Marràqueix i les Kasbahs de l’Atlas


Del 28/12/2019 al 04/01/2020
8 dies
per persona 1395
 • Del 28/12/2019
  al 04/01/2020
 • 8 dies
 • Avió
 • Cap d'Any 19-20
 • Mitja pensió.
 • NOVETAT

 • Joan Grifoll

 • Guia Local.

Descripció

Marràqueix i les Kasbahs de l’Atlas

A només 14 km de la Península Ibèrica es troba un dels països més exòtics del continent africà, Marroc. Un país amb un passat esplendorós, que es reflexa en les seues “ciutats imperials”, com Marraqueix; en paisatges de grans muntanyes i profundes gorges, com les de l’Atlas; i grans extensions desèrtiques saharianes,… Però també formen part de l’exotisme del país les seues gents, els berberescs, habitants dels petits llogarets de l’Atlas. En aquest viatge anem a prendre contacte amb el Grand Sud, ens perdrem en alguna casbah, passejarem palmerars i ens deixarem encisar per la màgia de l’Islam, somniant mentre es posa el sol darrere d’un minaret i escoltem el cant de l’almodí cridant a les seues gents a l’oració. Marroc és el país africà per on es posa el sol: el Maghrib el-Aqsa (l’Extrem Occident), com l’anomenaren els àrabs que al s. VII van partir a la conquesta de l’Àfrica del nord.

Inclou

 • Avió
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Guia local
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Sopar Cap d'any
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 23/07/2019

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 10/12/2019

Opcions

 • Habitació individual + 220 €
 • Assegurança cancel·lació + 30 €

Guia

Ens acompanyarà:

Joan Grifoll
Guia de muntanya i Història..

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1395 € + 136 € de taxes


Programació

28 desembre. Marràqueix.

Concentració a les 09.30h en l'aeroport de Manises. Vol València - Marràqueix, via Lisboa. Arribada a Marràqueix una de les quatre ciutats imperials de Marroc, amb més de mil anys d’antiguitat, que és considerada una de les ciutats més exòtiques del Magreb. Arribarem cap a les 16 h, ens instal·larem a l’hotel i potser encara tingam temps de fer una passejada per la plaça de Jemaa el Fnaa, patrimoni de la humanitat des de 2001. Juan Goytisolo va dir que si Àfrica tingués un cor palpitant, estaria a la plaça de Jemaa el Fnaa. Hotel a Marràqueix. 3 nits. Sopar.

 

29 desembre. Marràqueix. Els jardins de la Menara.

Començarem la visita de la ciutat amb un passeig amb Calesa fins als Jardins de la Menara, testimoni de l’època almohade, del s. XIII. Continuarem amb el Museu d'art marroquí Dar Si Said, instal·lat en una residència palatina del s. XIX i l’increïble Palau de la Bahia, construït per l’arquitecte el-Haj Mohammed ibn Meji el-Mifiui, de l’escola andalusí, per al gran visir Ba Ahmed, a finals del s. XIX. A la vesprada visitarem les Tombes Saiides, on descansa Ahmed al-Mansur, fundador de la dinastia Saiidi, i els seus successors. Sopar.

 

30 desembre. El Palmerar de Marràqueix.

Visitarem el Palmeral de Marràqueix, que té més de 100.000 palmeres i va ser plantat durant la dinastia almoràvit. Conta la llegenda que aquesta enorme plantació va néixer accidentalment, quan Youssef Ben Tahine i els seus soldats es van aturar a descansar en aquest lloc. Van menjar dàtils que portaven i les llavors van ser llançades al desert. I així hauria nascut aquest immens bosc. Continuarem amb la visita de les muralles i els Els Jardins de Majorelle, creats pel pintor i ebenista Luis Majorelle i adquirits posteriorment pel dissenyador francés Yves Sant Laurent. De vesprada, ja al modern barri de Gueliz, realitzarem un passeig per a conéixer el modern desenvolupament de la ciutat. Sopar.

 

31 desembre. Ouarzazate, la porta del desert.

Creuarem les muntanyes de l'Atlas, passant per Tiz'n Tichka, el port de carretera més alt del Marroc (2.260 m). Pararem a Ighrem n'Ugdal, poble fortificat i kasbah. De vesprada, passeig per Ouarzazate, també coneguda com la Porta del Desert, estratègica població, clau de l’accés a les valls del Dra i el Dadès. En temps passats, Ouarzazate va ser un petit punt de travessia per als comerciants africans que intentaven arribar a ciutats del nord del Marroc i Europa. Hotel a Ouarzazate. 2 nits. Sopar de cap d'any.

 

1 gener. Skoura. La ruta de les Kasbahs

Les antigues fortificacions construïdes amb tova conserven una bellesa exòtica i perfectament integrada en el paisatge. L'oasi on es troba la ciutat de Skoura, és famós per la impressionant Kasbah d'Amerhidil, construït al segle XVII per Nassiri o Ban Nasser, i que visitarem enmig del frondós palmerar de l’oasi de Skoura.

De vesprada, ja de nou a Ouarzazate, visitarem la Kasbah de Taourirt, una de les construccions més emblemàtiques d'aquesta ciutat. Sopar.

 

2 gener. Ksar d'Aït-Ben-Haddou.

El ksar d'Aït-Ben-Haddou és un exemple destacat d'aquests tipus de construccions, fetes bàsicament de terra i fusta, que es remunten al segle XVII a les valls del Draa, del Todgha, del Dadès i del Souss. Abans de tornar a Marraqueix, passejarem per la que va ser Aqaba en la pel·lícula “Lawrence de Arabia”. Aït Benhaddou forma un dels “ksar” (alcàsser) millor conservats del sud de Marroc, declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Trasllat i hotel a Marrakech. 2 nits. Sopar.

 

3 gener. La Medina i el "Zoco"

El dia de hui el dedicarem per conèixer la Medina de Marrakech, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, cor del vell barri àrab. Passejarem pels seus carrerons, i els seus atzucacs. A la vesprada visita de la Madrassa d'Ibn Youssef, d’època almoràvid i posta de sol al Cafè de la France. Sopar de comiat a la plaça Jemaa del Fnaa.

 

4 gener. Tornada

Trasllat a l'aeroport. Vol Marrakech - València, vía Lisboa. Arribada a València cap a les 20h.Visitarem