Llista d'espera

Budapest i els Mercats nadalencs.

La capital d'Hongria és una de les més belles de centre-Europa. Situada al cor del continent ha sofert els cops de la Història, per a bé i per a mal. Des de la seua època romana quan l'emperador Adrià ordena construir un palau a la vora del Danubi a l'illa d'Obuda, ha anat forjant-se un futur brillant. L'arribada dels magiars i el canvi de població als actuals hongaresos va fer la resta. La dinastia dels reis "arpadiana" ocupa la major part de l'època medieval, després les cases reials estrangeres dels Anjou i els Luxemburg, i els turcs que canviaren la fisonomia d'aquelles terres. Posteriorment els austríacs i l'imperi dual. D'ací a un país reduït en acabar la I Guerra Mundial, els nazis, els comunistes, la democràcia i la Unió Europea. Tot un gran periple històric que anirem coneixent a través dels magnífics edificis que donen sentit a la seua Història. A més la tradició hongaresa dels cafès, de la música, dels banys, i com no del gulàs menjar típic per aquelles terres. En arribar els dies nadalencs la gran capital es vesteix de gala amb els mercadets i les places engalanades fins al màxim. Us convidem a conèixer Budapest en el moment on més bella, romàntica i brillant es mostra de tot l'any.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 04/12/2023 al 09/12/2023
 • Budapest i els Mercats nadalencs.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Martínez, Guia i administració FPR
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1180

6 dies

04/12/2023

09/12/2023

Llista d'espera

Llista d'espera

El Mudéjar aragonès i el Ducat de Medinaceli.

Amb l’avanç del Regne d’Aragó, s’estengué cap al sud un estil constructiu cristià bastit en pedra, el romànic europeu. Desconegut en aquestes terres, intentaria imposar-se sobre el sistema constructiu en rajola amb la decoració musulmana imperant en els pobles i ciutats d’aquell temps. Així doncs, serà la extraordinària perícia d’obrers, fusters i paletes musulmans autòctons, els que crearan el Mudèjar. L’art cristià islamitzat, mestissatge de religions i cultures, que permetrà la major llibertat decorativa de tota l’Europa medieval. Eixa empenta romànica deixarà pas i es diluirà quan -molt més assequible i fàcil- la construcció en rajola s'imposarà de manera fulgurant. Este estil nou i d'una originalitat única en tota Europa marcarà algunes comarques aragoneses dotant-les d'una sèrie de construccions plenes de sabor personal i autèntic. En aquest pont de desembre ens agradaria recórrer aquestes terres per conèixer-les i gaudir de l'art, arquitectura i paisatge a més d'assaborir la grandiosa cuina de l’Aragó a més conèixer el esplèndid antic ducat de Medinaceli.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 06/12/2023 al 10/12/2023
 • El Mudéjar aragonès i el Ducat de Medinaceli.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
595

5 dies

06/12/2023

10/12/2023

Llista d'espera

Últimes places lliures

Tarragona i la Ruta del Císter

Hem preparat un programa per a gaudir de les delícies de la ciutat de Tarragona, dels seus principals monuments: la catedral de Santa Maria, el passeig arqueològic, les muralles, l'amfiteatre. Poder assaborir  la vida dinàmica d'aquesta ciutat mediterrània. A la Tàrraco romana li hem afegit l'espiritualitat dels tres grans monestirs catalans que són sense dubte un viatge en si. Poblet, Santes Creus i Vallbona de les monges. A més tenim passeig per la medieval Montblanc.

“ En certa manera, Tarragona ha semblat, fins no fa gaire, una ciutat organitzada en castes. Amunt, a la part alta, hi ha el clos levític, amb la impressionant catedral; a mig camí de la baixada, s'hi troba la ciutat burgesa, organitzada a banda i banda de l'artèria de la Rambla; a la part baixa hi ha el suburbi popular. Aquestes tres importants grades s'han mantingut anys i anys molt diferenciades i tenen un caràcter propi molt acusat. Darrerament, però, la formidable crescuda de la capital ha eixamplat força aquesta visió.”.... “Poblet és un món....Tot fou profanat, i les cendres dels herois foren trepitjades per les turbes; les profundes voltes, desplomant-se amb estrèpit, tot ho sepultaren amb horrible destrossa i convertiren en un amuntegament de ruïnes el Monestir de Santa Maria..”

Josep Pla. Guia de Catalunya.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 07/12/2023 al 10/12/2023
 • Tarragona i la Ruta del Císter

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
525

4 dies

07/12/2023

10/12/2023

Reservar