info@fil-per-randa.com 692 73 37 90 De dilluns a divendres de 09:30 - 14:00 | Dimarts i dijous de 16.00 a 19.00
Llista d'espera

Colòmbia - El Dorado.
CAP D'ANY 2024-25

En fil-per-randa volíem conéixer des de fa temps Colòmbia o com diuen alguns dels seus habitants de manera festiva “Locombia”. Al Cap d'Any vos proposem una ruta per aquest gran país de Sud-amèrica. Poble acollidor barreja d'europeus, amerindis, africans...que viu en un territori ple de contrastos. Encreuament americà entre el pacífic, el carib i les majestuoses serralades andines on les valls de verds intensos tenen com a paisatge de fons les neus perpètues. En el nostre viatge de Cap d'Any hem unit la capital Bogotà, immensa i vibrant, cap i casal cultural del país, amb les viles colonials andines com Leyva o Barichara en plens Andes. A més un tast del carib en la ciutat única-patrimoni de la humanitat- de Cartagena de Indias amb alegre sabor tropical i les illes que l'envolten. Tot un viatge per endinsar-nos en l'Amèrica més màgica, per descobrir el nostre “El Dorado”.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 12
    dies

    12 dies

    Del 26/12/2024 al 06/01/2025
  • Colòmbia - El Dorado.

    CAP D'ANY 2024-25
  • Guia

    Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
3580

12 dies

26/12/2024

06/01/2025

Llista d'espera

Queden places lliures

Tailàndia. El País dels Somriures.

Abans de l'arribada dels pobles tailandesos del sud de la Xina el territori del país estava immers en una successió d'enfrontaments entre els molts regnes que habitaven aquelles terres. Lluitaven entre ells les ètnies mon, la khmer i la malaia. En arribar els tailandesos es va produir un mestissatge, que li aportà la riquesa cultural de Tailàndia. La diversitat és la mateixa des del punt de vista dels paisatges, formats per  una alta muntanya, una plana central i un altiplà. Al centre hi ha la fèrtil conca de Ménam Chao Phraya que drena una gran part del país, proporciona terres inundades aptes per al cultiu d'arròs i vies fluvials que permeten el transport de persones i mercaderies. En el nostre recorregut per les terres Tais hem conjugat la imprescindible visita a la capital: Bangkok. Ciutat superlativa amb centres comercials ultramoderns, mercats ancestrals, temples budistes i una vida trepidant. La singular bellesa dels seus temples, el refinament secret dels seus palaus ens fascinaran. Després prenem una ruta que ens portarà a conèixer algunes parts del país. Al nord l'encinsadora seducció de Chiang Mai i el triangle D'Or. Al Sud la Mar d'Andaman, ja a la península Malaca amb els blaus profunds, verds maragda d'un mar sempre càlid. Tot un periple per celebrar l'inici de l'any al País dels Somriures.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 12
    dies

    12 dies

    Del 26/12/2024 al 06/01/2025
  • Tailàndia. El País dels Somriures.

  • Guia

    Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
3150

12 dies

26/12/2024

06/01/2025

Reservar

Queden places lliures

Rajasthan. La vida en color.
CAP D'ANY 2024-25

El viatge al Rajasthan- nord de l'Índia- és sense dubtar-ho un dels més intensos que es poden fer a la vida. D'ençà qué fil per randa encetà el descobriment d'aquest país, el qual no és un continent, com es diu, sinó un univers o millor un multivers, no hem pogut parar d'oferir eixa experiència immersiva. Aprofitem el millor moment per a entrar al subcontinent indi, un remot món, durant  el nostre hivern, per encetar un viatge que és tot ell un periple per aquest immens territori. La ruta que hem preparat és un llarg tour per les principals ciutats: Jaisalmer i el desert, Jodhpur, Ranakpur un dels centres de peregrinació del jainisme més sagrats, el Mont Abu i els seus temples, Udaipur, Pushkar, Jaipur... Descobreix el Rajasthan i deixat portar per l’Increïble Índia.

“Els llargs dies de viatge per Rājputānā (Rajasthan), passats a la finestra, asseguts en èxtasi, em van semblar curts i eterns... Les hores intermèdies no existien i, tanmateix, eren més temps que milers d'anys. Moltes coses passaven per davant dels meus ulls, però no puc afirmar tenir-ne cap d'elles retinguda. I quan ho recorde, no són tants objectes diferents com una imatge sencera. Innombrables imatges separades, captades durant hores de contemplació, es van fusionar i es van unir a la meua ment per formar en la meua memòria una única unitat… Adolf Huxley. Le Monde Passant.”

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 12
    dies

    12 dies

    Del 26/12/2024 al 06/01/2025
  • Rajasthan. La vida en color.

    CAP D'ANY 2024-25
  • Guia

    Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
3150

12 dies

26/12/2024

06/01/2025

Reservar

Queden places lliures

Malta. Dues illes, un continent.

Al centre de la Mediterrània, com una porta que obri i tanca les dues parts de la nostra mar, es troba Malta. Un xicotet grup d'illes solitàries, centrals, amb un clima quasi tot l'any suau per la seua latitud. Hem preparat un especial per aquest Cap d'Any, on descobrirem el millor que ens ofereix aquest intens país. La Valleta, capital barroca, com les altres petites viles de l'arxipèlag que ens conten una història fascinant d'aquella molt antiga civilització megalítica, de la cultura romana-bizantina, àrab, dels cavallers de l'orde de Sant Joan, de Carles I i de tots els pobles que han deixat empremta. Un viatge de Cap d'Any pels apassionats de la Història i l'Art.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 28/12/2024 al 04/01/2025
  • Malta. Dues illes, un continent.

  • Guia

    Ens acompanyarà GUIA FPR ,
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1760

8 dies

28/12/2024

04/01/2025

Reservar

Últimes places lliures

Xipre. L'illa d'Afrodita.
CAP D'ANY 2024-25

La tercera illa més gran de la Mediterrània és Xipre. Arraconada a l'est del nostre mar ha sigut des de l'inici de la història de la humanitat encreuament de civilitzacions i pont entre Àsia i Europa. De la Grècia antiga als imperis romans i bizantí, el patrimoni xipriota està impregnat per la petjada de civilitzacions de gran prestigi. Una història mil·lenària que trobarem en els monestirs i capelles pintades i escampades per les muntanyes Tróodos o en les ruïnes gregues, romanes, bizantines, franques, turques. Un país arrebossant de mitologia i arqueologia. L'illa d'Afrodita està repleta de tresors. Aquest Cap d'Any vos proposem que descobriu amb nosaltres aquest país que des del seu ingrés en la Unió Europea ha trobat el seu lloc entre l'occident europeu i el Mediterrani més autèntic. També en el nostre programa hem inclòs la visita de la zona nord o turcoxipriota per a tindre una visió global d'aquesta gran illa mediterrània.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 29/12/2024 al 05/01/2025
  • Xipre. L'illa d'Afrodita.

    CAP D'ANY 2024-25
  • Guia

    Ens acompanyarà Ximo Corts, Professor i especialista en música antiga
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
2390

8 dies

29/12/2024

05/01/2025

Reservar

Queden places lliures

Nàpols - Pompeia - La Costa Amalfitana.

L'escriptor noucentista Josep Aragay en arribar a Nàpols escrigué: “He arribat a Nàpols, la ciutat de la roba estesa, de les pentinadores ambulants, dels vailets insolents, dels carrers molt amples o molt estrets i de les cambres sempre brutes i de l'italià incomprensible... (Nàpols-1916)” Des d'aleshores han passat cent anys i Nàpols ha canviat en algunes coses, en altres no. FPR vos proposa el viatge a aquesta terra tan vinculada al nostre país. Una terra plena de llum, d'olors a tarongina, de les llimeres en flor, de vinyes verdes vora el mar, sempre amb l'amenaça incerta del volcà. El Vesubi domina la meravellosa badia i li dóna perspectiva, grandiositat, magnificència. Va cobrir per desgràcia dels seus habitants les ciutats de Pompeia i Herculano portant l'ombra a aquelles alegres contrades però conservant la vida antiga per a la posteritat. Ho unirem per suposat, amb la ja mítica Costa Amalfitana amb una Mediterrània en majúscula, bella i recòndita observada de prop pels temples dels grecs, seus dels déus.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 29/12/2024 al 05/01/2025
  • Nàpols - Pompeia - La Costa Amalfitana.

  • Guia

    Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
1770

8 dies

29/12/2024

05/01/2025

Reservar

Llista d'espera

Cap d’any a Istanbul. L'antiga Constantinoble.

Les celebracions de Cap d'any a Istanbul són especialment sentides pels estanbuliotes. Aquestes festes són a la vegada europees i orientals i aporten a l'encant de la ciutat un "plus, si això encara és més possible. El soroll de la vida a través dels seus carrers, el fascinant Bòsfor, que en aquesta època de l'any adquireix tonalitats d'un blau fosc, i els minarets otomans que punxen el cel i ens enganxen al món. Celebrem el començament de l'any descobrint o redescobrint la que durant mil anys va ser Constantinoble. Vos portarem a vore allò que és imprescindible i allò que és secret i únic. No podem deixar a part trafegar dels mundialment famosos basars i el seu constant regateig. Un viatge per iniciar l'any a una de les ciutats més fabuloses del món.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 6
    dies

    6 dies

    Del 30/12/2024 al 04/01/2025
  • Cap d’any a Istanbul. L'antiga Constantinoble.

  • Guia

    Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1250

6 dies

30/12/2024

04/01/2025

Llista d'espera