La “berrea” a Cabañeros i els volcans de Calatrava.


Del 07/10/2023 al 09/10/2023
3 dies
per persona 385 Últimes places lliures
 • Del 07/10/2023
  al 09/10/2023
 • 3 dies
 • Bus
 • Clàssic
 • Mitja pensió.
 • Natura
 • Fil Per Senda

 • Victor Benlloch

Descripció

La “berrea” a Cabañeros i els volcans de Calatrava.

Cabañeros inicialment previst com a polígon de tir pel Ministeri de Defensa, va estar declarat afortunadament Parc Nacional. Cor faunístic de Castella és conegut com la catedral pels caçadors, a causa de la gran varietat d’espècies existents que ha tingut el que fa ben poc, era el major latifundi d’Europa. Espessos boscos mediterranis cobreixen les ombries de les serres abraçant la gran plana esguitada de venerables carrasques on es poden veure pasturant grans concentracions d’herbívors. Per les seus dimensions, característiques paisatgístiques i l’abundància faunística, ha sigut qualificat com el Serengueti espanyol. Des de meitat de setembre fins a mitjan octubre es presenta un dels espectacles més impressionants de la natura, la "berrea" del cérvol en els muntanyes de Toledo. El cel dels mascles d'aquesta espècie ens dóna l'oportunitat d'observar els magnífics exemplars, així com les lluites i el seu peculiar so.

Inclou

 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Assegurança de viatge
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 28/04/2023

Opcions

 • Habitació individual + 70 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Victor Benlloch
Botànic.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 385 €


Programació

7 octubre. Ruta verda.  El riu Jalón i volcà del Cerro Gordo.

Eixida a les 07.00h des de València (Nuevo Centro) Després d'esmorzar pel camí visitarem el jaciment arqueològic d'Oreto i Zuqueca. L'any 1996 començaren les excavacions arqueològiques d'aquest jaciment i és l'any 2006 quan es prepara el lloc perquè puga ser gaudit pel públic. De les restes que en una visita guiada anirem a vore destacarem una imponent necròpolis amb restes romanes, visigodes i àrabs, així com un hamman. En acabar farem una ruta de 8 km - 2 hores i sense desnivell-al voltant del riu Jabalón, molt fàcil i per camins. Dinarem de camp i després anirem cap al volcà del Cerro Gordo. Aquestés un volcà al terme de Granátula de Calatrava, amb un eix major de 1.000 metres i una prominència de 90 metres, encara que a les seues profunditats amaga 830 metres de magma, terra i sediments. El visitarem. Hotel a Ciudad Real, 2 nits. Sopar.

 

8 octubre. La berrea a Cabañeros. Ciudad Real.

El parc nacional de Cabañeros ocupa més de 41.000 hectàrees de superfície. És un dels parcs menys visitats d'Espanya. El paisatge és de bosc mediterrani amb alzines, sureres, brucs etc. També és zona d'especial protecció per a les aus, prova de l'abundància d'espècies d'aus rapaces que el sobrevolen: àguiles, cigonyes, voltors, cervícals.Acompanyats per un guia intèrpret del parc nacional i a bord de vehicles tot terreny ens aproparem fins a les millors zones d'observació. La "berrea" és un dels millors espectacles que la natura ens regala en començar la tardor. També farem un passeig per Ciudad Real per descobrir aquesta capital castellana-manxega tan oblidada en els circuits turístics a l'ús. Sopar.

 

9 octubre. Ruta verda. Els volcans del Camp de Calatrava.

L'últim dia el començarem fent una ruta verda pels volcans del camp de Calatrava-14 km. 220 m desnivell-320 m desnivell acumulat. 4 hores. Ruta per camins. Dificultat baixa-mitjana.La major part dels volcans han sigut protegits amb la denominació de Monument Natural. Tot un recorregut per a conèixer de primera mà d'aquest conjunt volcànic dels més interessants i sorprenents a la península Ibèrica.En acabar l'excursió tornarem cap a València.Visitarem