La Garrotxa. Caminar entre boscos i volcans.


Del 16/08/2021 al 22/08/2021
7 dies
per persona 650
 • Del 16/08/2021
  al 22/08/2021
 • 7 dies
 • Bus
 • Fil Per Senda
 • Natura

 • Victor Benlloch

Descripció

La Garrotxa. Caminar entre boscos i volcans.

La comarca de La  Garrotxa està situada al nord de Catalunya i en ella podem observar dos tipus de paisatges, els dos completament diferents. Al sud trobem més de 40 volcans i diverses colades de lava, formant un paisatge suau i amb pocs desnivells, és el parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb una gran abundància de cingles i congostos. Amb la companyia de Victor Benlloch ens endinsarem en el descobriment d'aquesta bellíssima comarca fent cada dia una excursió per gaudir dels millors racons d'aquestes verdes terres, amb les rouredes, alzinars i fagedes així com dels seus pobles. Completa el viatge l'abundant i variada gastronomia.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 27/03/2021

Opcions

 • Habitació individual + 230 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Victor Benlloch
Botànic.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 650 €


Programació

16 agost. Besalú. Olot.

Eixida a les 08:00 des de Nuevo Centro. Encetarem el viatge de camí cap al nostre hotel a Olot detenint-nos a Besalú. Farem un passeig per aquesta preciosa localitat catalana. Capital d'un dels antics comtats de Catalunya ha conservat pràcticament intacte el seu barri medieval. Descobrirem entre els empedrats carrers l'antiga església del monestir de Sant Pere del segle XII, de la que destaca l'originalitat del seu deambulatori; l'església de Sant Vicenç del segle XII, on es conserva una capella gòtica lateral dedicada a la Vera Creu; la façana de l'antiga església hospital de Sant Julià del segle XII; la Casa de Cornellà, monument romànic del segle XII i la sala gòtica de la Cúria Reial. En destaca tot el call jueu. Hotel a Olot. 6 nits.

 

17 agost. Ruta la Soleia d’Oix - Monestir de Ripoll.

La primera excursió la farem a la Soleia d'Oix. Ruta fàcil d'uns 10 Kilòmetres en total i en el que descobrirem alguns llocs màgics a vora la riera de l'Oix. Dinar per lliure. De vesprada anirem a visitar Ripoll. El Monestir de Santa Maria és una joia del romànic català. Fundat el remot any de 888 pel comte Guifré el Pilós va ser panteó de soterrament dels comtes de Barcelona i Besalú i scriptorium més important de la Catalunya vella. Farem una visita guiada i temps lliure.

 

18 agost. Ruta verda Gorgs de Sadernes-Sant Aniol d’Aguja i Salt del Brull. Sant Joan de les Fonts.

Un fabulós dia d'estiu ens portarà a gaudir d'una deliciosa ruta al salt del Brull on podrem banyar-se en alguns gorgs. El monestir d'Aguja fou fundat l'any 859 per un grup de monjos benedictins procedents del de Santa Maria d'Arles, al Vallespir. Actualment, els pelegrins han estat substituïts pels excursionistes, atrets per l'espectacular bellesa natural de la vall i els seus engorjats. Dinar de camp. De vesprada visitarem  Sant Joan de les Fonts  on podem veure un dels exemples més interessants d'arquitectura civil i religiosa d'època medieval. L'església del monestir benedictí (segle XII), la casa forta castell de Juvinyà (segles XII - XIV), el pont medieval (segle XIII), entre d'altres, són els testimonis d'una època que va deixar una forta empremta a Catalunya.

 

19 agost. La fageda d’en Jordà. Olot.

Ruta verda a La fageda d'en Jordà. Aquesta és un bosc d'unes característiques excepcionals, que forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Ofereix al visitant una sensació i un paisatge captivadors que han estat font d'inspiració de nombrosos artistes. Els itineraris  ben senyalitzats a partir dels quals poder endinsar-se en la frondositat dels arbres, que ofereixen un espectacle de colors i una sensació d'aïllament respecte al seu entorn. Pel camí, es poden veure els característics tossols, prominències de fins a vint metres d'alçada generades pel corrent de lava. De vesprada visitarem Olot.  La capital comarcal té en la plaça major o dels gegants el seu nucli principal.  Entre les esglésies principals destacarem Sant Esteve i la de Tura.

 

20 agost. Ruta dels volcans. Santa Pau.

Hui descobrirem el parc dels volcans de la Garrotxa. Depenent del temps podem fer la ruta del volcà de Santa Margarida que ens ocuparà el matí. El cràter a uns 700 metres d'altitud pareix un immens prat. A l'interior es troba l'ermita de Santa Margarida. La dificultat és baixa. Dinarem de pic-nic. A la vesprada farem un passeig pel poblet de Santa Pau que malgrat que és xicotet, té de tot, la plaça del firal dels Bous, les esglésies de Santa Maria de caràcter gòtic i la romànica de Sant Vicenç.

 

21 agost. Ruta Hostalet d’En Bas-Cascada de l’Olla. Castefollit de la Roca.

La vall d'en Bas és una de les més boniques de la Garrotxa. Farem l'excursió des del poble d'Hostalets d'En Bas fins al Salt de l'Olla. La ruta fàcil ens portarà a gaudir d'aquesta màgica cascada i la frescor que emana el lloc a l'estiu. Després dinar- per lliure- a Olot i a la vesprada gaudirem de dos pobles de gran atractiu: Castellfollit de la Roca que està situat sobre una esplèndida cinglera basàltica de 50 metres d'alçada i quasi un quilòmetre de llargada. Des del poble d'Argelaguer farem també un xicotet passeig- si l'oratge ho permet- des de Garrell fins a Sant Jaume de Llierca.

 

22 agost.  L’estany de Banyoles.

L'Estany de Banyoles és el més gran de Catalunya. Mesura aproximadament 2.150 m de llargada, la seva amplada màxima del lòbul nord és de 775 m i la del lòbul sud 725 m. Descobrirem l'estany i la lànguida i dolça bellesa del seu paisatge. Encetarem després la tornada a València.Visitarem