Los Sitios Reales. Caixaforum: la Imagen Humana.


Del 29/10/2021 al 01/11/2021
4 dies
per persona 360
 • Del 29/10/2021
  al 01/11/2021
 • 4 dies
 • Bus
 • Història
 • Arquitectura
 • Exposicions
 • Mitja pensió.

 • Enric M. Català

Descripció

Los Sitios Reales. Caixaforum: la Imagen Humana.

La Serra de Guadarrama separa dos àmbits de l'antic regne de Castella: la vella i la nova Castella. Madrid capital del país des del segle XVI ha vist al seu voltant com la monarquia des dels Trastàmares als Borbons, passant pels Habsburg ha anat vestint-la de les més preuades joies. D'entre elles destaca l'Escorial. Va ser el rei Felip II qui proposà en aquest lloc la construcció del monumental, i per a alguns, místic i esotèric Monestir. Obra cimera de l'arquitectura manierista a la península Ibèrica, reflex del caràcter del monarca que volgué unir Palau, panteó reial, basílica i biblioteca en un edifici de proporcions majestuoses. Ell sol encunya l'estil - per altra part tan imitat a la resta del país- conegut com a herrerià. Fundat per Enric II Trastàmara visitarem el Monestir de Santa Maria del Paular. Actualment priorat benedictí i que ha recuperat part de la sèrie de quadres que Vicente Carducho pintà per al claustre.També descobrirem dos peces poc conegudes pel públic en general, el borbònic Palau del Pardo així com el Castell de Manzanares el Real.La nostra visita als Sitios Reales es complementarà amb el descobriment d'una exposició única al Caixaforum que ens portarà des de la prehistòria passant per Egipte, l'Hel·lenisme, Roma o el món contemporani.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 15/06/2021

Opcions

 • Habitació individual + 70 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 360 €


Programació

29 octubre. València – San Lorenzo de l’Escorial

Eixida des de Nuevo Centro (València) a les 17h. Trasllat a San  Lorenzo de l’Escorial. Hotel 3 nits. Sopar.

 

30 octubre. El Escorial. El Paular.

Amb 33327m² el Monestir de San Lorenzo el Real o l’Escorial és un dels edificis renaixentistes més gran del món. Felip II va crear un comitè per a estudiar la col.locació - al centre de la península ibèrica- on situar l'edifici que sería el Monestir de San Lorenzo. En aquell moment l'aldea de “El Escorial” pertanyia a”Comunidad de Villa y Tierra de Segovia” i va ser elegida el millor lloc on fundar-lo. El dia de Sant Jordi de 1563 es va posar la primera pedra. Farem una exhaustiva visita al magnífic edifici tant per poder vore'l per fora com per dins. Després de dinar visitarem el Monestir de Santa Maria del Paular, a prop de El Escorial. Aquest monestir fundat per Joan I de Castella el 1390 va ser la primera cartoixa construïda a Espanya. Sopar.

 

31 octubre. Palau Reial del Pardo. Manzanares el Real.

Va ser sota el regnat de Carles III que l'arquitecte Sabatini va començar la restauració i renovació del pavelló de caça que tenien els Borbons al "Monte del Pardo". Farem una visita a aquest magnífic palau actualment residència dels caps d'estat estrangers quan visiten Espanya. Destacarem el magnífic pati renaixentista així com la col·lecció de tapissos de Goya.Va ser l'arquitecte Juan Guas qui per ordre de Diego Hurtado de Mendoza va iniciar la construcció del fabulós castell tardogòtic de Manzanares el Real. Actualment presenta un excel·lent estat de conservació. Sopar.

 

1 novembre. Madrid. Caixaforum; La Imagen Humana.

El CaixaForum de Madrid ha organitzat en col·laboració amb el British Museum de Londres una interessantíssima exposició: La Imatge Humana, Art identitat i simbolisme. Un viatge a través del temps i de les cultures, un recorregut que no distingeix ni èpoques ni fronteres per a mostrar un tema universal: com l'ésser humà s'ha presentat i es representa a si mateix. Tindrem temps per gaudir-la. Després de dinar tornarem a València.Visitarem