinar.  Conta la llegenda que un jove Sant Rossend va tindre en somnis una revelació en la qual se li demanava que fundés un cenobi. Aleshores puja a una muntanya i llençà una pedra, on caigué va ser on s'aixecà el monestir de Sant Salvador. Visitarem la ciutat on es troba, Celanova, així com gaudirem d'un temps lliure per poder recórrer les seues places i carrers. Sopar.

 

31 març. Canons Del Sil- Castro Caldelas-Sant Estevo I San Pedro De Rocas. 

Els canons del Sil són una de les experiències més boniques de recórrer la Ribeira Sacra. Farem un dia al voltant d'aquest riu fent un recorregut en vaixell per veure'l arran d'aigua així com visitar els miradors i la vila de Castro-Candelas amb la seua grandiosa fortalesa. El Monestir de San Estevo de Ribas de Sil és un dels més espectaculars d'aquesta sagrada ribera. Hauríem de remuntar-nos al segle VI per contemplar la seua fundació. Després en un remot cantó es troba ocult el Monestir de Santa Cristina de Ribas de Sil, romànic, que completarà el dia. Sopar.

 

1 abril. Monforte De Lemos-Arxeriz- St Estevo De Ribas Miño. 

Monforte de Lemos és la capital de la Terra de Lemos, farem un passeig matinal per la ciutat visitant els principals monuments com el "Colegio de Ntra Señora la Antigua", la torre de l'homenatge etc. El Pazo de Arxeriz del segle XVII, finca de 35 Ha. presideix la vall sobre el Miño i és un dels llocs més emblemàtics de la Ribeira Sacra. Aquest eco-museu serà tota una troballa on podrem descobrir l'antic món rural de la vall del Miño/Sil  així com un castro. En l'agrest paisatge de les gorges del Miño trobem el monestir de San Estevo de Ribas de Miño, un dels més bells de la ribeira sacra  presentant  una elegant façana que ens recorda a Santiago de Compostela.

 

2 abril. Ribadavia- Monestir D'oseira 

En la confluència entre els rius Miño i Àvia es desplega amb gràcia la històrica i monumental Ribadavia. Capital del vi de O Ribeiro amb les terrasses que li donen vida la visitarem tranquil·lament. Del poble destacarem la fortificació dels comtes de Ribadavia, la jueria, etc. A prop de O Carballino trobem el Monestir d'Oseira anomenat Santa Maria la Real i és conegut com L'Escorial Gallec. Sopar.

 

3 abril . Ourense-València.Visitarem