L’Úmbria. Màgia Arcana. Assis, Foligno, Spoleto,...


Del 07/10/2022 al 14/10/2022
8 dies
per persona 1440
 • Del 07/10/2022
  al 14/10/2022
 • 8 dies
 • Regions d'Europa
 • NOVETAT
 • Avió
 • Clàssic
 • Mitja pensió.

 • Xavier Vidal

Descripció

L’Úmbria. Màgia Arcana. Assis, Foligno, Spoleto,...

L'any 1907 escriptor alemany i premi nobel de literatura Hermann Hesse va viatjar a Itàlia fent una llarga etapa a l'Úmbria. El seu diari de viatge diu: Prop o lluny no hi ha mirada que no toque una ciutat antiga, cèlebre, sagrada; d'ací cap allà, Spoleto, Perugia, Assís, Foligno, Spello, Terni i entremig centenars de pobles, esglésies, monestirs, patis, masies; una terra rica d'Història i monuments...-.L'Úmbria és una terra que infon alegria, serenitat. En FPR viatges hem volgut fer un retrat complet d'aquesta regió italiana on encara tot és autèntic. Les emocions prendran forma en cadascuna de les visites que vos proposem des dels frescos de Giotto a Assís o davant la Bramantesca Santa Maria de la Consolazione a Todi. Sense oblidar el mar umbro, el llac de Trasimè, on Hanníbal va fer abeurar els ja mítics elefants o les medievals Gubbio, Perugia o Spoleto. Un viatge a una Terra Mil·lenària amb aire de "Grand Tour".

Inclou

 • Vol directe des de València
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Avió

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 01/06/2022

Opcions

 • Habitació individual + 190 €
 • Assegurança cancel·lació + 40 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1440 € + 29 € de taxes


Programació

7 octubre. Otrícoli.

Concentració a les 08:00h. a l’aeroport de Manises. Vol València – Roma. En arribar a Itàlia farem un passeig per l'antiquíssima ciutat d'Otrícoli, ja en l'Úmbria. La ciutat era famosa pel seu port sobre el Tíber i l'exportació de l'oli d'oliva. Les excavacions que es portaren a terme des del segle XVIII fins a l'actualitat ficaren de nou sobre el mapa l'amfiteatre, el teatre, els banys, etc. Tot un descobriment d'art i paisatge de l'Úmbria. Trasllat a Perugia. Hotel a Perugia. 7 nits. Sopar.

 

8 octubre. Perusa / Perugia.

Perugia és una ciutat "noble i mil·lenària". Ací el viatger actual reviu el somni del "Grand Tour", amb l'art i la història que ens assalten a cada revolta. Corso Vannucci, la plaça del IV novembre, via dei Priori, via delle Maestà delle Volte, plaça Braccio Fortebracci, la pujada de la via Appia, l'arc etrusc i un dèdal de carrers i carrerons. Farem la visita completa a la ciutat i gaudirem de temps lliure per assaborir la deliciosa cuina umbra. Sopar.

 

9 octubre. Gubbio.

Als afores de Gubbio hi havia un llop que durant anys havia devorat tant animals com persones. Sant Francesc d'Assís va anar a buscar-lo i en trobar-lo i fer-li el senyal de la creu el llop es va amansar i va viure amb el sant en pau. Serà docs l'antiquíssima Gubbio, la que albergava el llop, la que hui visitarem. Conserva intacte el seu aspecte medieval que descobrirem en un passeig per la ciutat alta amb el duomo, el Palazzo Pretorio, Palazzo Ducale, la fontana del Bargello. La ciutat dels "bojos" ens obrira els seus secrets. Sopar.

 

10 octubre. Assis – Spello.

 Assis, seu bisbal, famosa ciutat situada en posició panoràmica sobre un puig del Mont Subàsio dominant la plana Umbra, un dels majors centres religiosos d'Itàlia per la mística memòria de Sant Francesc, meta de pelegrins i turistes de tot el món, atrets per la serena pau i dels magnífics monuments d'art. Farem una visita des de l el convent de Sant Francesc i els seus meravellosos frescos, alguns d'ells de Giotto. La Via de San Francesco ens portarà cap a la plaça del Comune amb les restes del temple de Minerva fins a Santa Clara. A la vesprada Spello, poblet d'aspecte medieval on destacarem la "passegiata" pels carrers principals de la ciutat i el belvedere a prop de la Roca Albornoz. Sopar.

 

11 octubre. Llac de Trasimeno – Cortona.

El llac de Trasimè amb una superfície de 126 km quadrats és el quart llac d'Itàlia amb un perímetre de 54 km. Espill d'un passat mil·lenari, encaixonat entre els turons de l'Úmbria, ric d'història i de gestes memorables podríem definir-lo com el cor lacustre de la regió. La ciutat principal és Castiglione del Lago. Abans d'arribar Anníbal al llac l'exèrcit cartaginés arrasà la comarca de l'actual Cortona. Aquesta és ja ciutat toscana en tocar de l'Úmbria. Descobrir la muralla etrusca, la plaça comunal i -sempre que siga possible- l'església projectada pel genial arquitecte del renaixement sienes Francesco Di Giorgio Martini. Sopar.

 

12 octubre. Spoleto – Trevi.

La ciutat de Spoleto és pintoresca, austera i en una posició bellíssima sobre un puig sobre la verda planura umbra. El centre històric és notable pels monuments romans, medievals i renaixentistes i seu, a més, d'importants manifestacions culturals. Farem una visita de la ciutat de la qual destacarem el Duomo del segle XII, S. Gregorio Maggiore, i la "passeggiata" amb el giro al ponte, San Salvatore, etc.A la vesprada farem un passeig pel graciós poble de Trevi. Situat sobre una muntanya cònica el seu aspecte és absolutament medieval amb les esglésies i el palau comunal. Sopar.

 

13 octubre. Montefalco – Bevagna – Foligno.

Dia d'excursió a tres dels pobles més bonics de l'Úmbria. Montefalco va ser un centre d'art al renaiximent i destaca també per la seua elevació sobre les oliveres del camp de l'Úmbria. Al segle XII va ser ciutat lliure i ja al 400 centre artístic on trobarem l'obra de B. Gozzoli a San Fortunato. L'especialitat local és el vi "Sacrantino".Bevagna és un xicotet poble encantador del qual destacarem la plaça de Sant Silvestre i Sant Miquel. A la vesprada anirem a Foligno, vila dinàmica i seu bisbal. El duomo del segle XII va ser transformat els segles XVII i XVIII. Farem un passeig per la ciutat. Sopar.

 

14 octubre. Todi.

Todi es veu ja de lluny, ajustada dalt de la muntanya com si encara volgués defendre's d'inesperats enemics. En arribar el turista anirà de meravella en meravella de la bramantesca Santa Maria de la Consolazione a la gòtica San Fortunato, del palau del Capitano a la catedral de l'Annunziata. Farem un passeig per gaudir d'aquesta deliciosa ciutat acomiadant-nos de l'Úmbria. Després vol Roma València.Visitarem