Normandia. Del Mont-Saint-Michel a Etretat


Del 02/08/2023 al 09/08/2023
8 dies
per persona 1550 Llista d'espera
 • Del 02/08/2023
  al 09/08/2023
 • 8 dies
 • Regions d'Europa
 • Avió
 • Natura
 • NOVETAT
 • Història

 • Clara Ros

Descripció

Normandia. Del Mont-Saint-Michel a Etretat

La regió nord-francesa de Normandia és una de les més espectaculars i belles de França. Aquesta terra impregnada de tots els verds no es limita a les pastures de vaques o als famosos formatges o a les sidres tan delicioses d’una gastronomia rotunda. La Normandia ens permet descobrir les nombroses riqueses d'aquest territori, del Mont-Saint-Michel als penya-segats d'Etretat passant per les immenses platges amb ports d'un encant especial, a més d'un patrimoni arquitectònic únic. Descobrirem un passat ric, ple de personatges i imatges que van des dels vikings a Ricard Cor de Lleó o de Joana d'Arc a les platges del desembarcament. Tota la terra normanda està plena de fabuloses sorpreses. En el viatge que vos proposa Fil-per-randa hem unit les joies d'art que ens presenta el país als millors paisatges que ens regala eixa terra a descobrir absolutament.

Inclou

 • Vols internacionals
 • Itinerari en Bus
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR
 • 2 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 27/01/2023

Opcions

 • Habitació individual + 470 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora d'Història de l'art..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1550 € + 52 € de taxes


Programació

2 agost. Les Andelys - Château-Gaillard

Concentracio a les 04.45h a l’aeroport de Manises. Vol València – París. En arribar ens traslladarem a Chateau-Gaillard. Les ruïnes d'aquest castell dominen el Sena i són una presentació fantàstica de Normandia. Ricard Cor de Lleó va dir "que bonica la meua filla d'un any", ja que va ser construït en només un any. Des de la fortalesa medieval es domina el riu Sena i el meandre que forma amb el xicotet poble de Les Andelys. Aquesta població serà on dinarem, trobarem en ella dues aglomeracions juntes, el Petit-Andelys que besa el pas del riu i es desenvolupa vora l'església de Sant Salvador i l'antic hospital reial i el Grand-Andelys amb la seua col·legiata. Hotel a Caen. 7 nits. Sopar.

 

3 agost. Caen

Des del nostre hotel eixirem caminant per conéixer la ciutat de Caen. Aquesta ciutat, hui en dia capital cultural de la Baixa Normandia és un centre turístic de gran importància. Va ser destruïda en tres quartes parts pels bombardejos de la Segona Guerra Mundial i reconstruïda pedra per pedra. Els monuments que aconseguirem escapar de la destrucció ens mostren l'esplendor de la cort del duc-rei Guillem el Conqueridor. Els espais verds, parcs, jardins i el centre històric que anem a conèixer ens meravellaran, destacant les abadies de les Dames i la de Sant esteve, així com la fabulosa col·lecció d'esglésies gòtiques que marquen el sky-line de la ciutat.

 

4 agost. La costa normanda. Étretat – Honfleur - Deauville

La costa al nord de la Normandia està formada per penya-segats d'un blanc màgic. Recorrerem el camí que va pel promontori per poder gaudir de les immenses i grandioses vistes del canal de la Mànega que ens regala la costa. -caminarem durant unes dues hores pels miradors-. Després anirem a Honfleur. Pressionades al voltant del port les cases d'Honfleur estan protegides pels turons que les envolten, tot el poble viu al ritme d'aquest estratègic port on embarcaren els grans navegants francesos cap al nou món. Descobrirem la vila tan estimada pels pintors impressionistes on dinarem. Acabarem el descobriment de la costa normanda a Deauville, rica i famosa i que manté un passeig marítim de gran bellesa que viu pendent de les seues marees. Sopar.

 

5 agost. Rouen

Envoltada de boscos, i a prop de la desembocadura del Sena, Rouen- Ruan- s'estén en amfiteatre en una inclinació del terreny sobre el Sena. La gran ciutat ha conservat els carrers estrets dominats per les cases d'entramat de dues o tres plantes i subratllades per la presència dels grans edificis medievals com la catedral, majestuosa i tantes vegades pintades per Monet, Saint-Ouen una de les esglésies gòtiques més boniques de França, el gran rellotge, la plaça del mercat vell, Saint-Maclou, etc. Dediquem tot el dia a conèixer la ciutat i els seus secrets.

 

6 agost. Les platges del Desembarcament. Bayeux

Recorrerem la costa seguint els principals indrets que foren escenari del desembarcament aliat i que s'anomenà "Dia D". Farem un passeig per la platja que s'anomenarà en clau "Omaha Beach" i visitarem el cementeri militar a dalt de la línia de costa així com el que queda de búnquers i defenses que dominaven els alemanys. De vesprada anirem a Bayeux, a 9 km del mar. Capital de la comarca de Bessin, la ciutat no va sofrir danys durant la Segona Guerra Mundial. Visitarem els indrets més característics del poble: la catedral, el palau de justícia, etc. Destacarem el tapís de Bayeux: La Història en imatges. Pròpiament és un bordat executat en tela de lli i que és un testimoni de primera mà de la vida quotidiana i les tècniques artístiques.

 

7 agost. Mont Saint Michel

L'illa de Sant Miquel està envoltada per un paisatge grandiós, allí podem vore algunes de les marees més grans d'Europa. És ací on es fundà a l'alta edat mitjana una abadia que es convertirà ràpidament en lloc de pelegrinatge. "La Meravella" que és com es coneix l'obra de l'abadia és una construcció majoritàriament gòtica i de gran perícia arquitectònica. El matí el dedicarem a descobrir aquesta meravella patrimoni de la humanitat. Anirem a dinar al port de Granville. Emmurallat sobre un turó sobre l'oceà és famosa per les seues ostres. Després tornarem a Caen i temps lliure.

 

8 agost. La península de Cotentin. Coutances

Dignes successors dels vikings els pescadors normands han donat fe del seu dinamisme i s'han adaptat als nous temps. Desapareguda la "gran pesca", la pesca de costa amb els recol·lectors "a peu" tenen per tot el litoral una gran activitat aportant als restaurants peix fresc cada dia. Seguint aquestes costes farem una visita a la península de Cotentin. Aquesta península, pareguda a la bretona, ha estat molts anys oblidada pel turisme i ha quedat com un espai natural i reserva biològica. Farem el descobriment d'aquestes terres marítimes.En el nostre recorregut podem gaudir de la punta de la Saint Vaast i el fort de L'Hougue. Després anirem a Barfleur. Aquest xicotet poble marítim té precioses vistes sobre el mar. Ha conservat un conjunt arquitectònic molt interessant. El visitarem per a després anar a Coutances. És el centre comercial i cultural del "Bocage" normand. La ciutat conserva un ambient tranquil amb el palau episcopal i la catedral.

 

9 agost. Jumièges i Caudebec-en-caux.

Acabarem el viatge en el descobriment de l'antiga abadia de Jumièges, obra cimera del romànic normand. Aquestes ruïnes són d'un encant màgic a la vora del riu Sena. Després anirem a dinar a Caubedec-en-Caux, poble a la vora del Sena i envoltat de boscos i on destaca l'església d'estil gòtic flamíger. Després eixirem cap a l’aeroport per agafar el vol directe París-València. Arribada cap a les 23.35 h.
Visitarem