Salamanca, Ciudad Rodrígo i el Campo Charro.


Del 08/10/2022 al 12/10/2022
5 dies
per persona 590
 • Del 08/10/2022
  al 12/10/2022
 • 5 dies
 • Bus
 • Ciutat amb encant
 • Història
 • Arquitectura
 • Clàssic

 • David Gimeno

Descripció

Salamanca, Ciudad Rodrígo i el Campo Charro.

L'actual província de Salamanca és un territori ple de contrastos que va des de les planures castellanes a les muntanyes de la Serra de Gata i la Peña de Francia. Entremig n'hi ha un patrimoni cultural i paisatgístic de primera línia. Salamanca és una ciutat tan monumental que només la visita a la Catedral ja hi valdria tot un viatge, però a més adjunta una plèiade d'esglésies, palaus, patis, places, etc. junt una vida estudiantil que rejoveneix la vetusta ciutat donant-li un aire de vitalitat incansable. I a prop Ciudad Rodrigo, fronterera, solitària entre deveses poblades de bous i rouredes. A més les viles històriques que les envolten a les que sumem el paisatge del Campo Charro, bosc d'alzines i pastos, devesa poblada per la ramaderia. La Real Academia Española definia Charro com: Persóna poco culta, nada pulída, criada en lugár de poca policía. En la Corte, y en otras partes dán este nombre à qualquier persóna de Aldéa."

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • 3 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 30/06/2022

Opcions

 • Habitació individual + 150 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

David Gimeno
Guia de turisme.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 590 €


Programació

8 octubre. Alba de Tormes

Eixida des de València (Nuevo Centro) a les 08.00h. Trasllat a la vila ducal d’Alba de Tormes on farem un passeig per vore els principals indrets de la ciutat.  Després arribada a Salamanca. Hotel al centre històric de Salamanca. **** Sopar.

 

9 octubre. Salamanca

Salamanca està assentada sobre un lloc estratègic en la via de la plata,ruta  que unia la península per l'oest abans d'arribar a l'atlàntic. El riu Tormes i els turons que l'envolten feren de la ciutat lloc de fàcil defensa. Començarem el dia gaudint d’un passeig pels més monumentals carrers i places per anar a visitar les dues catedrals, la vella de Santa Maria de la Sede i la nova o de l'Assumpció de la Verge. A prop trobem el convent de San Esteban, que es va aixecar de nou al segle XVI amb una nova església que és la que es conserva actualment. així com el convent de Las Dueñas. Passejarem fins a la plaza Mayor fastuosa i San Martín de Tours, romànica. La Casa de las Muertes, i La Universidad amb las Escuelas Mayores i Menores completaran la visita. Sopar.

 

10 octubre. Ciudad Rodrigo - Campo Charro.

Ciutat Rodrigo va tindre una edat d'or durant els segles XV i XVI i es convertí en seu d’una noblesa que li donà un patrimoni renaixentista i medieval immens. Declarada conjunt històric-artístic farem una visita de la bellíssima ciutat i els seus principals monuments. La Catedral dels segles XII al XIV que és romànica de transició al gòtic, les muralles, els palaus, la casa consistorial, etc. Tot un matí per gaudir de la ciutat. Després de dinar tornarem a Salamanca per continuar la visita dels principals indrets de la ciutat entre ells ell colegio Mayor Fonseca, obra mestra del renaixement i la Clerecía fundat en època de Felip III i de caràcter monumental. Sopar.

 

11 octubre. Ledesma i el Castro Yecla la Vieja.

És en el territori salmantí on es troba un dels jaciments preromà més importants de l'oest peninsular: el castro de Yecla la Vieja. Farem un recorregut fantàstic per aquest món antic entre els vetons i la Hispània romanitzada. Després visitarem Ledesma. La ciutat va ser conquerida als musulmans pel rei Fernando II de Lleó atorgant furs i passant a una època d'esplendor. Farem un passeig per vore les muralles, les esglésies, les casones, palaus. 

 

12 octubre. Salamanca i tornada.

El dia de hui encetarem la tornada a València tranquil·lament fent les parades necessàries. Arribada a València sobre les 20h.Visitarem