info@fil-per-randa.com 692 73 37 90 De dilluns a divendres de 09:30 - 14:00 | Dimarts i dijous de 16.00 a 19.00
Llista d'espera

Cracòvia-Silèsia-Gran Polònia.
ESTIU 2024

L'any passat Fil-per-randa va fer un viatge fantàstic per l’est de Polònia. Però el país encara té moltes altres regions  per descobrir. Aquesta vegada vos presentem la visita de l’occident partint de Cracòvia i fins a Poznan. De fet, recorrerem les terres de l'anomenada Gran Polònia, la Xicoteta Polònia i la Silèsia. Aquesta última formà part d'Alemanya fins a la Segona Guerra Mundial quan es va incorporar a l’Estat Polonès. El nostre recorregut ens portarà a gaudir de la gran arquitectura que la història ha deixat en cadascuna d'aquestes belles regions. Cracòvia és monumental, plena d'encant, impregnada d'una idea "catòlica i romana". El castell, la gran plaça amb la catedral, el mercat, etc. tot un recorregut ple de meravelles. Una joia desconeguda i oculta és Wroclaw, l'antiga Breslau alemanya. La ciutat vella és deliciosa i recuperada totalment: esglésies i monestirs, tots ells d'una esplendor radiant.. El paisatge canvia al recórrer el camí cap a Poznan. Ciutat dinàmica i acollidora que podem visitar tota ella passejant-la. L'est de Polònia és un destí d'estiu ple d'encants d'una Europa una mica desconeguda i secreta.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 13/08/2024 al 20/08/2024
 • Cracòvia-Silèsia-Gran Polònia.

  ESTIU 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1615

8 dies

13/08/2024

20/08/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Caixmir-Ladakh-Delhi-Agra-L’himàlaia Indi. El Xicotet Tibet.

Fil-pe-randa vos presenta com a Gran Viatge  el descobriment de la  Catxemira i el Ladakh. El nord de l'Índia ens ofereix una de les regions més fascinants al cor de l'Himàlaia on trobem una confluència de creences que van  del budisme predominant a l'hinduisme i l'islam. Apartat de les clàssiques rutes de turisme a l'Índia conserva alguns dels paisatges més purs del món. El Ladakh, regió coneguda com la "terra dels passos" té una bellesa desolada, tancada entre els congostos de l'Himàlaia i es anomenada "el Petit Tibet" o" l'últim Shangri-la". La Catxemira va ser per als emperadors mongols refugi estiuenc de les insuportables calors asiàtiques. Amb un clima alpí atrau els viatgers més indòmits, ja que durant molts anys ha estat tancat al turisme. La seua capital Srinagar té com a simbol per les cases-vaixell així com l'arquitectura de les mesquites i els carrers del barri antic que no han canviat des de l'època mongol. A més de ser la terra de les muntanyes nevades, les cascades brillants, els shikaras (taxis aquàtics), els extensos camps de flors , el Caixmir també és famós per les seves artesanies úniques: paper maché, fusteria, joies de pedra, Xals de Pashmina i Shahtush, teixit de catifes i argenteria. Les arts i l'artesania d'aquesta regió tenen més de cinc-cents anys d'antiguitat i conserven una marcada empremta persa. A més hem apreciat visitar la bulliciosa Delhi i estant al nord de l'Índia no podíem deixar  de regalar  l’extraordinària visita al Taj-Mahal a Agra.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 15
  dies

  15 dies

  Del 14/08/2024 al 28/08/2024
 • Caixmir-Ladakh-Delhi-Agra-L’himàlaia Indi. El Xicotet Tibet.

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
3390

15 dies

14/08/2024

28/08/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Flandes. Brusel.les - Gant - Amberes - Bruges.
AGOST 2024

El comtat de Flandes va ser fundat al segle X. Des d'aleshores fins hui  ha passat brillants moments de glòria i episodis de grans crisis, guerres i fam. D'aquesta fulgurant història aquest país ha aconseguit malgrat tot ser una de les regions europees més desenvolupades i riques. Model a seguir per moltes altres. Des dels temps medievals on els seus cavallers desfilaven cap a futurs incerts a la tova revolució industrial,des del període artístic que hem anomenat gòtic fins a l'art nouveau, Flandes té suficients al·licients per a dedicar-li un gran viatge. Descobrirem la capital federal del país i capital de la unió europea, Brussel·les. Juntament amb aquesta les ciutats que donen forma la regió: La màgica Bruges, descrita com la Venècia del nord, Gant, la ciutat del corder místic, o Anvers, grandiós mercat de diamants i urbs cosmopolita. Volem ensenyar-vos Flandes des de totes les perspectives sempre acompanyats pels grans mestres: Memling, Van Eyck, Van der Weyden, Rubens.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 15/08/2024 al 22/08/2024
 • Flandes. Brusel.les - Gant - Amberes - Bruges.

  AGOST 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
1670

8 dies

15/08/2024

22/08/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Les Açores-Illa De São Miguel. L’atlàntida Trobada.
AGOST 2024

Al bell mig de l'Atlàntic, les Açores conformen un conjunt d'illes  orientades d'oest a est. Sant Miquel pertany a l'oriental. Conegudes pel seu famós anticicló, pocs han tingut l'oportunitat de gaudir d'eixe fascinant miracle de la natura, de paisatges producte de milers d'anys d'activitat volcànica, les famoses "Caldeira". FPR vos proposa una acurada selecció del millor d'aquesta illa -gastronomia inclosa- i tot amb l'esperit de les Açores: Calma, natura i escalfor humà. Les Açores són una les restes segures d'aquella mítica Atlàntida, tot un continent trobat amb les millors vistes de l’oceà atlàntic, d'una bellesa única.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 19/08/2024 al 26/08/2024
 • Les Açores-Illa De São Miguel. L’atlàntida Trobada.

  AGOST 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1670

8 dies

19/08/2024

26/08/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Capitals bàltiques. Tallin - Riga - Vílnius
AGOST 2024

A les vores del Bàltic, les Repúbliques d'Estònia, Letònia i Lituània, s'aferren fortament a la seua independència recobrada i assumeixen una europeïtat absoluta. Fortes per la seua originalitat ètnica i lingüística, totes tres entren en la Història d'Europa al segle XIII durant el desenvolupament de la Hansa. Els cavallers teutònics foren els senyors d'aquells territoris després d'una cristianització feroç. Podem dir d'elles que cadascuna té unes característiques pròpies que les fan úniques malgrat que se les agrupe sempre. Farem un recorregut per les tres capitals. Les tres fantàstiques i diferents. En elles trobarem un compendi del millor de l'art medieval "teutó" i una explosió extraordinària del que anomenen modernisme o Art Decó. Tot un periple a la vora d'eixe mar poc salat, quasi dolç, de tonalitats blau-ambarines envoltat de boscos i llacs d'una quietud a prova de somni.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 20/08/2024 al 27/08/2024
 • Capitals bàltiques. Tallin - Riga - Vílnius

  AGOST 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Daniel M. Meyer, Guia FPR i Politòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1540

8 dies

20/08/2024

27/08/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Pas De Calais - Alta Picardia - Lille
AGOST 2024

El nord atlàntic francés ens regala un país marítim, de vents frescos, vivificants, que alleugen les calors de l'estiu. Un fantàstic territori que és compendi d'art, cultura i natura. Hem preparat una visita a aquestes comarques per descobrir cadascun dels racons que ens regala aquesta terra a mig camí entre Flandes i França. La gran capital és Lilla- Lille-. Ciutat que és una aglomeració europea de les més importants i actives del continent. Des d'ella anirem coneixent la regió. La costa té una energia marítima, de platges arenoses a perdre de vista puntejada per alguns penya-segats que ens allarguen la vista cap a l'illa britànica. L'interior està compost per turons suaus i pobles i ciutats de gran desenvolupament cultural. La Bèlgica també està molt a prop pel que farem una excursió per visitar-la així com al Museu del Louvre a Lens, una perspectiva nova de l’Art.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 22/08/2024 al 29/08/2024
 • Pas De Calais - Alta Picardia - Lille

  AGOST 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
1580

8 dies

22/08/2024

29/08/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Sicília Occidental. Volum 1. Palerm - Segesta - Agrigent.
SETEMBRE 24

“En aquest últims mil.lenaris Sicília ha estat un centre de gravitació històrica en el Mediterrani central. Han passat per l’illa una llarga successió  de pobles diversos. Així és natural que Sicília siga una superposició  de cultures, una impressionant amuntegament de ruïnes. Aquest roc despullat i fort com l’acer està rodejat de les aigües més intensament blaves que el nostre mar presenta. La costa és un penya-segat gairebé seguit…. L’interior de l’illa ofereix un paisatge pobre i devastat, de color d’ala de mosca, trencat per barrancs profunds, que fa pensar en el paisatge d’Extremadura. L’alzina surera, que es dóna a Sicília, ajuda a la semblança… L’illa dibuixa un triangle, i per això els antics l’anomenaven Trinàcria.”  Josep Pla. Les illes.

Són tantes les meravelles que aquesta illa, la més gran del mediterrani, ofereix que hem decidit no es podia abarcar en un sol viatge. Fil-per-randa vos presenta en aquesta proposta l’occident Sicilià. Un viatge amb calma per assaborir tota l’essència d’aquesta part insular. Visitem ciutats i llocs que antigament per falta de temps no entraven als nostres programes: Tràpani,  Marsala, Selinunte, Sciacca etc. a més de poder sentir la vida de Palerm amb molta més tranquilitat.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 12/09/2024 al 19/09/2024
 • Sicília Occidental. Volum 1. Palerm - Segesta - Agrigent.

  SETEMBRE 24
 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1820

8 dies

12/09/2024

19/09/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Japó. La terra del sol naixent.
SETEMBRE 2024

La terra del Sol Naixent és per als occidentals un món estrany, una subtil barreja d'un passat encara viu i una fugida desesperada cap al futur. Els japonesos, sota l'ègida dels seus emperadors, descendents de la deessa solar Amaterasu, van desenvolupar, des del principi, una cultura original que va poder integrar les aportacions de la Xina i Corea a aquell país. Llargs períodes d'aïllament van reforçar l'especificitat Japonesa: un feudalisme turbulent que va apartar els emperadors sense atacar mai el seu caràcter sagrat, per confiar el poder a dinasties de ferotges i refinats shoguns, una cavalleria, la dels samurais, que va mantenir intacte el seu codi d'honor. Fins a arribar el segle XIX que per voluntat de l'emperador Meiji va viure l'experiència única de passar en unes dècades de l'edat mitjana a la revolució industrial. Descobriu el Japó a través de l'antiga capital de Nara, Kyoto i la moderna capital Tòquio, Hiroshima i els grans santuaris al centre del país a més de viure el pols de l'actual i trepidant vida del país del Sol Naixent.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 16
  dies

  16 dies

  Del 16/09/2024 al 01/10/2024
 • Japó. La terra del sol naixent.

  SETEMBRE 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
4390

16 dies

16/09/2024

01/10/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

Països Baixos. Amsterdam - La Haia - Delft.
SETEMBRE 24

Hem preparat un nou Tour pels Països Baixos que ens portarà a descobrir les ciutats d'Art i Història  més encantadores del país: Amsterdam, Delft, Haarlem, la Haia ... i dels paisatges holandesos, cuidats i modelats des de l'antiguitat fins a la creació dels pòlders ja en època moderna. Gràcies al seu esperit tenaç, comercial, d'aventura i conquesta els Països Baixos entraren en la Història Europea per la porta gran després de la guerra d'independència de la corona Hispana. Aquesta independència els donà una prosperitat tan gran que va afavorir el desenvolupament artístic extraordinàriament. L'arquitectura i en particular la pintura fan d'aquestes terres baixes un lloc de peregrinació i inspiració pels amants de l'art i la cultura. El segle XVII va ser el "el seu segle": Rembrandt, Frans Hals, Vermeer, Van Ruisdael… tots ells als grans museus com el Rijksmuseum d'Amsterdam o el Mauritshuis de La Haia que els rendeixen homenatge. Un viatge envoltat dels cels amples de blaus esvaïts i un mar del nord brau que impregna el bell país i li regala el seu caràcter. 

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 17/09/2024 al 24/09/2024
 • Països Baixos. Amsterdam - La Haia - Delft.

  SETEMBRE 24
 • Guia

  Ens acompanyarà Àngel Barcelona, Història i professor d'Educació Física
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1730

8 dies

17/09/2024

24/09/2024

Reservar

Llista d'espera

Bulgària. Tardor balcànica.
OCTUBRE 2024

Tancada al turisme darrere del Teló d'Acer, Bulgària és uns dels països més desconeguts d'Europa. Membre de la Unió des del 2007, avui ens podem permetre gaudir de les meravelles que aquest xicotet país balcànic ha amagat durant tants anys. Dividida en dues parts per la serralada del Balkan, que dona nom a tota la península, separada de Grècia per les magnífiques muntanyes dels Ròdope i de Romania pel Danubi, Bulgària -per la seua preservació- posseeix un patrimoni cultural i natural únic a Europa. Als poblets es viu al ritme d'altres èpoques, les Ciutats són d'un dinamisme quasi "oriental"; la seua capital Sofia, els monestirs ortodoxos i les esglésies transmeten una íntima espiritualitat. La història de les ciutats búlgares és una barreja de les cultures que han transcorregut pel país, com els tracis, els romans, els eslaus, els turcs... com a la bella Plovdiv -l'antiga Filipopolis- o la seua capital medieval Veliko Tarnovo, i com no, monuments a una independència propera en el temps, com a Shipka... Fil-per-randa vos presente un intens recorregut pel millor del país per assaborir plenament l'essència del país.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 9
  dies

  9 dies

  Del 05/10/2024 al 13/10/2024
 • Bulgària. Tardor balcànica.

  OCTUBRE 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Tamara Andrades L., Guia FPR
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1690

9 dies

05/10/2024

13/10/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

León - Sahagún - Benavente
OCTUBRE 24

Només per la seua catedral es justifica qualsevol viatge a León. Però no només. La capital de l'antic regne de Lleó guarda tantes joies que en fil per randa hem decidit donar-li més d'un dia per gaudir sense fre dels seus tresors. San Isidoro, un dels conjunts romànics més destacats amb el panteó reial, o la casa botines en aquest cas obra del genial Antoni Gaudí a més el convent i hospital de Sant Marc, el palau de los Guzmanes d'un esplendorós renaixement i un etcètera llarguíssim. No oblidem el barrio humedo on podem degustar la sabrosa i rica cuina lleonesa de gran contundencia. A prop de Lleó trobem, a més, peces d'art de primera magnitut: San Miguel de Escalada obra cimera del mossàrab pre-romànic o Sahagún que conserva les esglésies mudèjars d'una monumentalitat a prova del temps. Tot un viatge replet d'art, arquitectura i paisatge a l'estil Fil per randa.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 05/10/2024 al 09/10/2024
 • León - Sahagún - Benavente

  OCTUBRE 24
 • Guia

  Ens acompanyarà Ximo Corts, Professor i especialista en música antiga
705

5 dies

05/10/2024

09/10/2024

Reservar

Queden places lliures

Torí. La Joia de la Família.
OCTUBRE 24

Tori va néixer per ser capital. En època antiga ho va ser del poble taurí, en edat romana de l'àrea subalpina, capital del regne de Savoia, del Piemont i de la Sardenya, cap i casal del "Resorgimento", després primera capital de la Itàlia unida, i ja al segle XX centre de l'automòbil.  La ciutat del vermut, dels cafés històrics, dels millors dolços d'Itàlia, té a més una quantitat de museus dignes d'una urbs cosmopolita. Hem preparat un viatge per descobrir completament l'ànima de Torí, que ha conjugat història amb modernitat. Esquiva i austera, noble i "popolana", plena de secrets que esperen ser descoberts. Els seus palaus d'un reialme perdut, la quadricula romana, el Sant Sudari custodiat en pany i clau al "Duomo San Giovanni Battista", el barroc esplèndid entre el màgic Guarino Guarini i el "borbònic" Filippo Juvarra. I no només, també gaudirem de l'esplendor del Liberty piemontès i les residències reials dels Savoia així com del millor museu d'art Egipci fora del país del Nil. Torí és la joia secreta d’Itàlia, la joia de la família.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 09/10/2024 al 13/10/2024
 • Torí. La Joia de la Família.

  OCTUBRE 24
 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
980

5 dies

09/10/2024

13/10/2024

Reservar

Llista d'espera

La Sixtina Oculta. Ermitoris Templers Del Maestrat.

Com la terra de l'Alt Maestrat no és especialment fèrtil i els terrenys aprofitables agrícolament són escassos, des d'antuvi, la unitat econòmica tradicional s'ha ordenat al voltant dels masos. Aquest són edificis aïllats relativament llunyans els uns dels altres i hàbitats normalment per un unitat familiar. Aquesta singularitat ha proporcionat la creació de desenes d’ermitoris, llocs de culte fortificats, capaços d'albergar els masovers en trànsit, atès el risc d'agressió que existia en aquell temps.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 1
  dia

  1 dies

  Del 19/10/2024 al 19/10/2024
 • La Sixtina Oculta. Ermitoris Templers Del Maestrat.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
55

1 dia

19/10/2024

19/10/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

La Toscana del Nord - Pisa - Prato - Pistoia - Lucca.
PONT DE TOT SANTS

En el viatge a la Toscana, sempre intens, una part d'aquest territori quedava sense poder visitar-se. No podíem deixar passar més anys per a gaudir en un curt però meravellós viatge de les ciutats més pròximes al litoral i que són en sí joies al voltant de Florència. Pisa, mundialment coneguda per la seua torre inclinada i del campo dei miracoli, però de la que s'oblida la ciutat, que és deliciosa i visitem en profunditat. Prato, la "Manxester toscana" segona ciutat més gran de la Toscana. Pistoia, on tenim l'hotel, que ha estat fins fa poc tancada darrere les seues muralles medievals i en la que podrem gaudir de la bellíssima plaça del Duomo. Per últim, Lucca, que quan Napoleó va fer un principat ja era una ciutat bimil·lenària, recórrer els seus carrers és un goig indescriptible. Un viatge per gaudir en pocs dies d'aquestes joies toscanes. 

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 28/10/2024 al 02/11/2024
 • La Toscana del Nord - Pisa - Prato - Pistoia - Lucca.

  PONT DE TOT SANTS
 • Guia

  Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
1250

6 dies

28/10/2024

02/11/2024

Reservar

Queden places lliures

Irati- La Fageda Infinita
PONT DE TOTS SANTS

Endinsar-se a Navarra és accedir a un món de contrastos. De l’eixugor de les “Bardenas Reales” al sud a la verdor fresca del Pirineu al nord. Tot travessat per un món rural ric i divers amb un continu de serres solcades per les foces, estrets talls a la roca per l’incansable pas de l’aigua, plens d’una exuberant vegetació. I com a culminació, la magnífica fageda d’Irati, una infinita extensió de selva de colors canviants al ritme de les estacions. Un calidoscopi únic a Europa. A més, per completar el viatge hem afegit les visites explicades d'algunes de les poblacions navarreses, sempre amb una riquesa patrimonial indubtable, a les que ens aproximem en el nostre periple autumnal.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 31/10/2024 al 03/11/2024
 • Irati- La Fageda Infinita

  PONT DE TOTS SANTS
 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
690

4 dies

31/10/2024

03/11/2024

Reservar

Llista d'espera

Esmirna-Les Ciutats Antigues de Lydia i Frígia.
PONT DE DESEMBRE

A l'oest d'Anatòlia, en l'antiguitat, existien dos territoris anomenats Lídia (actuals províncies d'Esmirna i Manisa) i Frígia. Països fortament hel·lenitzats, es convertiren en territoris amb una intensa vida cultural i artística. Part de l'imperi romà durant segles, passaren a integrar el que hem conegut com a imperi bizantí. Després, aquelles ciutats foren abandonades i caigueren en l'ombra de l'oblit. Fil per Randa vol portar-vos a descobrir a la fresca les ciutats antigues que ompliren aquest país i que conserven teatres, estadis, esglésies, temples, àgores, etc. Un viatge dissenyat pels amants de l'antiguitat on desgranarem  els llocs arqueològics més famosos com Efes, Milet o Afrodísies u alguns totalment desconeguts com Laodicea, Hieràpolis, Nysa o Sardes. Tot un curt però intens periple per assaborir el que ens ha deixat el món clàssic, a més de passejar l'actual Esmirna, ciutat plena de secrets.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 02/12/2024 al 08/12/2024
 • Esmirna-Les Ciutats Antigues de Lydia i Frígia.

  PONT DE DESEMBRE
 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1450

7 dies

02/12/2024

08/12/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

Mercats Nadalencs de l'Alsàcia. Estrasburg - Colmar - Riquewihr.

En l'edat mitjana se celebrava cap al 6 de desembre, al voltant de la catedral el St. Klausen Markt el mercat de Sant Nicolau, durant el qual es feien regals als xiquets i xiquetes. Quan el culte reformat entra a la ciutat al segle XVI aquest mercat de Sant Nicolau passa a dir-se Christkindlesmarkt, és a dir, el mercat del jesuset. L'any 1830 aquest mercat es trasllada a la plaça Kleber, i posteriorment, en 1870, a la plaça Broglie que és on es manté des d'aleshores. És en Estrasburg on se celebra el mercat de Nadal més famós de tota Europa. No podíem deixar de visitar la capital d'Alsàcia i els voltants per descobrir la millor decoració de Nadal al món a més de gaudir d'un ambient únic i d'autèntica festa. A més, no deixarem de recórrer els principals indrets de la ciutat així com dels voltants per assegurar-nos l'impromptu cultural tan intens que guarda el país alsacià.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 04/12/2024 al 08/12/2024
 • Mercats Nadalencs de l'Alsàcia. Estrasburg - Colmar - Riquewihr.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1180

5 dies

04/12/2024

08/12/2024

Reservar

Queden places lliures

Úbeda-Baeza- Jaén. El Renaixement per Vandelvira.
PONT DESEMBRE 2024

A la mort de l'arquitecte castellà, possiblement d'origen flamenc, Andrés de Vandelvira deixà en el seu testament, entre d'altres, el Segon llibre d'arquitectura de Sebastiano Serlio. Aquest element ja ens apropa a la figura del genial i original arquitecte, home d'una gran cultura humanista. Aquest pont de decembre fem un periple pels llocs emblemàtics de la seua obra que ens conduiran a gaudir intensament de les ciutats que acolliren les seues creacions. El renaixement a Castellà té amb Vandelvira un dels seus principals impulsors. Visitarem  les ciutats compendi d'aquest renaixement del sud: Úbeda i Baeza i la catedral de Jaén, obra cimera d'aquest nou art farem un recorregut de sorprenents meravelles. A més unirem el paisatge del mar d'oliveres que ondulen amb plata i verd els turons andalusos.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 05/12/2024 al 08/12/2024
 • Úbeda-Baeza- Jaén. El Renaixement per Vandelvira.

  PONT DESEMBRE 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
660

4 dies

05/12/2024

08/12/2024

Reservar

Llista d'espera

Colòmbia - El Dorado.
CAP D'ANY 2024-25

En fil-per-randa volíem conéixer des de fa temps Colòmbia o com diuen alguns dels seus habitants de manera festiva “Locombia”. Al Cap d'Any vos proposem una ruta per aquest gran país de Sud-amèrica. Poble acollidor barreja d'europeus, amerindis, africans...que viu en un territori ple de contrastos. Encreuament americà entre el pacífic, el carib i les majestuoses serralades andines on les valls de verds intensos tenen com a paisatge de fons les neus perpètues. En el nostre viatge de Cap d'Any hem unit la capital Bogotà, immensa i vibrant, cap i casal cultural del país, amb les viles colonials andines com Leyva o Barichara en plens Andes. A més un tast del carib en la ciutat única-patrimoni de la humanitat- de Cartagena de Indias amb alegre sabor tropical i les illes que l'envolten. Tot un viatge per endinsar-nos en l'Amèrica més màgica, per descobrir el nostre “El Dorado”.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 12
  dies

  12 dies

  Del 26/12/2024 al 06/01/2025
 • Colòmbia - El Dorado.

  CAP D'ANY 2024-25
 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
3580

12 dies

26/12/2024

06/01/2025

Llista d'espera

Queden places lliures

Tailàndia. El País dels Somriures.

Abans de l'arribada dels pobles tailandesos del sud de la Xina el territori del país estava immers en una successió d'enfrontaments entre els molts regnes que habitaven aquelles terres. Lluitaven entre ells les ètnies mon, la khmer i la malaia. En arribar els tailandesos es va produir un mestissatge, que li aportà la riquesa cultural de Tailàndia. La diversitat és la mateixa des del punt de vista dels paisatges, formats per  una alta muntanya, una plana central i un altiplà. Al centre hi ha la fèrtil conca de Ménam Chao Phraya que drena una gran part del país, proporciona terres inundades aptes per al cultiu d'arròs i vies fluvials que permeten el transport de persones i mercaderies. En el nostre recorregut per les terres Tais hem conjugat la imprescindible visita a la capital: Bangkok. Ciutat superlativa amb centres comercials ultramoderns, mercats ancestrals, temples budistes i una vida trepidant. La singular bellesa dels seus temples, el refinament secret dels seus palaus ens fascinaran. Després prenem una ruta que ens portarà a conèixer algunes parts del país. Al nord l'encinsadora seducció de Chiang Mai i el triangle D'Or. Al Sud la Mar d'Andaman, ja a la península Malaca amb els blaus profunds, verds maragda d'un mar sempre càlid. Tot un periple per celebrar l'inici de l'any al País dels Somriures.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 12
  dies

  12 dies

  Del 26/12/2024 al 06/01/2025
 • Tailàndia. El País dels Somriures.

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
3150

12 dies

26/12/2024

06/01/2025

Reservar

Queden places lliures

Rajasthan. La vida en color.
CAP D'ANY 2024-25

El viatge al Rajasthan- nord de l'Índia- és sense dubtar-ho un dels més intensos que es poden fer a la vida. D'ençà qué fil per randa encetà el descobriment d'aquest país, el qual no és un continent, com es diu, sinó un univers o millor un multivers, no hem pogut parar d'oferir eixa experiència immersiva. Aprofitem el millor moment per a entrar al subcontinent indi, un remot món, durant  el nostre hivern, per encetar un viatge que és tot ell un periple per aquest immens territori. La ruta que hem preparat és un llarg tour per les principals ciutats: Jaisalmer i el desert, Jodhpur, Ranakpur un dels centres de peregrinació del jainisme més sagrats, el Mont Abu i els seus temples, Udaipur, Pushkar, Jaipur... Descobreix el Rajasthan i deixat portar per l’Increïble Índia.

“Els llargs dies de viatge per Rājputānā (Rajasthan), passats a la finestra, asseguts en èxtasi, em van semblar curts i eterns... Les hores intermèdies no existien i, tanmateix, eren més temps que milers d'anys. Moltes coses passaven per davant dels meus ulls, però no puc afirmar tenir-ne cap d'elles retinguda. I quan ho recorde, no són tants objectes diferents com una imatge sencera. Innombrables imatges separades, captades durant hores de contemplació, es van fusionar i es van unir a la meua ment per formar en la meua memòria una única unitat… Adolf Huxley. Le Monde Passant.”

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 12
  dies

  12 dies

  Del 26/12/2024 al 06/01/2025
 • Rajasthan. La vida en color.

  CAP D'ANY 2024-25
 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
3150

12 dies

26/12/2024

06/01/2025

Reservar

Queden places lliures

Malta. Dues illes, un continent.

Al centre de la Mediterrània, com una porta que obri i tanca les dues parts de la nostra mar, es troba Malta. Un xicotet grup d'illes solitàries, centrals, amb un clima quasi tot l'any suau per la seua latitud. Hem preparat un especial per aquest Cap d'Any, on descobrirem el millor que ens ofereix aquest intens país. La Valleta, capital barroca, com les altres petites viles de l'arxipèlag que ens conten una història fascinant d'aquella molt antiga civilització megalítica, de la cultura romana-bizantina, àrab, dels cavallers de l'orde de Sant Joan, de Carles I i de tots els pobles que han deixat empremta. Un viatge de Cap d'Any pels apassionats de la Història i l'Art.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 28/12/2024 al 04/01/2025
 • Malta. Dues illes, un continent.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1760

8 dies

28/12/2024

04/01/2025

Reservar

Llista d'espera

Xipre. L'illa d'Afrodita.
CAP D'ANY 2024-25

La tercera illa més gran de la Mediterrània és Xipre. Arraconada a l'est del nostre mar ha sigut des de l'inici de la història de la humanitat encreuament de civilitzacions i pont entre Àsia i Europa. De la Grècia antiga als imperis romans i bizantí, el patrimoni xipriota està impregnat per la petjada de civilitzacions de gran prestigi. Una història mil·lenària que trobarem en els monestirs i capelles pintades i escampades per les muntanyes Tróodos o en les ruïnes gregues, romanes, bizantines, franques, turques. Un país arrebossant de mitologia i arqueologia. L'illa d'Afrodita està repleta de tresors. Aquest Cap d'Any vos proposem que descobriu amb nosaltres aquest país que des del seu ingrés en la Unió Europea ha trobat el seu lloc entre l'occident europeu i el Mediterrani més autèntic. També en el nostre programa hem inclòs la visita de la zona nord o turcoxipriota per a tindre una visió global d'aquesta gran illa mediterrània.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 29/12/2024 al 05/01/2025
 • Xipre. L'illa d'Afrodita.

  CAP D'ANY 2024-25
 • Guia

  Ens acompanyarà Ximo Corts, Professor i especialista en música antiga
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2390

8 dies

29/12/2024

05/01/2025

Llista d'espera

Queden places lliures

Nàpols - Pompeia - La Costa Amalfitana.

L'escriptor noucentista Josep Aragay en arribar a Nàpols escrigué: “He arribat a Nàpols, la ciutat de la roba estesa, de les pentinadores ambulants, dels vailets insolents, dels carrers molt amples o molt estrets i de les cambres sempre brutes i de l'italià incomprensible... (Nàpols-1916)” Des d'aleshores han passat cent anys i Nàpols ha canviat en algunes coses, en altres no. FPR vos proposa el viatge a aquesta terra tan vinculada al nostre país. Una terra plena de llum, d'olors a tarongina, de les llimeres en flor, de vinyes verdes vora el mar, sempre amb l'amenaça incerta del volcà. El Vesubi domina la meravellosa badia i li dóna perspectiva, grandiositat, magnificència. Va cobrir per desgràcia dels seus habitants les ciutats de Pompeia i Herculano portant l'ombra a aquelles alegres contrades però conservant la vida antiga per a la posteritat. Ho unirem per suposat, amb la ja mítica Costa Amalfitana amb una Mediterrània en majúscula, bella i recòndita observada de prop pels temples dels grecs, seus dels déus.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 29/12/2024 al 05/01/2025
 • Nàpols - Pompeia - La Costa Amalfitana.

 • Guia

  Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
1770

8 dies

29/12/2024

05/01/2025

Reservar

Últimes places lliures

Cap d’any a Istanbul. L'antiga Constantinoble.

Les celebracions de Cap d'any a Istanbul són especialment sentides pels estanbuliotes. Aquestes festes són a la vegada europees i orientals i aporten a l'encant de la ciutat un "plus, si això encara és més possible. El soroll de la vida a través dels seus carrers, el fascinant Bòsfor, que en aquesta època de l'any adquireix tonalitats d'un blau fosc, i els minarets otomans que punxen el cel i ens enganxen al món. Celebrem el començament de l'any descobrint o redescobrint la que durant mil anys va ser Constantinoble. Vos portarem a vore allò que és imprescindible i allò que és secret i únic. No podem deixar a part trafegar dels mundialment famosos basars i el seu constant regateig. Un viatge per iniciar l'any a una de les ciutats més fabuloses del món.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 30/12/2024 al 04/01/2025
 • Cap d’any a Istanbul. L'antiga Constantinoble.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1250

6 dies

30/12/2024

04/01/2025

Reservar

Queden places lliures

Oman- L’aràbia De L’índic.
AVANÇ 2025

A l'est de la península aràbiga trobem Oman. Al contrari que els seus veïns els Emirats Àrabs definitivament dirigits cap a la modernitat, les viles del sultanat d'Oman són les guardianes d'una història llarga, apassionant, que ha sabut conservar el millor de la seua cultura ancestral.  Terra de paisatges molt variats  hem dissenyat un itinerari a través del país per descobrir el millor del Sultanat entre deserts infinits, muntanyes majestuoses plenes de secrets remots a més de gaudir de l'hospitalitat i generositat del poble omanita. Vos convidem a fugir de l'hivern recorrent un dels països més segurs al món i impregnar-nos de l'art de viure oriental. Amb l'horitzó sempre d'un mar mític, recorregut des de la més llunyana antiguitat per mariners replets d'aventures del llegendari mar d'Aràbia. Tot un gran viatge per conéixer el país de Simbad.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 10
  dies

  10 dies

  Del 27/01/2025 al 05/02/2025
 • Oman- L’aràbia De L’índic.

  AVANÇ 2025
 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Martínez, Guia i administració FPR
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2630

10 dies

27/01/2025

05/02/2025

Reservar

Queden places lliures

Tamil Nadu. El Coromandel. India Sagrada.

Fil per randa començà ja fa un temps proposant el viatge cultural a l'Índia. Des d'aleshores hem anat presentant als nostres clients tota una sèrie de rutes en aquest immens país -tot un continent- per a descobrir amb detall, com és el lema de la nostra agència, cadascun dels racons del sorprenent planeta anomenat l'Índia. Aquesta vegada i en la millor època per a visitar-la vos presentem un recorregut ple de meravelles artístiques, humanes i culinàries com és el sud Indi: La Terra dels Tàmils: Tamil Nadu. Estat anomenat "cinturó bíblic" el llegat de l'antiga cultura dravídica fa que abunde l'arquitectura majestuosa, el camperolat exòtic i les tradicions ancestrals amb una identitat que té com a principal tret la seua llengua. La llengua tàmil no ha canviat amb prou feines des de fa vint-i-cinc segles desbordant el territori tàmil actual. Bressol de l'art dravídic trobarem els temples més grans de l'Índia amb "gopurams" que es retallen al cel entre els cocoters i palmeres. A més una costa mítica anomenada Coromandel i unes ciutats que només ja el nom ens fan somniar: Madràs- l'actual Chennai- o Madurai. Un Gran Viatge a l'Índia més desconeguda i fora de les rutes habituals amb l'estil de Fil-per-randa.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 13
  dies

  13 dies

  Del 08/02/2025 al 20/02/2025
 • Tamil Nadu. El Coromandel. India Sagrada.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2990

13 dies

08/02/2025

20/02/2025

Reservar