Llista d'espera

Carcassona i País Càtar. L’Edat Mitjana al Llenguadoc.

Del principi de la seua existència, l'església s'ha enfrontat a l'emergència de nombroses tesis herètiques, sobretot a l'Àsia menor. Algunes de les heretgies aparegueren als segles III, IV i V com l'adopcionisme, l'arrianisme, el nestorianisme o el monofisisme, totes degudament condemnades pels sínodes i concilis. El Catarisme és una de tantes. A la preciosa regió que els francesos anomenen "Midi" i que es correspon- entre d'altres- a l'Albigès, el Lauraguès, el Minerves, el Rasés, etc., comarques totes elles entre les remotes muntanyes de les Corberes, aspres, lluminoses, antiga frontera amb Catalunya i les valls de l'Aude i l'Arieja es troba la regió on el catarisme triomfà. Revisitem a les postrimeries de la tardor els principals indrets que  li donen contingut a la  història -amb tràgic final- d'aquella visió nova sobre el Cristianisme.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 03/12/2021 al 08/12/2021
 • Carcassona i País Càtar. L’Edat Mitjana al Llenguadoc.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
650

6 dies

03/12/2021

08/12/2021

Llista d'espera

Llista d'espera

Al-Andalús. El cor del Califat

D'ençà que els musulmans arribaren a la península Ibèrica fins a la seua caiguda en 1492 passaren quasi vuit-cents anys. El patrimoni cultural, lingüístic, gastronòmic i  artístic, que ens deixaren és immens. Us presentem un viatge al cor de l'antic califat Omeia, al cor d'Al-Andalus. Un recorregut pensat per descobrir cadascun dels llocs que recullen el legat de l'ésser humà durant mil·lennis en aquestes magnífiques terres cobertes d'oliveres. Combinem les visites a les restes iberoromanes, musulmanes i cristianes amb el paisatge humanitzat en aquest moment per la verema de l'eterna olivera i el seu verd daurat. Visitarem necròpolis ibèriques, castells de faula  que foren vigies d'una frontera que a poc a poc retrocedia fins a desaparéixer,  catedrals d'un barroc exultant, pobles blancs que guarden la perspectiva  que deixà l'islam. Una nova mirada sobre la fabulosa Andalusia.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 04/12/2021 al 08/12/2021
 • Al-Andalús. El cor del Califat

 • Guia

  Ens acompanyarà Carles Asensi, Història
580

5 dies

04/12/2021

08/12/2021

Llista d'espera

Llista d'espera

Mercat nadalenc de Nuremberg.

El mercat nadalenc més famós d'Europa i un dels més grans del món se celebra a la ciutat de Nuremberg. Des de 1212 és ciutat imperial i va ser la seu del tresor del Sacre imperi Romanogermànic. Als segles XV i XVI es converteix en centre del Renaixement alemany veient l'arribada al món d'Albert Dürer i abraçant la reforma luterana. Nuremberg també va ser la ciutat del primer banc públic fundat al món i com es deia d'ella "epicentre de la creació i innovació a la terra". La dissolució d'aquell imperi medieval la va unir al nou Regne de Baviera, del que forma part. Els nazis utilitzaren aquesta capital  pels seus congressos, ja que com a vila imperial la feren servir amb propòsits propagandístics. Ara gaudeix d'una nova vida cultural intensa, plena d'ocasions per a assaborir totes les propostes que ens ofereix. Descobrirem els llocs més importants de la ciutat, passejant-la: l'Opera, l'hospital de l'Esperit Sant, la casa de Durer, el museu germànic nacional, l'Ajuntament, la catedral i un llarg etcètera. La visita vespertina del seu celebèrrim mercat nadalenc ens obrirà les portes per assaborir a la vora del foc les salsitxes típiques i una cervesa que  arrodoniran el dia. Hem unit al viatge  dos de les ciutats més interessants a prop de Nuremberg: Bamberg i Würzburg. El Nadal comença ací.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 04/12/2021 al 08/12/2021
 • Mercat nadalenc de Nuremberg.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
795

5 dies

04/12/2021

08/12/2021

Llista d'espera

Llista d'espera

Antioquia. La Pamfília i Cilícia. Tarsus, Silifke...

Al sud de l'arc muntanyós del Taurus, que cau generalment a pic sobre el mar i no deixa lloc més que a una estreta franja litoral, està la Pamfília. Aquesta  és, amb la Cilícia, una de les dues planes més extenses que han pogut esdevenir llocs de vida per a l'ésser humà al sud d’Anatòlia. Les dues regions s'han comportat, gràcies a la seua diferent situació geogràfica, de manera molt diversa. La Cilícia i Antioquia se situen entre les vies de comunicació del creixent fèrtil i han vist constantment passar els humans, els exèrcits i les idees. La Pamfília, apartada d'aquestes grans rutes del món antic i modern només ha pogut relacionar-se amb la plana Anatòlica o per mar amb l'Egipte o Roma. Aquest viatge – recorregut exclusiu de FPR- vos portarà a conèixer una ruta gens transitada pel turisme de masses. Des de l'antiga Antioquia, ciutat mítica,  que ens transportarà als temps del patriarcat fins a les ruïnes de Perge o Side, farem tot un periple a la vora de la Mediterrània, sempre vigilats per les altes muntanyes tauriques i la profunditat i bellesa de la nostra mar. Un viatge especial pels amants de l'antiguitat i els seus paisatges.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 27/12/2021 al 06/01/2022
 • Antioquia. La Pamfília i Cilícia. Tarsus, Silifke...

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1540

11 dies

27/12/2021

06/01/2022

Llista d'espera

Queden poques places

Tenerife i La Gomera. La fortuna dels volcans

El foc va crear d’una forma abrupta, violenta, una illa que a poc a poc es va anar transformant en un autèntic paradís natural. La seua diversitat d’ambients fan de Tenerife un continent en si mateix. Acull espais tropicals exuberants com la laurisilva, malpaïsos, penya-segats i platges negres, i una corona forestal farcida de pinedes de l’endèmic pi canari. Tot dominat per l’imponent Teide, volcà adormit i guardià de l’illa, amb el seu cim de neus perpètues. Vos oferim un cap d’any diferent amb el descobriment de Tenerife, recorrent-la amb suavitat, tranquil·lament, per gaudir de la més afortunada de les Canàries. A més farem una excursió a la fascinant illa de La Gomera que destaca per les escarpades muntanyes recobertes d’una luxuriant laurisilva.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 27/12/2021 al 03/01/2022
 • Tenerife i La Gomera. La fortuna dels volcans

 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
1220

8 dies

27/12/2021

03/01/2022

Reservar

Llista d'espera

Jordània. Memòria en pedra Petra, Gerasa, Wuadi Rum...

País creat pels anglesos després de la caiguda de l’Imperi otomà, Jordània conserva un patrimoni arqueològic i històric espectacular. Fil-Per-Randa ha elegit els llocs més màgics d’aquest racó de l’Orient perquè ens puguem meravellar davant de la seua fascinant història. Passarem de la tradició monoteista a l’espai hel·lenitzat per la conquesta d’Alexandre el Gran .Anirem descobrint des de les ciutats de l'antiga Decàpolis als castells dels croats. Una terra plena de sorpreses fascinants.  tot això gaudint, a més, de la bellesa dels paisatges. De les joies que atresora Jordània sense dubte la principal és Petra. Dediquem una jornada sencera al descobriment de la capital dels Nabateus. A Jordània atresorarem fantàstiques imatges. Aquestes  ens portaran des dels intensos verds de la vall del mític riu Jordà fins als harmoniosos ocres dels deserts muntanyosos del Wuadi Rum, arribant fins als blaus turquesos del mar Roig, que tanca el país i li obri les portes a noves aventures en altres latituds.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 9
  dies

  9 dies

  Del 29/12/2021 al 06/01/2022
 • Jordània. Memòria en pedra Petra, Gerasa, Wuadi Rum...

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1890

9 dies

29/12/2021

06/01/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

Cap d'Any a Istanbul. Ciutat i records

Les celebracions de cap d'any a Istanbul són especialment sentides pels estanbuliotes. Aquestes festes són a la vegada europees i orientals i aporten a l'encant de la ciutat un "plus, si això encara és més possible. El soroll de la vida a través dels seus carrers, el fascinant Bòsfor, que en aquesta època de l'any adquireix tonalitats d'un blau fosc, i els minarets otomans que punxen el cel i ens enganxen al món. Celebrem el començament de l'any descobrint o redescobrint la que durant mil anys va ser Constantinoble. Vos portarem a vore allò que és imprescindible i allò que és secret i únic. No podem deixar a part trafegar dels mundialment famosos basars i el seu constant regateig. Un viatge per iniciar l'any a una de les ciutats més fabuloses del món.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 29/12/2021 al 03/01/2022
 • Cap d'Any a Istanbul. Ciutat i records

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
960

6 dies

29/12/2021

03/01/2022

Llista d'espera

Queden poques places

Cap d'Any a Segovia i las Hoces del Duratón.

La ciutat de Segovia i les comarques que l'envolten són una de les més belles paisatgísticament i monumentalment d'Espanya. Volem presentar-vos un Cap d'Any per descobrir o redescobrir la vida d'aquesta fabulosa ciutat i els seus voltants. Amb una combinació de visita cultural amb passejos plens de sorpreses sota la quietud del naixent hivern. Les seues esglésies, la major part d'elles romàniques són una delícia pels amants de l'art. Però no només, els paisatges als peus de la Serra de Guadarrama, parc nacional des de 2013, són de gran bellesa en començar l'estació quan els cims vesteixen de blanc. Al costat d'aquest l'altre reclam paisatgístic són las Hoces del Duranton, sempre sobrevolades pels voltors i les àguiles. Aquesta combinació fa de l'inici de l'any a Segovia una de les més atractives de la península on s'unix a una gastronomia de les més completes i saboroses de Castella.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 30/12/2021 al 02/01/2022
 • Cap d'Any a Segovia i las Hoces del Duratón.

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
495

4 dies

30/12/2021

02/01/2022

Reservar

Llista d'espera

Cadis i Jerez de la Frontera. Laberint de pobles blancs

El clima temperat, la bella i estratègica ubicació sobre el Mediterrani i l'Atlàntic, fan d’aquesta regió andalusa la ruta on passarem junts un agradable cap d’any. Pobles preciosos de casetes blanques, ciutats carregades d'història i encant, platges de bellesa salvatge i la calidesa de les seues gents, autors d’una rica gastronomia digna dels paladars més exigents. No t’ho perdes, acompanya'ns, vine-te’n amb FPR al país d’Hèrcules. 

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 30/12/2021 al 04/01/2022
 • Cadis i Jerez de la Frontera. Laberint de pobles blancs

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
740

6 dies

30/12/2021

04/01/2022

Llista d'espera

Queden places

MÈXIC. Viva la Vida.

La immensa Frida Kahlo va dir "del año más maligno nace el día más bonito”. Després de dos llargs anys d'emergència sanitària en FPR volem reprendre els nostres viatges arreu del món a "lo grande". I vos proposem el Viatge a Mèxic. Hem elegit aquest gran estat de l'Amèrica del Nord per molts motius, però potser el primer siga que aquesta terra és una de les més màgiques del planeta. Mèxic és un calidoscopi de personatges i històries. Trencaclosques fascinant d'una riquesa i diversitat poques vegades vista. Un Univers en si mateix en equilibri entre allò que és màgic i allò que és real. Alegre, melancòlic, modern, tradicional. Hereu dels antics asteques, maies, tolteques, espanyols. L'únic país al món on els morts van de festa. Otavio Paz el descrigué com " montañas con cielos precipitados" i André Breton afirma que de tot l'orbe era l'únic autènticament surrealista.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 13
  dies

  13 dies

  Del 02/02/2022 al 14/02/2022
 • MÈXIC. Viva la Vida.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2780

13 dies

02/02/2022

14/02/2022

Reservar

Llista d'espera

Primavera Napolitana. Nàpols i la Costa Amalfitana

L'escriptor noucentista Josep Aragay en arribar a Nàpols escrigué: “He arribat a Nàpols, la ciutat de la roba estesa, de les pentinadores ambulants, dels vailets insolents, dels carrers molt amples o molt estrets i de les cambres sempre brutes i de l'italià incomprensible... (Nàpols-1916)” Des d'aleshores han passat cent anys i Nàpols ha canviat en algunes coses, en altres no. FPR vos proposa el viatge a aquesta terra tan vinculada al nostre país. Una terra plena de llum, d'olors a tarongina, de les llimeres en flor, de vinyes verdes vora el mar, sempre amb l'amenaça incerta del volcà. El Vesubi domina la meravellosa badia i li dóna perspectiva, grandiositat, magnificència. Va cobrir per desgràcia dels seus habitants les ciutats de Pompeia i Herculano portant l'ombra a aquelles alegres contrades però conservant la vida antiga per a la posteritat. Ho unirem per suposat, amb la ja mítica Costa Amalfitana amb una Mediterrània en majúscula, bella i recòndita observada de prop pels temples dels grecs, seus dels déus.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 13/03/2022 al 20/03/2022
 • Primavera Napolitana. Nàpols i la Costa Amalfitana

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
1130

8 dies

13/03/2022

20/03/2022

Llista d'espera

Queden places

EL PORTUGAL SECRET. LES BEIRES.

La regió històrica de la Beira Alta és un territori de frontera. Està dominada per la Serra de la Estrela, la més alta del Portugal peninsular.  Serra de neus, de formes rocoses curioses, d’aigua, de misteriosos llacs, mística.  Les “aldeies històriques” li donen sentit, la defensen castells i fortaleses, la beneeixen catedrals i esglésies d’un potent romànic, sever i encantador. Li dóna vida la gastronomia rotunda.  Aquest recorregut està pensat per gaudir del Portugal més íntim, granític , rural i secret.  Per deleitar-nos amb el romànic de Guarda i Viseu, assaborir el ritme de vida del passat en les seues aldeies i respirar el nítid aire de la Serra de la Estrela. El Romànic portuguès és un romànic tardà i desenvolupat entre els segles X i XV. La major part està situat al nord del país, junt els rius Sousa, Tàmega i Duero. Monestirs, esglésies, ponts, castells, torres, etc. tenen en comú l'íntima arquitectura medieval. Aquestes valls riques i poblades des de temps antics gràcies a la fabulosa xarxa hidrogràfica van ser línia de frontera amb l'Islam fins a l'any mil. Les grans famílies de la zona controlaven el seu territori patrocinant la construcció d'esglésies i monestirs sobre els quals tenien un gran control formant part de la trama feudal de l’Estat. Aquest romànic, doncs, té una influència absoluta estrangera però que anirà "vernacularització-se" i adaptant-se al seu país. Fil-per-randa ha unit en aquest viatge el descobriment del Portugal interior amb les ciutats de Guarda i Viseu, els paisatges de la Serra da Estrela i les fortaleses frontereres i una desgustació del millor Porto.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 14/03/2022 al 20/03/2022
 • EL PORTUGAL SECRET. LES BEIRES.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
970

7 dies

14/03/2022

20/03/2022

Reservar

Queden places

Úbeda, Baeza i Jaén. El Renaixement per Vandelvira.

A la mort de l'arquitecte castellà, possiblement d'origen flamenc, Andrés de Vandelvira. aquest deixà en el seu testament, entre d'altres, el Segon llibre d'arquitectura de Sebastiniano Serlio. Aquest detall ja ens apropa a la figura del genial i original arquitecte, home d'una gran cultura humanista. Iniciem la primavera fent un periple pels llocs emblemàtics de la seua obra que ens conduiran a gaudir intensament de les ciutats que acolliren les seues creacions. El renaixement a Castella té amb Vandelvira un dels seus principals impulsors. Des de la vila d'Alcaraz i la  magnífica plaça a les ciutats compendi d'aquest renaixement del sud: Úbeda ,Baeza i la catedral de Jaén, obra cimera d'aquest nou art farem un recorregut de sorprenents meravelles. A més unirem al nostre viatge el paisatge del mar d'oliveres que ondulen i dibuisen amb plata i verd els turons andalusos.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 17/03/2022 al 20/03/2022
 • Úbeda, Baeza i Jaén. El Renaixement per Vandelvira.

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
460

4 dies

17/03/2022

20/03/2022

Reservar

Queden places

Trás-os-montes. Arribes del Duero

Vale do Côa. És el major conjunt d’art rupestre paleolític a l’aire lliure del món. Hi són visibles les primeres manifestacions artístiques de la història de la humanitat en centenars de superfícies rocoses gravades a l’aire lliure, on s’estima en més d’un miler de figures amb espècies representades com el cavall, la cabra salvatge i el cervo. La majoria dels gravats van ser realitzats sobre parets rocoses verticals.

Miradors amagats que ofereixen magnífiques vistes sobre els Arribes del Duero, on l’aigua trencà les dures pedres de granit per a crear prodigioses gorges. Retrobar les restes mil·lenàries de castres celtes i vestigis romans. Seguir l’itinerari de l’antic camí dels Arriers, sentir antigues històries de contrabandistes o deixar-se dur pel silenci d’unes terres que encara conserven zelosament l’essència d’una vida entre les pedres, la saviesa de l’autosuficiència i l’hospitalitat dels humils.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 14/04/2022 al 18/04/2022
 • Trás-os-montes. Arribes del Duero

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
490

5 dies

14/04/2022

18/04/2022

Reservar

Queden places

Uzbekistan 2022. La Ruta de la Seda

El camí que al llarg de segles utilitzaven com a ruta amb propòsits militars i polítics, el que feien servir per al comerç de tota mena de productes, el principal mitjà d’informació, de transmissió del coneixement, de difusió d’idees i d’experiències culturals entre Occident i Orient és el que hui proposem com a gran viatge de primavera Volem recuperar la memòria viva d’aquelles ciutats i pobles que han forjat aquesta línia única amb els seus imponents monuments arquitectònics… Samarcanda, Bukhara, Khiva, vivint in situ la llarga història de la Ruta de la Seda. Camí al paradís.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 14/04/2022 al 24/04/2022
 • Uzbekistan 2022. La Ruta de la Seda

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1890

11 dies

14/04/2022

24/04/2022

Reservar

Queden places

El Vèneto. Palladio i les Villes del Brenta.

FPR vos convida a gaudir del primer viatge del cicle "La Fortuna de Venècia" dedicat aquesta vegada al Vèneto, la Terra Ferma Veneciana. Aquest territori és un sumptuós paisatge on per tot arreu afloren tresors artístics. La llista al patrimoni mundial de la Humanitat és immens, inabastable. A la riquesa d'aquest bagatge cultural que ompli de goig els amants de les arts s'ajunta l'atractiu de la Natura, pintoresca, generosa, d'una diversitat sorprenent per una terra tan poc extensa. A aquest programa Vèneto hem donat un pes especial a l'obra d'Andrea di Pietro della Gondola, més conegut per obra i gràcia de Giangiorgio Trissino com  a Palladio. Seguirem les petjades, nombroses, que el genial arquitecte ha deixat a la Sereníssima. No només visitarem les seues viles més cèlebres i algunes no tant sinó que també gaudirem de les viles inspirades al seu art a la ribera del Brenta. Les meravelles de Pàdua complementaran aquest inoblidable viatge.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 17/04/2022 al 24/04/2022
 • El Vèneto. Palladio i les Villes del Brenta.

 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
1150

8 dies

17/04/2022

24/04/2022

Reservar

Queden places

Lanzarote. Els Volcans de Manrique.

Lanzarote és l'illa màgica de les Canàries. Sorgida de la terra i modelada per la mar i el vent és una terra aspra, dura però magnètica, atractiva i engisadora. Una terra negra en la que el quefer de generacions i generacions creà espais i paisatges equilibrats, potents i arrelats a l'ànima, on la natura i la mà humana es complementaren. I el gran mestre d'obra va ser un irrepetible César Manrique que sabé integrar una obra artística, avançada al seu temps, en un lloc privilegiat. Recorrerem l'illa de cap a punta gaudint de paisatges mítics, de muntanyes de foc i de la magnífica obra que ens va deixar aquest artista enamorat de la seua terrra.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 17/04/2022 al 24/04/2022
 • Lanzarote. Els Volcans de Manrique.

 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
1175

8 dies

17/04/2022

24/04/2022

Reservar