LIÓ. LA VALL DEL ROINE. Ciutats d’Art i Història.


Del 02/08/2021 al 09/08/2021
8 dies
per persona 1035
 • Del 02/08/2021
  al 09/08/2021
 • 8 dies
 • Bus
 • NOVETAT
 • Arquitectura
 • Història

 • Clara Ros

Descripció

LIÓ. LA VALL DEL ROINE. Ciutats d’Art i Història.

La vall del Roine és des de l'antiguitat pas indispensable entre aquell nord boirós, incert, desconegut i la Mediterrània, el Mare Nostrum de la civilització grecollatina. Vos presentem un viatge seguint aquest fastuós riu fins a la capital que des del segle I aC va ser cap i casal de la Gàl·lia: Lugdunum , es a dir Lió. Aquest viatge seguirà la vida que el Roine ha anat repartint al seu voltant. Visitarem els sumptuosos paisatges amb les vinyes que han donat tanta fama al país així com els pobles , viles i monuments que esperen ser descoberts. La segona ciutat més gran de França és famosa per la seua inabastable gastronomia però també pels barris antics plens d'encant. La Unesco l'anomenà patrimoni mundial de la Humanitat i és amb Praga la xarxa urbana més vasta al món en tindre aquest honor. Ens endinsarem pels carrer, places i racons. Els museus de la ciutat són magnífics: el de la civilització gal.lo-romana, el de Belles Arts on trobarem les portes egípcies de Medamud o una Koré al costat de Zurbarán, Veronés o Gauguin. L'arquitectura contemporània té també el seu lloc en aquesta vibrant ciutat. Un viatge per gaudir del secret millor guardat d'Europa.

 

AVÍS IMPORTANT. En el viatge a França es demanarà el certificat de vacunació completat o una prova de PCR dos dies abans de l'eixida així com a la tornada. Consultar en la pàgina del Ministeri d'Exteriors Espanyol.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • 1 Mitja Pensió

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 08/04/2021

Opcions

 • Habitació individual + 270 €
 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora d'Història de l'art..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1035 €


Programació

2 agost. València – Nimes

Eixida a les 8:00 des de Nuevo Centro. Trasllat a Nimes. Hotel a Nimes. 1 nit.

 

3 agost. El Castell de Grignan i l’Abadia de Cruàs.

El castell de Grignan està situat allà on acaba la Provença històrica. Va ser transformat per primera vegada al segle XVI pel governador del territori Louis d'Adhémar. En gran part destruït per la Revolució ha estat restaurat i recuperat l'antic esplendor renaixentista. Des de la terrassa es pot contemplar un ampli panorama de les muntanyes provençals i els pre-Alps. També va ser residència de la filla de la Marquesa de Sevigné, amb la que la gran escriptora mantingué una abundant correspondència.L'abadia de Santa Maria de Cruàs va ser construïda sobre les ruïnes d'una vila galo-romana i una església paleocristiana. És una peça desconeguda del romànic provençal. La cripta és la part més antiga presentant gran varietat en els capitells. Un mosaic a l'absis commemora la visita del Papa Urbà II a l'abadia l'any 1907- Hotel a Lió. 5 nits. Sopar.

 

4 agost. Lió. Ciutat d’art i història. De la Fourvière a la ciutat vella de Lió.

En aquest primer dia pujarem al turó de la Fourvière, lloc de la ciutat romana de Lugdunum. Coneguda després com " la ciutat que resa" visitarem els principals indrets d'aquesta acròpolis. La Basílica de gust decimonònic rememorarem l'antiga Lugdunum  i.farem un passeig pel vell Lió de Saint Georges a Saint Paul descobrint les cases de l'antiga burgesia tant medievals com renaixentistes. Places i racons plenes de sabor així com la catedral gòtica de Saint Jean.

 

5 agost. Del vell Lió a la península.

Aquest segon dia a Lió el dedicarem a passejar la Presqu' ile o península entre els rius Saona i Roine. Els seus carrers i places tenen un gust burgès, elegant. Recorrerem els indrets principals: la place de Terreaux, place Bellecour, place Celestins, el Quai Saint Antoine i el seu meravellós mercat. La Borsa, l'església de saint Nizier, Saint Martin d’Ainay, etc. A la vesprada visitarem el Museu de Belles Arts- per lliure- on trobarem una plèiade d'obres d'art de primer ordre. 

 

6 agost. Vienne – Saint - Romain-en-Gal. La Roma gal.la.

A 30 km al sud de Lió es troba el jaciment gal-romà de Saint-Romain-en-Gal. El lloc arqueològic està compost pel museu amb bellíssims mosaics trobats in situ així com per les excavacions de més de 3 hectàrees i que van del segle I aC al segle III. Farem una visita al lloc per a després dirigir-nos a Vienne. De la ciutat destacarem un dels temples millors conservats a Europa: El temple d'August i Lívia. La catedral de Saint Maurice construïda entre els segles XII al XVI serà altra de les nostres descobertes del dia.

 

7 agost. Lió. La Croix-Rousse.

Visitarem el barri de la Croix-Rousse. Els dies de mercat aquest barri lionès té un aspecte de poblet de camp on podem gaudir el fet de deambular dels seus veïns buscant una terrassa on prendre un aperitiu. El recorrerem tranquil·lament buscant els punts de major interès: l'església de Sant Policarp, la Maison Brunet, el jardí de plantes. La vesprada la tindrem lliure per poder revisitar allò que més ens ha agradat o gaudir dels museus que Lió ens ofereix.

 

8 agost. Valence.

Començarem la tornada a València visitarem Valence, al Delfinat. Farem un passeig per descobrir la nostra València francesa: la Maison des Tetes-o casa dels caps- que representen els principals vents; la casa Dupré-Latour amb una escala renaixentista, així com la catedral de Saint-Apollinaire, edifici romànic reconstruït al segle XVII. Dinar per lliure. Continuarem fins a Nimes. Nit a Nimes.

 

9 agost. Arribada a València.

Farem al matí un xicotet passeig per Nimes i després eixirem cap  a València.

 

AVÍS- DEGUT A LA EMERÈNCIA SANITÀRIA PERL COVID-19 ALGUNS MONUMENTS O VISITES PODEN ESTAR RESTRINGIDES O TINDRE ALTRES HORARIS  O SIMPLEMENT NO OBRIR. LA GUIA ADAPTARÀ EL PROGRAMA CONFORME ES DESENVOLUPE EL VIATGE. GRÀCIES PER LA COMPRENSIÓ.

 Visitarem