Tarragona i la Ruta del Císter


Del 07/12/2023 al 10/12/2023
4 dies
per persona 525 Últimes places lliures
 • Del 07/12/2023
  al 10/12/2023
 • 4 dies
 • Bus
 • Història
 • Arquitectura
 • Ciutat amb encant

 • Enric M. Català

Descripció

Tarragona i la Ruta del Císter

Hem preparat un programa per a gaudir de les delícies de la ciutat de Tarragona, dels seus principals monuments: la catedral de Santa Maria, el passeig arqueològic, les muralles, l'amfiteatre. Poder assaborir  la vida dinàmica d'aquesta ciutat mediterrània. A la Tàrraco romana li hem afegit l'espiritualitat dels tres grans monestirs catalans que són sense dubte un viatge en si. Poblet, Santes Creus i Vallbona de les monges. A més tenim passeig per la medieval Montblanc.

“ En certa manera, Tarragona ha semblat, fins no fa gaire, una ciutat organitzada en castes. Amunt, a la part alta, hi ha el clos levític, amb la impressionant catedral; a mig camí de la baixada, s'hi troba la ciutat burgesa, organitzada a banda i banda de l'artèria de la Rambla; a la part baixa hi ha el suburbi popular. Aquestes tres importants grades s'han mantingut anys i anys molt diferenciades i tenen un caràcter propi molt acusat. Darrerament, però, la formidable crescuda de la capital ha eixamplat força aquesta visió.”.... “Poblet és un món....Tot fou profanat, i les cendres dels herois foren trepitjades per les turbes; les profundes voltes, desplomant-se amb estrèpit, tot ho sepultaren amb horrible destrossa i convertiren en un amuntegament de ruïnes el Monestir de Santa Maria..”

Josep Pla. Guia de Catalunya.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR
 • 2 Mitjes Pensions

Opcions

 • Habitació individual + 120 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 525 €


Programació

7 desembre. València - Tarragona

Eixida a les 16h des de València (Nuevo Centro) Trasllat a Tarragona. Hotel a Tarragona, 3 nits. Sopar.

 

8 desembre. Tarragona. Compendi d’història.

Encetarem la visita a Tarragona visitant el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, aquest és el més antic de Catalunya en la seva especialitat. Es va formar durant la primera meitat del segle XIX, a partir de col·leccions dels segles XVI, XVII i XVIII, tot i que la major part dels fons han estat recuperats en els últims cent cinquanta anys com a conseqüència de la construcció del port modern i de l'extraordinari creixement urbanístic de la ciutat. Dinar a l’hotel.  Després de la visita farem un passeig per la ciutat vella on visitarem la catedral de Santa Maria -s. XII al XIV- el carrer major i les placetes d'aquesta Tarragona medieval, després anirem cap a l'anomenat balcó de la Mediterrània i ben a prop  podrem vore les restes de l'amfiteatre romà així com el passeig arqueològic .Després temps lliure. Sopar lliure.

 

9 desembre.  Santes Creus i Vallbona. Altafulla

El  Monestir de Santes Creus va acollir la primera comunitat monàstica de l’orde a Catalunya i va ser el lloc triat per reis i nobles per al seu repòs etern. Envoltat d'alberedes, vinyes i oliveres el monestir posseïx una llum particular. Destacarem el gran claustre, la sala capitular, l'església i el mausoleu de Pere III el Gran. Després ens dirigirem al segon gran monestir del nostre viatge. Vallbona de les Monges, fundat per l'eremita Ramon de Vallbona l'any 1153 va ser el principal monestir femení al Principat. Destacarem en aquest cas l'esplèndida església dels segles XIII al XIV. La mediterrània ens espera per a dinar a Altafulla.

 

10 desembre. Monestir de Poblet. Montblanc.

L'any 1149 el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV, féu donació a l'abat de Fontfreda-Llenguadoc- de les terres que formaren el patrimoni de l'abadiat de Poblet. Fontfreda era una casa de l'orde del Cister, fundat per Sant Bernat de Claravall.  Tot és sobri i auster a Poblet; però també poderós. L'abat dominava set baronies, més de cent viles, i era almoiner major, canceller i conseller dels reis.-Josep Pla-. Després d'aquesta espectacular i emotiva visita del panteó dels nostres reis ens encaminarem a la vila de Montblanc, a la Conca del Barberà. La capital d'aquesta comarca rebé el nom de la xicoteta prominència d'argila blanquinosa. Podrem admirar el clos emmurallat que construí Pere III, l'església de Santa Maria, la casa Alenyà, etc. Tindrem temps per a gaudir tranquil·lament de la ciutat. Després de dinar eixirem cap a València. Arribada a poqueta nit.

 Visitarem