La Cerdanya. Fuga en verd i ocre.


Del 08/10/2021 al 12/10/2021
5 dies
per persona 490
 • Del 08/10/2021
  al 12/10/2021
 • 5 dies
 • Bus
 • Natura
 • NOVETAT

 • Joan Grifoll

Descripció

La Cerdanya. Fuga en verd i ocre.

La Cerdanya és una de les comarques més belles, més fines, de Catalunya. És una gran cassola, estructurada sobre el curs del Segre, amb la graciosa particularitat de caure lleugerament, suaument, de llevant a ponent, en pla inclinat. No és una gran vall enfonsada, sinó una vall reclinada. Envoltada d’altes muntanyes que voregen els tres mil metres, la Cerdanya no deprimeix, com tants de llocs pirinencs; produeix, al contrari, una sensació d’amplària, d’elevació, de lluminositat, de llibertat. Els seus cels són esplèndids , el seu aire és fi, els seus paisatges tenen una tendresa entranyable.

Josep Pla. La Cerdanya. Guia de Catalunya.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • 2 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 22/05/2021

Opcions

 • Habitació individual + 60 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Joan Grifoll
Guia de muntanya i Història..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 490 €


Programació

8 octubre. València - Puigcerdà.

Eixida des de Nuevo Centro (València) a les 8.00h Trasllat a Puigcerdà. La capital històrica de Cerdanya va ser fundada per Alfons I en 1177, en terreny comprat al monestir de Cuixà. És una població que sembla asseguda en una tarima, i diríeu que la seua missió consisteix en presidir l'ordre i la pau de la vall. Totes les panoràmiques obertes a ponent, a migdia i a llevant, són des de Puigcerdà una autèntica meravella.  -J. Pla.- Passejarem per la ciutat. Hotel a Puigcerdà. 4 nits. 

 

9 octubre. Ruta al Prat del Cadí. La Seu d’Urgell

La primera excursió que farem és al Prat del Cadí des del poblet d'Estana. Es tracta d'una excursió molt senzilla d'unes tres hores anada i tornada -desnivell 360 m- i que acaba sota la muralla de la Serra del Cadí. Quasi tot el recorregut discorre pel bosc. Després de l'excursió anirem a vore la Seua d'Urgell on podrem gaudir de la catedral de Santa Maria, l'església de Sant Miquel i de l'encant dels carrers i soportals de la ciutat. Sopar.

 

10 octubre. Ruta Estany de Malniu-Bellver de Cerdanya.

L'estany de Malniu és un dels més bonics de la Cerdanya. Aquest llac d'origen glacial es troba envoltat de pins i blocs de granit i és la joia del massís de Puigpedrós. Farem una ruta excursionista de mig dia i dinar de camp amb dificultat baixa. A la vesprada ens aturarem a l'encantador poblet de Bellver de Cerdanya. Sopar.

 

11 octubre. Ruta de les Gorges del Segre. Montlluís.

Aquesta excursió discorre per la mateixa vora del riu Segre, cap al seu naiximent a la Cerdanya Francesa. Duració de l'excursió de migdia i de baixa dificultat. L'eixida és des del pintoresc poblet de Llo.La fortalesa de Mont-Lluís és una obra militar Francesa per protegir la vall del Conflent des de la Cerdanya. L'obra va ser encomanada per rei Lluís XIV al gran arquitecte Vauban, és patrimoni de la Humanitat. La podrem visitar i gaudir de les idíl·liques perspectives.

 

12 octubre. Sant Quirze del Pedret.

A prop de Berga trobem l'església de Sant Quirze del Pedret. Obra preromànica i romànica es troba en un lloc de gran bellesa a prop del riu Llobregat que també és superat pel pont medieval. La visitarem en el nostre camí cap a València.Visitarem