Queden places

Nova York. El món en una ciutat

Si posarem els vint edificis més alts de la ciutat, l’un damunt de l’altre, arribaríem a fregar el cim de l’Everest. Nova York és un viatge ineludible, almenys una vegada en la vida. Capital del món, la Gran Poma ha de ser recorreguda intensament per a poder gaudir de totes les parts que la componen. A l’escriptor nord-americà Mark Twain ‒novaiorqués d’adopció‒ se’l qualificava d’iconoclasta, irrespectuós, culturalment blasfem, sense perjuís i lliure... Nova York també. Des dels primers colons holandesos que compraren l’illa als algonquins fins a l’actualitat aquesta metròpoli ha anat reinventant-se contínuament, descobrint noves fórmules d’eterna joventut que la converteixen en totes les ciutats en una. Nova York està en la nostra vida des del principi. El cinema, la música, la literatura, l’art, tot ens ha portat a la capital dels gratacels: Manhattan, Brooklyn, el Village, Nolita, Fith Avenue, Central Park, Wall Street, el Metropolitan Museum, el MoMa, Chinatown, Tribeca, el Soho, Harlem i un llarguíssim etcètera. Tindrem temps per a poder anar gaudint de tots els barris. Aquest estiu vos convidem a pegar un bon mos a la poma.

NOTA-. El viatge a Nova York està dissenyat per fer una part en transport privat i un altra en transport públic. Cada dia es fa una passejada d’unes quatre hores amb guia local i a la vesprada es visiten parcs i museus amb el guia FPR. El nostre hotel està a Times Square, gran nus de comunicació.

PREU HABITACIONS.- El preu varia segons el tipus d'habitació: Doble, Twin (dos llits: +200€) i Individual (+740).

 

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 9
  dies

  9 dies

  Del 21/08/2020 al 29/08/2020
 • Nova York. El món en una ciutat

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora de francés i Història de l'art.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2195

9 dies

21/08/2020

29/08/2020

Reservar

Queden places

Els Dolomites. Trentino Alto Adige, Sud Tirol.

Va ser el geòleg francès Dieudonné Dolomieu qui va descobrir les propietats d'aquest tipus de roca, en el seu honor se la denominà Dolomita. Fa 250 milions d'anys aquestes muntanyes estaven sota el mar acumulant petxines, corals i algues. Fa "només" 70 milions d'anys emergiren.  A causa de la concentració de fòssils i minerals,al capvespre, quan el sol comença a il·luminar-les, transforma la seua aparença acolorint-les amb tonalitats  que van del roig sang al roig pàl·lid, del taronja al pomelo. Vos presentem aquest estiu el Viatge al Trentino-Alto Adige/Sud Tirol com a novetat absoluta. Hem compilat el millor de les visites culturals amb les vistes més fabuloses de les muntanyes que el gran Le Corbusier va definir com "l'arquitectura natural més perfecta del món". Gaudirem d'eixa dualitat italo-germànica que és el Sud-Tirol: Bozen, Bruneck, Brixen entre d'altres així com una visita a Trento, la ciutat del concili. Afegirem  passejos a llocs emblemàtics de les Mítiques Muntanyes.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 12/07/2020 al 19/07/2020
 • Els Dolomites. Trentino Alto Adige, Sud Tirol.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
1340

8 dies

12/07/2020

19/07/2020

Reservar

Queden poques places

Hèlsinki i sud de Finlàndia. El pur aire del nord

El Sud de Finlàndia és una feliç trobada de paisatges marins, ciutats plenes d’història i una luxuriant taigà boreal. Una costa plena d’illes i illots, de caps i penínsules, on l’aigua és element primordial. Totes les ciutats i pobles del sud finlandés tenen un ric patrimoni cultural, com ho testifiquen les esglésies, els castells i les fortaleses. El territori també està marcat per la regió dels grans llacs, les casetes de fusta i la dolça tranquil·litat com a forma de vida. No debades Finlàndia és un dels països on es viu millor ell món. Hi farem un recorregut admirant cada un d’aquests elements. Hem programat com a imprescindible forma de gaudir del país les excursions en vaixell. Ens ajudarà la quietud de les aigües dels llacs i de l’ambarí mar. Tindrem a més temps suficient per a recórrer la capital Hèlsinki. Anomenada la “xica del Bàltic”, és hui el centre polític, econòmic i cultural del país.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 23/07/2020 al 30/07/2020
 • Hèlsinki i sud de Finlàndia. El pur aire del nord

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1840

8 dies

23/07/2020

30/07/2020

Reservar

Queden places

Irlanda. La terra del desig del cor.

La maragdina illa d’Irlanda es troba, per la seua latitud, batuda sovint pels temporals atlàntics. El vent i la pluja que a l’hivern insisteixen a assentar-se sobre la terra irlandesa, en cessar, deixen un dels panorames més bonics d’Europa. Us presentem un viatge al país de les llegendes, de verds prats davant de l’oceà, de boscos encantats, de landes aspres, de penya-segats desafiant les ones que arriben de lluny, de llacs fantasmagòrics envoltats per misterioses boires. Una terra plena de vida, dinàmica, que ha sabut superar un passat dolorós i ple de penúries. Hem combinat la visita cultural amb llargues passejades cada dia per descobrir el millor de l’essència d’un país que ha donat al món una calidesa fora del comú. D’entre les regions irlandeses hem elegit l’oest de l’illa pels seus paisatges i per l’estil de vida tranquil, ple d’oportunitats per a contactar amb la població local, amable i acollidora. Passejarem pel florit parc nacional de les Wicklow Mountains, els cels amples, infinits, de Connemara, les salvatges costes de Galway i la bellesa intemporal de la península de Dingle. Sempre, després, ens esperarà un acollidor pub irlandés. A Irlanda no hi ha desconeguts, només amics que encara no coneixeu.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 03/08/2020 al 10/08/2020
 • Irlanda. La terra del desig del cor.

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Tasa, Guia de muntanya
1680

8 dies

03/08/2020

10/08/2020

Reservar

Queden places

Bulgària. El secret d’Europa. Veliko Tarnovo, Plovdiv.

Als confins d’Europa i porta d’Orient, Bulgària és un país d’encreuament de cultures i civilitzacions. El seu patrimoni va dels antics Tracis, poble poc estudiat, fins a temps recents, amb influències romanes, bizantines, eslaves i otomanes. El nostre tour  ens portarà a descobrir cada una d’aquestes petjades de la història. En els seus monestirs i pobles perduren ritus antics, protegits per les serres dels Balcans, sempre salvatges i plenes de bellesa. Tindrem ocasió de poder admirar les tombes tràcies, els conjunts cenobítics més impressionants, així com esglésies de gran influència bizantina, i mesquites que ens traslladen a l’època del domini turc. Tot amb les vistes a boscoses i fresques muntanyes plenes de vida, que posaran el teló de fons a aquest viatge farcit de descobriments, culturals i també culinaris, que de segur que ens sorprendran. Bulgària és el gran secret de l’est d’Europa.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 04/08/2020 al 11/08/2020
 • Bulgària. El secret d’Europa. Veliko Tarnovo, Plovdiv.

 • Guia

  Ens acompanyarà Carles Asensi, Història
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1495

8 dies

04/08/2020

11/08/2020

Reservar

Queden places

Munic i els Alps bavaresos. Neuchswanstein.

L’estat lliure de Baviera, nom oficial del land, ofereix als visitants tota la diversitat dels seus paisatges: muntanyes, boscos i llacs complementats amb un desbordant patrimoni. Ducat des del segle VI i ja opulent regne en el segle XIX, el país dels Bavarii s’ha forjat una història que ha construït la seua gran riquesa cultural. Les viles i ciutats d’una abundància manifesta amb les esglésies barroques, els monestirs de fervent catolicisme i castells de boja i onírica fantasia tenen com a teló grandiós els Alps bavaresos. Entre les ciutats destaca Munic. Capital indiscutible de Baviera és el lloc on la prosperitat de la indústria i l’alta tecnologia van unides a un ambient rural i tradicional. El centre històric, els seus museus, l’activitat lúdica s’hi conjuminen perfectament amb una vida assossegada a la vora d’una cervesa en qualsevol de les seues places o carrerons a l’estiu. En FPR voldríem que ens acompanyàreu a descobrir els millors racons de Munic i els Alps bavaresos.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 05/08/2020 al 12/08/2020
 • Munic i els Alps bavaresos. Neuchswanstein.

 • Guia

  Ens acompanyarà Marisa Pellicer, Lingüista i professora d'alemany
1250

8 dies

05/08/2020

12/08/2020

Reservar

Queden places

Brussel•les i Flandes. Bruges, Gant, Anvers.

El comtat de Flandes va ser fundat en el segle X. De llavors ençà, ha passat brillants moments de glòria i episodis de grans crisis, guerres i fam. D’aquesta fulgurant història aquest país ha aconseguit, malgrat tot, ser una de les regions europees més desenvolupades i riques. Model a seguir per moltes altres. Des dels temps medievals, on els seus cavallers desfilaven cap a futurs incerts a la poruga revolució industrial, des del període artístic que hem anomenat gòtic fins a l’art nouveau, Flandes té suficients al·licients per a dedicar-li un gran viatge. Descobrirem la capital federal del país i capital de la Unió Europea, Brussel·les. Juntament amb aquesta ciutat, les que donen forma la regió: la màgica Bruges, descrita com la Venècia del nord; Gant, la ciutat del corder místic, o Anvers, grandiós mercat de diamants i urbs cosmopolita. Volem ensenyar-vos Flandes des de totes les perspectives, sempre acompanyats pels grans mestres: Memling, Van Eyck, Van der Weyden, Rubens.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 11/08/2020 al 18/08/2020
 • Brussel•les i Flandes. Bruges, Gant, Anvers.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1195

8 dies

11/08/2020

18/08/2020

Reservar

Queden places

Brussel•les Valònia i Luxemburg.

Bèlgica és un estat federal. De les entitats que el componen, la Valònia és la de parla majoritàriament francesa. Aquest territori està format per les províncies del Brabant való, Hainaut, Namur, Lieja i Luxemburg. Eclipsat pel més conegut Flandes ha pogut conservar tot el seu encant i misteri fora dels circuits turístics més convencionals a Bèlgica. En aquest viatge hem fet un recull del millor que guarda aquesta verda regió. Ciutats dinàmiques i plenes de vida, pobles que ens transporten a l’Edat Mitjana amb els seus castells i tossals verds que commemoren batalles mítiques d’un passat ja llunyà. Valònia conté racons d’una bellesa delicada i discreta, així com una radical modernitat en l’arquitectura actual. Visitarem, entre altres localitats, la capital econòmica: Lieja, plena de jove dinamisme gràcies a la seua universitat; la capital política, Namur, a la vora dels rius Mosa i Sambre amb un ben conservat barri antic. Dinant és la joia del país. El tast de les celebèrrimes boulettes à la liégeoise i les premiades cerveses belgues ens ajudaran a entendre aquesta terra. Valònia és insòlita. Dedicarem també en aquest viatge tres dies a conéixer la capital de la Unió Europea: Brussel·les.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 11/08/2020 al 18/08/2020
 • Brussel•les Valònia i Luxemburg.

 • Guia

  Ens acompanyarà Ximo Corts, Professor i especialista en música antiga
1290

8 dies

11/08/2020

18/08/2020

Reservar

Queden places

Praga. Karlovy Vary, Kutna Hora,...

Per la seua posició geogràfica, per la bellesa arquitectònica i per tantes altres coses, destacades personalitats mundials rendiren durant segles homenatge a Praga, fins al punt d’anomenar-la Corona del Món, Ciutat Daurada, i fins i tot, Cor d’Europa. Visqué períodes de glòria i poder. Aleshores hi foren alçades moltes de les obres i monuments que fins hui en dia representen l’orgull d’aquest país, però també períodes d’humiliació, de derrotes i d’invasions estrangeres. La Segona Guerra Mundial quasi no causà danys a la ciutat, fet que va propiciar que mantinguera l’encant del passat en cada un dels seus carrers, edificis i palaus. Praga és una de les ciutats més impressionants d’Europa i amb les torres, campanars, cúpules, palaus i monestirs barrocs que sobreïxen de les teulades i del verd dels jardins, la converteixen, simplement, en la Mare de Totes les Ciutats.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 16/08/2020 al 23/08/2020
 • Praga. Karlovy Vary, Kutna Hora,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
1195

8 dies

16/08/2020

23/08/2020

Reservar

Queden places

Copenhaguen i Malmö. L’illa de Sealand. Vida escandinava

Malgrat que Escandinàvia es troba a la mateixa latitud que Alaska, gràcies al corrent del Golf, gaudeix d'un clima molt més temperat. Vos presentem com a novetat el viatge a la ciutat capital del xicotet regne de Dinamarca. Copenhaguen va ser fundada l’any 1167 pel bisbe Absaló, i el seu nom significa port de mercaders. Des de llavors ha canviat la seua fisonomia unes quantes vegades fins a convertir-se en l’actualitat en una vila moderna i espaiosa, d’un dinamisme impressionant. Adjectius com calorosa, harmoniosa, tranquil·la, moderna i tradicional. Bé mereix un gran viatge. Juntament amb la descoberta de la capital del disseny nòrdic hem afegit diverses excursions en l’illa de Sealand per a admirar els castells de Frederiksborg, de Kronborg, i la Riviera danesa. Gràcies al pont que des de l’any 2000 supera l’Øresund podem aventurar-nos per la regió més al sud de Suècia: l’Escània, i la seua capital, Malmö, d’un caràcter heteròclita i cosmopolita

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 17/08/2020 al 24/08/2020
 • Copenhaguen i Malmö. L’illa de Sealand. Vida escandinava

 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
1520

8 dies

17/08/2020

24/08/2020

Reservar

Queden places

Polònia oriental. De Varsòvia a Gdansk.

Polònia és un país bàsicament de terres baixes, situada en el que s’anomena gran plana europea. De fet, la paraula pole significa ‘camp’, ‘plana’ en polonés. Gabriel Benavides, guia d’FPR i expert en l’Europa de l’est ha preparat un viatge que, començant i acabant en la capital del país, Varsòvia, ens portarà a gaudir del millor de la terra dels 9.300 llacs, Mazúria, així com de les ciutats històriques que aniran presentant-se en el nostre camí. Boscos, llacs, poblets medievals i renaixentistes, abadies barroques i un llarg etc., de grans i secrets indrets. Després l’antiga Prússia oriental, ara anomenada Wàrmia, ens oferirà els vells i fabulosos castells de l’orde teutònic i de la capital del bàltic polonés: Gdansk –l’antiga Danzig–. L’orient de Polònia és un viatge per a aquells/es que prioritzen l’aspecte rural i de la natura tranquil·la junt amb les joies que la història ens ha deixat.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 22/08/2020 al 29/08/2020
 • Polònia oriental. De Varsòvia a Gdansk.

 • Guia

  Ens acompanyarà Gabriel Benavides, Músic i Humanitats
1320

8 dies

22/08/2020

29/08/2020

Reservar

Queden places

CRETA. EL COR DE LABERINT. LA GRAN ILLA GREGA.

“Quan en les primeres llums de l’alba incerta, amb un mar blanquinós i oleaginós, s’entreveu des del vaixell l’ombra allargada de l’illa, fa l’efecte d’un miratge suspès entre el cel i la terra.” Així descrivia el nostre gran escriptor Josep Pla l’arribada a Creta. La gran illa del Mediterrani oriental va ser triada des de temps immemorials com a punt central, com a referència dels vents que regeixen les nostres vides a la vora del Mare Nostrum. Terres cobertes d’oliveres, platges vestides amb  palmeres africanes, muntanyes amb gorges majestuoses, monestirs ortodoxos, mesquites dels temps  otomans, castells venecians, i les restes d’aquella primera de les civilitzacions que porta feliçment el nom del seu rei mític: Minos. És tant el que ens ofereix aquesta terra allargada, com gitada sobre el blau de l’Egeu, que no ens cap en un viatge. Volem impregnar-nos de tots els colors, olors i sabors de Creta. La gran illa grega. El cor del laberint.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 04/09/2020 al 11/09/2020
 • CRETA. EL COR DE LABERINT. LA GRAN ILLA GREGA.

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1660

8 dies

04/09/2020

11/09/2020

Reservar

Queden places

Chicago. Diversitat, art i arquitectura.

Fil-per-randa us presenta a la fi de l’estiu la visita ineludible de la ciutat del vent: Chicago. Descoberta pels missioners francesos i canadencs l’any 1673, la ciutat nord-americana va conéixer un desenvolupament econòmic sense precedents. Després de la Guerra de Secessió i del gran incendi de 1871, que modifica per sempre l’arquitectura de la ciutat, Chicago s’ha convertit en un “Success Story” americà. Amb els nombrosos gratacels, com ara el Willis Tower, el més alt del continent americà ‒fins ara‒ i la gran quantitat de parcs i zones verdes, la ciutat és un model d’urbanització moderna. Tenim davant nostre una de les metròpolis estatunidenques amb un major patrimoni cultural. Elegida dues vegades per a acollir l’Exposició Universal, aquesta capital ens fascina pels seus edificis que van del neo-gòtic a  l’art déco, passant pel neoromànic o el que dona nom la mateixa ciutat: l’escola de Chicago. Visitarem els seus barris, parcs, i museus, alguns dels quals són dels millors del món, així com la universitat i el seu xicotet museu de meravelles gaudint al mateix temps de la diversitat cultural humana que ens regala la ciutat del vent.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 9
  dies

  9 dies

  Del 07/09/2020 al 15/09/2020
 • Chicago. Diversitat, art i arquitectura.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2330

9 dies

07/09/2020

15/09/2020

Reservar

Queden places

El Romànic francés. Del Llenguadoc a l’Alvèrnia.

A partir de l’any 980 la fi de les ràtzies bàrbares i l’arribada de dinasties estables: els Capets, ducs normands, comtes de Poitou, la dinastia sàlica a l’Imperi germànic, etc., van afavorir el renaixement cultural i l’aparició d’un art nou. En aquest moment també té lloc el desenvolupament del feudalisme en el si d’una societat jerarquitzada i dividida en tres grans ordes: cavalleresc, religiós i popular. Per acabar, la reforma gregoriana assentà l’autoritat de l’Església enfront dels poders temporals, els quals per la seua part van exercir una intensa activitat de mecenatge que va origen, durant el segle XII, a diferents estils regionals d’un art romànic plenament constituït. Sobre els camins de Sant Jaume són alçades grans esglésies amb la finalitat d’acollir les hordes de pelegrins vingudes a venerar les relíquies del lloc. En aquest viatge volem conéixer el bo i millor del romànic al Llenguadoc i a l’Alvèrnia, amb les visites a esglésies, monestirs i pobles. A més, gaudirem dels grandiosos paisatges que el Midi francés ens regala com a teló de fons d’aquestes meravelles que l’edat mitjana ens ha deixat.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 19/09/2020 al 26/09/2020
 • El Romànic francés. Del Llenguadoc a l’Alvèrnia.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
950

8 dies

19/09/2020

26/09/2020

Reservar

Llista d'espera

El Líban. Les escales de llevant

En un racó de l’est de la Mediterrània, un xicotet país anomenat el Líban intenta recompondre la seua fisonomia després de tants anys de guerres i catàstrofes. Coneguda antigament com la Suïssa d’Orient ha anat recuperant, amb l’arribada de la pau, part de la seua intensa vida acolorida que tenia abans. Terra de cananeus i de fenicis va participar a l’alba de la civilització. Biblos, Tir i Sidó foren brillants ciutats que van imposar el seu nom durant segles en cada port del Mare Nostrum. En l’època d’August va ser colonitzada pels romans, que feren de la regió una de les colònies més importants d’Orient. Posteriorment el cristianisme i el Califat Omeia completaren aquest puzle multicultural que va ser –i és encara– el país actual. No podem deixar de parlar de les croades que, amb el seu regne de Jerusalem i el comtat de Trípoli, portaren l’Europa al cor de l’Orient. Un país preparat per a ser descobert de nou.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 08/10/2020 al 15/10/2020
 • El Líban. Les escales de llevant

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1490

8 dies

08/10/2020

15/10/2020

Llista d'espera

Llista d'espera

Granada i Las Alpujarras. L'Alhambra.

Granada és un jardí d’aigua. L’aigua, eternament rebalsada en les jardins del Generalife, esvara dolçament pels canals que la condueixen cap als patis de la fortalesa roja. Durant el seu trajecte, esdevé música que, segons els àrabs, ens la regala Al·là. En arribar a l’Alhambra, reflecteix la llum, llançant-la sobre la més bella estructura de palaus àrabs coneguts arreu del món. Las Alpujarras guaiten Àfrica a través de la mar Mediterrània, a l’ombra dels pics Veleta i Mulhacén (els més alts de la península Ibèrica). De clima agradablement temperat als hiverns, La característica arquitectura popular dels pobles blancs –molts dels quals tenen nom gallec– està apegada als vessants de les muntanyes i envoltada de boscs de pins i castanyers.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 09/10/2020 al 12/10/2020
 • Granada i Las Alpujarras. L'Alhambra.

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
410

4 dies

09/10/2020

12/10/2020

Llista d'espera

Queden poques places

Uzbekistan. La Ruta de la Seda

El camí que al llarg de segles utilitzaven de canal de propòsits militars i polítics, el que feien servir per al comerç de tota mena de productes, el principal mitjà d’informació, de transmissió del coneixement, de difusió d’idees i d’experiències culturals entre Occident i Orient és el que hui proposem com a gran viatge tardorenc. Volem recuperar la memòria viva d’aquelles ciutats i pobles que han forjat aquesta línia única amb els seus imponents monuments arquitectònics… Samarcanda, Bukhara, Khiva, vivint in situ la llarga història de la Ruta de la Seda. Camí al paradís.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 12/10/2020 al 22/10/2020
 • Uzbekistan. La Ruta de la Seda

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1890

11 dies

12/10/2020

22/10/2020

Reservar

Llista d'espera

Etrúria. Viterbo. El nord del Laci.

Etrúria va ser una antiga regió històrica situada en el centre d’¦tàlia, entre les actuals Toscana, Laci i Úmbria. El topònim deriva dels etruscs o tirrens, els pobladors que s’hi assentaren i crearen una poderosa confederació. Les ciutats estat independents van ser les més importants d’¦tàlia central i septentrional, fins a  la  seua  caiguda davant de Roma, en el segle III aC. Necròpolis antigues, pobles medievals, viles renaixentistes, natura incontaminada. Paisatge intens el de la Túscia, regió que conserva un patrimoni únic i irrepetible. Memòria d’una gran civilització.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 30/12/2020 al 04/01/2021
 • Etrúria. Viterbo. El nord del Laci.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
940

6 dies

30/12/2020

04/01/2021

Llista d'espera

Llista d'espera

Del Guadiana a Doñana. La costa atlàntica andalusa

Un paradís natural. De vedat de ducs i àrea privada de caça a Parc Nacional i Reserva Biològica de la Humanitat. Doñana és el punt de trobada de dos continents i escala vital en les rutes migratòries de les aus que travessen Europa cap a Àfrica i a l’inrevés –un milió de viatgers alats recorren milers de quilòmetres buscant la bonança del clima i la humitat del maresme–. És un paradís de platges i dunes que acullen un vital ecosistema, una mena d’hotel de luxe per a les espècies que hivernen i nidifiquen al sud d’Europa. Huelva és una ciutat de gent vivaç i oberta, on el tapeo en la barra és un pilar de la seua gastronomia.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 30/12/2020 al 03/01/2021
 • Del Guadiana a Doñana. La costa atlàntica andalusa

 • Guia

  Ens acompanyarà Gabriel Benavides, Músic i Humanitats
560

5 dies

30/12/2020

03/01/2021

Llista d'espera