Munic i els Alps bavaresos. Neuschwanstein


Del 16/08/2023 al 23/08/2023
8 dies
per persona 1590 Queden places lliures
 • Del 16/08/2023
  al 23/08/2023
 • 8 dies
 • Avió
 • Història
 • Ciutat amb encant
 • Regions d'Europa

 • Enric M. Català

Descripció

Munic i els Alps bavaresos. Neuschwanstein

L'estat lliure de Baviera, nom oficial del "land" ofereix als visitants tota la diversitat dels seus paisatges: muntanyes, boscos i llacs complementats amb un desbordant patrimoni. Ducat des del segle VI i ja opulent regne al segle XIX, el país dels Bavarii s'ha forjat una història que ha anat construint la seua gran riquesa cultural. Les viles i ciutats d'una abundància manifesta amb les esglésies barroques, els monestirs de fervent catolicisme i castells de boja i onírica fantasia tenen com a teló grandiós els Alps bavaresos. D'entre les ciutats destaca Munic. Capital indiscutible del país bavar és el lloc on la prosperitat de la indústria i l'alta tecnologia van unides a un ambient rural i tradicional. El centre històric, els seus museus, l'activitat lúdica es conjuguen perfectament amb una vida assossegada a la vora d'una cervesa en qualsevol de les seues places o carrerons a l'estiu. En FPR voldríem que ens acompanyàreu a descobrir els millors racons de Munic i els Alps Bàvars així com de la fascinant Augsburg.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Vols internacionals
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 2 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 14/02/2023

Opcions

 • Habitació individual + 410 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1590 € + 86 € de taxes


Programació

16 agost. Munic

Concentració a les 10.00h a l’aeroport de Manises. Vol directe València – Munic. Primer contacte amb la ciutat. Hotel a Munic. 7 nits. Sopar.

 

17 agost. Munic. Altstadt

Munic és un dels més grans i rics centres culturals d'Alemanya. Amb més d'una cinquantena de museus volem anar descobrint-la amb tranquil·litat. El primer dia farem una llarga passejada pel centre de la ciutat, l'anomenada Altstadt. Des de Marienplatz, antiga plaça del mercat i nucli arquitectònic i comercial de la ciutat anirem admirant els edificis que anirem trobant-nos al nostre pas: la Frauenkirche, la Burgesaal, la Michaelskirche, el nou i antic ajuntament, etc. Volem destacar Asam Kirche, brillant obra dels germans Asam amb una esplendor interior fora del que és comú. Dinar per lliure. A la vesprada continuarem descobrint els racons més fascinants de l'antic Munic com la Max-Joseph-Platz. Temps lliure per elegir una bona cerveseria. Sopar.

 

18 agost. Munic, La Residenz. El barri al voltant de l’Isar

La Residenz va ser la "llar" de la família Wittelsbach fins a la caiguda de l'Imperi Alemany en finalitzar la Primera Guerra Mundial. Molt més xicoteta en els seus primers temps va anar acumulant riqueses, transformant-se a cop de grans despeses i convertint-se en el monumental palau que vorem el dia de hui. L'arquitecte alemany, Leo van klenze, s'inspirà en el palau Pitti de Florència pels seus dissenys. Li dediquem un matí. Després temps lliure per dinar. A la vesprada continuarem passejant la ciutat antiga per la Maximilianstrasse fins a arribar al pont del riu Isar. Destacarem la polèmica Cancelleria, la casa de la moneda o Münzhof i la Hofbräuhaus. Temps lliure.

 

19 agost. Munic. El barri dels museus

Al nord i a l'oest de la ciutat es troben dos barris amb trets clarament diferenciats de la ciutat antiga. La Ludwigstrasse està repleta d'edificis neoclàssics amb records de l'arquitectura renaixentista italiana. La biblioteca nacional bavaresa, el palau Wittelsbacherplatz o la Ludwigskirche són un bon exemple d'allò que hem dit. També destacarem els edificis Jugendstil i el Jardí anglès. A la vesprada el barri dels museus ens obrirà les seues portes. La Königplatz i els propileus com una gran porta d'una nova Atenes. Visitarem la Gliptoteca, amb la millor col·lecció del món d'escultura clàssica.

 

20 agost.  Castell de Neuschwanstein. Allgäu

Al matí visitarem Neuschwanstein, el castell construït pel rei Lluís II, el rei declarat boig, d’un neo-romànic delirant, autèntica bombonera, que inspirà Disneylandia. En l’ombra i en l’aire, Richard Wagner. Després Fussen encantadora ciutat prop del famós castell. Va ser la vila elegida pels prínceps-bisbes d'Augsburg com a lloc de residència amb el seu castell: Hohe Schloss. La Wieskirche és la màxima expressió del rococó Bavarés. A la immensa cúpula es representa la tornada de Crist. -unesco-.

 

21 agost. Augsburg.

L'any 1530 els líders protestants van presentar a l'emperador Carles V l'escrit anomenat Confessió d'Augsburg, "acta fundacional de la Fe Luterana". La ciutat va néixer a l'època romana, al segle I, com Augusta Vindelicorum pel que té més de dos mil anys d'història. Farem una visita acurada durant aquest dia al millor que ens ofereix la històrica ciutat bàvara. L'ajuntament, un dels edificis renaixentistes més important al nord dels Alps amb la Sala d'or, el Fuggerei, complex social "avant la lettre" fundat pel banquer imperial Fugger. El barri antic, els seus carrerons i placetes amb un aire un tant "mediterrani" complementaran les visites de la ciutat.

 

22 agost. Els Alps bavaresos. Goles i abadies

Els Alps Bavaresos són d'una gran bellesa. Celebrarem el dia visitant Garmisch-Partenkirchen, dos pobles separats pel riu Loisach que es van unir durant les olimpíades d'hivern de 1936. És allí on farem un passeig per les Goles de Partnach. Un dels monuments naturals més bonics de Baviera. Un recorregut fàcil, però on s’ha de tindre en compte la gran quantitat d'aigua que goteja per tot arreu. Després Garmisch-Partenkirchen ens regalarà alguns dels seus monuments com l'església de Sant Antoni o les de Sant Martí. A la vesprada donarem una ullada a l'església de la gegantina abadia d'Ettal. De fundació benedictina va ser reformada al segle XVIII. A l'interior el seu estil rococó pur li dóna un aire de grandiositat, esplendor i riquesa.

 

23 agost. Nymphenburg

El castell de les nimfes o Nymphenburg va ser un "regal" del duc Ferran Maria a la seua esposa. El parc i palau que veiem ara són obra de quasi dos segles d'obres i reformes. Passejarem els jardins i descobrirem aquesta monumental construcció. Destaquem el jardí, l'Amaliemburg i la vila italiana. A l’hora convinguda el nostre autobús ens portarà a l’aeroport de Munic. Vol Munic – València, via Zúric. Arribada a València cap a les 23.15h.

 

Nota: Els passejos per les ciutats necessiten disposició per caminar. Segons considere el nostre guia tenint en compte les condicions climàtiques o d'altres consideracions podrà canviar l'ordre de les visites o els recorreguts proposats.Visitarem