Bulgària. El secret d’Europa. Veliko Tarnovo, Plovdiv.


Del 04/08/2020 al 11/08/2020
8 dies
per persona 1495
 • Del 04/08/2020
  al 11/08/2020
 • 8 dies
 • Natura
 • Història
 • Avió

 • Carles Asensi

 • Guia Local.

Descripció

Bulgària. El secret d’Europa. Veliko Tarnovo, Plovdiv.

Als confins d’Europa i porta d’Orient, Bulgària és un país d’encreuament de cultures i civilitzacions. El seu patrimoni va dels antics Tracis, poble poc estudiat, fins a temps recents, amb influències romanes, bizantines, eslaves i otomanes. El nostre tour  ens portarà a descobrir cada una d’aquestes petjades de la història. En els seus monestirs i pobles perduren ritus antics, protegits per les serres dels Balcans, sempre salvatges i plenes de bellesa. Tindrem ocasió de poder admirar les tombes tràcies, els conjunts cenobítics més impressionants, així com esglésies de gran influència bizantina, i mesquites que ens traslladen a l’època del domini turc. Tot amb les vistes a boscoses i fresques muntanyes plenes de vida, que posaran el teló de fons a aquest viatge farcit de descobriments, culturals i també culinaris, que de segur que ens sorprendran. Bulgària és el gran secret de l’est d’Europa.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Guia local
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 21/01/2020

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 07/07/2020

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 35 €
 • Habitació individual + 190 €

Guia

Ens acompanyarà:

Carles Asensi
Història.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1495 € + 90 € de taxes


Programació

4 agost. Vol València-Sofia. Església de Boiana

Concentració a les 04.00 h a l’aeroport de Manises. Vol Valencia-Sofia, via Frankfurt.  Arribada a Sofia al migdia. A la vesprada, visitarem l’església de Boiana, Patrimoni Mundial de la Humanitat. Edifici de dues plantes, cèlebre pels seus frescos, uns dels més bells i millor conservats de l’Europa Oriental d’època medieval amb dues-centes quaranta figures humanes. Sopar.

 

5 agost. Sofia

Després de desdejunar, farem un recorregut a peu pel centre de la capital búlgara, on en podrem descobrir les principals atraccions culturals. La plaça d’Sveta Nedelia, la rotonda de Sant Jordi, que de temple pagà passà a església cristiana, el Teatre Nacional, el Palau Reial, l’església russa de Sant Nicolau, etc. Dinar. A la vesprada, temps lliure per a passejar pel centre.

 

6 agost. Monestir de Rila-Plovdiv

Eixirem de matí cap a les muntanyes de Rila per gaudir del més gran i elegant monestir de Bulgària. Aquest magnífic edifici, bressol històric de la cultura nacional búlgara, està envoltat de grans muntanyes boscoses que ens sorprendrà per l’espiritualitat i la bellesa de les seues proporcions. Les pintures al fresc de l’església, així com la torre Hreljo i el museu del monestir, ens tindran admirats durant molt de temps. A la vesprada, eixirem cap a la ciutat de Plovdiv, l’antiga Filipòpolis. Dues nits. Sopar

 

7 agost. Plovdiv-Monestir de Baschkovo

La ciutat vella de Plovdiv és un autèntic museu a l’aire lliure. En el seu llibre Voyage en Orient, l’escriptor francés Alphonse de Lamartine deia: “Sobre una muntanya rocosa, al bell mig d’una ampla i fèrtil vall, és un dels més bells llocs naturals on es pot fundar una ciutat”. Farem una llarga passejada pels principals indrets de la ciutat, on podrem gaudir de la mesquita, les mansions dels antics burgesos, cases de fusta amb otomanes, basars d’artesans, el teatre antic, entre altres punts d’interés. A la vesprada, farem una excursió per gaudir del gran monestir Bachkovo, fundat l’any 1083 pels generals de l’emperador Aleixs I Comné. Durant l’època feudal va ser un dels més grans centres culturals de Bulgària.


8 agost. Kazanlak. Església de Shipka-Etara

El nostre camí continuarà cap a la vall de les Roses. Aquestes comarques búlgares són famoses pel cultiu de les roses oleàcies. La major part dels perfums utilitzen l’oli essencial d’aquesta flor. Ens detindrem a Kazanlak per vore la rèplica de la famosa tomba Tràcia i el Museu Etnogràfic. L’església votiva russa de Shipka ens deixarà estupefactes per la seua acolorida decoració i monumentalitat. Per últim, visitarem el complex etnogràfic i arquitectònic d’Etara. Amb una superfície de 7 hectàrees, té més de 50 edificacions incloent-hi molins, tallers artesanals, etc. Hi podrem apreciar com era la vida en temps passats. Hotel a Veliko Tarnovo.

 

9 agost. Veliko Tarnovo. Arbanasi-Ruse

Al matí, visitarem l’antiga capital del Segon Imperi búlgar (1185-1396). La ciutat es troba en un lloc remarcable d’una gran bellesa, a més de les empremtes històriques. Visitarem el turó de Tzarevetz, amb les seues muralles, la torre de Balduí i el palau del Patriarca. Després Arbanasi, lloc de descans i residència d’estiu dels reis búlgars amb les cases dels cortesans que els acompanyaven. Visitarem la fabulosa església de la Nativitat. Després, eixirem cap Ruse.

 

10 agost. Ruse-Monestir d’Ivanovo-Pleven

Declarades patrimoni mundial de la humanitat les esglésies rupestres d’Ivanovo foren fundades pel patriarca de Bulgària l’any 1320. El complex monacal deu la fama als frescos dels segles XIII i XIV conservats en cinc esglésies. En visitarem alguna. A Pleven tindrem un record de la guerra d’alliberament russoturca amb la visita de l’exhibició d’aquesta. A la vesprada, tornarem a la capital, Sofia.

 

11 agost. Koprivshtica

El poble de Koprivshtica es va fundar el segle XIV, encara que la major part dels edificis i cases actuals són del que, després de l’alliberament dels turcs, es va anomenar renaixement búlgar, allà pel segle XIX. Moltes d’aquestes mansions són en l’actualitat cases museu. Podrem visitar-ne alguna. Aquest poble és conegut arreu del país per ser un dels més bonics. Dedicarem el dia a descobrir-lo. A última hora del dia, tindrem el vol cap a València. Vol Sofia-València, via Frankfurt. Arribada a València cap a les 23.00 h.Visitarem