Kosovo i Macedònia del Nord. Una història dels Balcans.


Del 24/05/2020 al 03/06/2020
11 dies
per persona 1850
 • Del 24/05/2020
  al 03/06/2020
 • 11 dies
 • Mitja pensió.
 • Avió
 • Gran viatge
 • NOVETAT

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

Kosovo i Macedònia del Nord. Una història dels Balcans.

Fil-per-randa s’avança –com sempre– a les modes i vos presenta per a aquesta primavera, la visita exhaustiva de dos xicotets països balcànics fora dels circuits turístics comuns. I vos els presentem junts perquè la seua història es complementa perfectament. Aquest descobriment intens ens farà entendre i compartir la història dels Balcans, així, en majúscula. Kosovo, xicoteta república d’ètnia majoritàriament albanesa, intenta sobreviure al bell mig d’aquesta extraordinària península i Macedònia del Nord, que a la fi ha aconseguit tindre un nom reconegut internacionalment. El recorregut ens portarà, als amants de l’art i el paisatge, a gaudir de les joies que aquests països guarden i que miraculosament han arribat als nostres dies. Tota una plèiade de monestirs, esglésies, mesquites i madrasses. Tenim un viatge únic.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Guia local
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Entrades
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 08/10/2019

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 08/05/2020

Opcions

 • Habitació individual + 260 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1850 € + 250 € de taxes


Programació

24 maig. València-Pristina

Concentració a les 10.30h. a l’aeroport de Manises. Vol València-Prístina, via Istanbul. Hotel a Pristina. 2 nits. Sopar.

 

25 maig. Kosovo Pristina-Kosovo Polje

Dedicarem el dia a descobrir la ciutat de Pristina, capital del Kosovo. Amb un guia local especialitzat que ens mostrarà l’avinguda principal, les mesquites, la catedral Mare Teresa, el monument New Born, la biblioteca, etc. També eixirem amb bus per a visitar el lloc de la famosa batalla de Kosovo, Polje, a prop de Pristina. Sopar.

 

26 maig. Monestir de Deçan. Peć

Al matí visitarem la ciutat de Gjakové, amb el gran basar, la mesquita i les cases torre. Després el monestir de Deçanit o Deç, que és una construcció única que barreja amb gràcia els estils serbi, bizantí, romànic i gòtic. És també l’església medieval de Crist Pantocràtor la que compta amb més frescs al món. A la vesprada, la ciutat de Pes. Hotel a Peć. Sopar.

 

27 maig. Cascades del Drin Blanc

Aquest dia farem una passejada fins a la cascada del riu Drin Blanc, sense dificultat; distància 100 metres. Després el Patriarcat de Pes, principal centre ortodox de la regió. Amb les seues esglésies de murs rojos contrastant amb el verd dels turons que l’envolten, aquest complex serbi ortodox de Σ hectàrees marca l’entrada a les gorges de Rugova –Patrimoni de la Humanitat– és un dels llocs de religió ortodoxa més importants d’Europa. Farem parada fotogràfica a les gorges del Rugova. Hotel a Prizren. Sopar.

 

28 maig. Prizren. Macedònia del Nord

Al matí visitarem la ciutat vella de Prizren amb els seus monuments¦ el pont de pedra, la mesquita de Sinan Paixà, etc. Després viatjarem al monestir de Gracanica, en la regió de Metohija. És l’últim monestir que va construir Milutin, el rei constructor, a la primeria del segle XIV. Nit a Skopje, capital de Macedònia del Nord. Hotel a Skopje. Sopar.

 

29 maig. Tetovo. Sant Joan Bigorski-Ohrid

La mesquita del Paixà a Tetovo està totalment pintada, una perla de l’art musulmà que finançaren dues germanes de la ciutat. Després, el Tekke dels dervixos Arabati Baba. Actualment ha sigut recuperat pels dervixos, que la tornen a utilitzar. A la vesprada, farem una parada per gaudir del preciós monestir de Sant Joan Bigorski, que guarda miraculoses relíquies. Hotel a Ohrid. 3 nits. Sopar.

 

30 maig. Ohrid-Sant Naum-Ohrid

La màgica llum de maig es mostrarà el monestir de Sant Naum a la vora del pristi llac d’Ohrid. Monestir fundat pel rei búlgar Boris I a la primeria del segle X. Després, amb vaixells de rem, veurem els brolladors del riu Drin Blanc. Tornarem a Ohrid. Visitarem, entre punts d’interés, la catedral de Santa Sofia, el teatre romà, Sant Joan de Kaneo, etc. Sopar.

 

31 maig. Llac Prespa. Sant Jordi Kurbinovo

Des del mirador del Mont Galicica veurem el llac d’Ohrid. Després, el gran llac Prespa, fantàstica reserva natural que abriga una de les últimes colònies de pelicans dàlmates d’Europa. Els pobles que l’envolten conserven el ritme de vida d’altres temps. Xicotetes i rústiques esglésies bizantines envolten aquest fabulós lloc. Dinarem a Bitola, l’antic monestir, i passejarem per les ruïnes d’Heraclea Lyncestis, fundada per Filip II de Macedònia. Sopar.

 

1 juny. Tikvesh. Kavardartsi. Skopje

Eixirem cap al nord del país per visitar la ciutat de Krusevo, que posseeix un estil arquitectònic únic. Els comerciants aromanesos –poble llatí dels Balcans– i els grecs cridaren artesans mijaks. El resultat el podrem veure. També visitarem el modern Makedonium. En acabant, ens aturarem a la regió Kavardartsi, on gaudirem de la formidable gastronomia local. Hotel a Skopje. 2 nits. Sopar.

 

2 juny. Skopje

Skopje és una de les ciutats més interessants dels Balcans. Està dividida en dos pel riu Vardar. Visitarem a peu el barri turc i les seues mesquites, les esglésies, com la de Sant Salvador, la plaça Macedònia, etc. Sopar.

 

3 juny. Vol Skopje-València

Trasllat a l’aeroport. Vol Skopje-València, via Istanbul. Arribada a València cap a les 17:00h.Visitarem