L'Alta Mesopotàmia. Sud-est de Turquia


Del 30/09/2019 al 10/10/2019
11 dies
per persona 1790
 • Del 30/09/2019
  al 10/10/2019
 • 11 dies
 • Gran viatge
 • Mitja pensió.
 • NOVETAT
 • Història
 • Avió

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

L'Alta Mesopotàmia. Sud-est de Turquia

La península d'Anatòlia és geogràficament i històricament lloc d'encreuament de pobles. Pas obligatori d'Orient a Occident i de nord a sud. Aquesta terra fascinant ha estat adornada amb "masterpieces" arquitectòniques que són reflex d'antigues i noves civilitzacions. Terra plena de llum i de veus de tots els pobles que l'habiten: turcs, kurds, assiris, àrabs i dels que l'habitaren en el passat: Uràrties, Hurrites, hitites, etc. Volem descobrir la riquesa d'aquest paisatge multicolor recorrent els rius que ens portaren la civilització: l'Eufrates i el Tigris. El Sud-est de Turquia és  un territori essència del passat. El nostre viatge transcorrerà entre ciutats de basars trafegosos, cims de muntanyes coronades per grandioses tombes i castells abandonats al vent. Veus de muetzins, campanes tímides i vida per tot arreu. Terra primigènia.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Avió
 • Visat
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 21/03/2019

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 13/09/2019

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 60 €
 • Habitació individual + 315 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1790 € + 115 € de taxes


Programació

30 setembre. Anada.

Concetració a les 10:30h a l’aeroport de Manises. Vol València – Istanbul - Gaziantep. Hotel a Gaziantep. 2 nits.

 

1 octubre. Gaziantep. El país del pistatxo. Porta d’orient.

Començarem el viatge visitant el Museu de mosaics de l'antiga ciutat de Belkis-Zeugma. Alguna de les seues peces són de les millors  de l'antiguitat romana.També podem vore in situ la ciutat de Zeugma amb les seues excavacions. Naveguem hui en vaixell el riu Eufrates on es troben les fabuloses ruïnes de Rumkale, el Castell  Ranculat dels croats. A la vesprada continuarem a Gaziantep per passejar pel seu basar. Sopar.

 

2 octubre. El Mont Nemrut. El Tron dels Déus.

Eixim cap a la ciutat d'Adiyaman. En arribar agafarem dos minibusos per fer la visita del Mont Nemrut. Vorem de camí el pont de Septimí Sever entre les ruïnes d'Arsameia. La posta de sol la gaudirem a 2150 m d'altura al cim del Mont Nemrut, entre el conjunt d'extraordinàries estàtues i panteó del rei Antíoc I, amb fortes influències grec iranianes. Hotel a Adiyaman. Sopar.

 

3 octubre. Harran. La Casa d'Abraham.

La ciutat d'Harran és mencionat a la Bíblia com el lloc on va viure Abraham durant un temps quan es dirigia a Canà. Les ruïnes d'una universitat, una fortalesa i una mesquita és el que queda, així com les cases colmena que encara hui en dia són habitades. Aquestes estan fetes per a protegir a les persones de la calor i com amagatalls enfront de les invasions. Hotel a Sanliurfa. 2 nits.

 

4 octubre. Sanliurfa. (Edessa). La Ciutat dels profetes.

La ciutat d'Urfa es coneixia en l'època dels croats com a Edessa. De caràcter completament oriental i coneguda com la ciutat dels profetes va ser la capital del comtat croat d'Edessa, governada per Balduí de Bolonya. Ciutat que viu entre la serenitat i l'agitació. Visitarem entre d'altres la ciutadella, el basar, els vivers d'Abraham i la magnífica Ulu Camii -mesquita d'estil siri-. Sopar.

 

5 octubre. Mardin  i Gobeklitepe. Un antic ritus.

Abans d'arribar a Mardin gaudirem d'un dels llocs més fascinants del món: Gobeklitepe. La història que envolta aquest lloc és fantàstica. Descobrirem per què. Després  Mardin. Ciutat coneguda des de l'antiguitat com a Marida, guarda meravellosos monuments del passat que varen ser construïts en pedra calcària blanca. Dedicarem el dia visitant entre d'altres la Gran Mesquita, possiblement d'origen seljúcida, les Madrasses del Sultà Isa, fundada al s. VIII, i del Sultà Kasim. Hotel a Mardin. 3 nits. Sopar.

 

6 octubre.  Mardin. Monestir de Deyrul Zafaran. Llocs remots.

Anirem a vore el "convent del Safrà",de ritus cristià siri-ortodox, i hui orfenat, conserva una església del s. VIII, així com les tombes dels patriarques. Després el lloc de Dara. Era ciutat-guarnició per defendre les fronteres orientals de l'imperi romà. Queden les restes d'una església, un palau, l'àgora, etc. Sopar.

 

7 Octubre. Midyat. La ciutat de Pedra.

La ciutat de Midyat,  compta amb nou esglésies ortodoxes síries en activitat. Els carrers guarden les cases color mel, amb finestres i portes esculpides. Al voltant de la ciutat  la regió de "Tur Abdin"  es un centre de la cultura cristiana síria i aramea. Podrem vore el Monestir de “Mor Gabriel”.És un dels més grans i famosos de l'església ortodoxa siríaca. Alberga entre d'altres un mausoleu octogonal conegut com la Tomba dels monjos egipcis. Sopar.

 

8 octubre. Hasankeyf - Diyarbakir. El Tigris i una cinta negra.

Les ruïnes d'Hasankeyf, ciutat sobre el riu Tigris, guarden les restes d'un gran pont seljúcida. La ciutadella amaga mesquites i palaus. Relíquies d'uns altres temps. Després cap a Diyarbakir -136 Km- ens acompanyen paisatges solitaris. Coneguda com la ciutat negra, per la pedra basàltica en què està construïda. Hotel a Diyarbakir. 2 nits. Sopar.

 

9 octubre. Diyarbakir. Altres mirades.

Ciutat amb gran població kurda. La vila antiga presenta una cinta de sinistres i negres muralles que només són passades de llargària per la gran muralla xinesa. Visitaren una part de la grandíssima concentració de monuments islàmics, com són la Ulu Cami (1091), la Mesquita de Solimà, o l'Hani d'Hasan Paixà. També guarda la ciutat alguna església com la Keldani, de ritus caldeu. Sopar.

 

10 octubre. Tornada a València.

Trasllat a l’aeroport i vol a València via Istanbul. Arribada a València cap a les 16.30hVisitarem