Istanbul, la sublim porta. Ciutat i records.


Del 15/03/2021 al 21/03/2021
7 dies
per persona 990
 • Del 15/03/2021
  al 21/03/2021
 • 7 dies
 • Història
 • Arquitectura
 • Mitja pensió.
 • Clàssic

 • GUIA FPR

 • Guia Local.

Descripció

Istanbul, la sublim porta. Ciutat i records.

Ningú podria haver imaginat que aquella xicoteta ciutat a la perifèria del món grec, a la vora del Mar Negre, exposada al pas de pobles, d'exèrcits ferotges a la recerca de glòria, de mercaders afanyosos, estaria destinada a ser capital de dos imperis. La Roma de l'orient, la Sublim Porta. Ciutat coneguda com a Bizanci, Constantinoble o Istanbul, manté l'essència de tots els temps que han sigut, acumulant segles de vivències. En aquest intens viatge, volem revisitar la cosa imprescindible, que no cansa, i descobrir el que poques vegades ens han ensenyat de l'urbs. Recorrerem passejant el millor que els milers d'anys d'història ens han deixat escrit en les places i carrers d'Istanbul.

“En el meus llargs passejos per la ciutat, de vegades em perd, però gairebé sempre s’arriba a un punt dominant, vull dir el Gran Basar. És un espectacle fort, no solament per la gran quantitat de gent que atrau, sinó pel fenomen econòmic mateix. És una immensa construcció de voltes aguantades amb pilars, il·luminades per lluernes. Per dins, hi passen noranta-dos carrers. Cada carrer està destinat a un ram de marxants determinat. La nacionalitat del comerciant no compta per a res. Els carrerons, passatges, quatre-cantons, places i cul-de-sac del Basar formen un laberint complicat. La populositat de la gent de tota mena que s’hi mou a dins el converteix en un veritable formiguer.” Istanbul. Josep Pla.

Inclou

 • Vol directe des de València
 • Guia local
 • 6 sopars
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 23/07/2020

Opcions

 • Habitació individual + €
 • Assegurança cancel·lació + 30 €

Guia

Ens acompanyarà:

GUIA FPR
.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 990 € + 171 € de taxes


Programació

15 març. València – Istanbul.

Concentració a les 10.30h a l’aeroport de Manises. Vol directe València-Istanbul. Hotel al centre d’Istanbul tots els dies. Sopar.

 

16 març. De Santa Sofia a Sants Sergi i Bacus. Mirant el Bòsfor.

Després de la revolta "Nika" la segona gran basílica construïda a Constantinoble va quedar destruïda. L'emperador triomfant, Justinià, ordena una nova construcció encarregant a Artemis de Tralles i a Isidor de Milet la seua realització. El resultat el tindrem a la vista. Santa Sofia és hui en dia patrimoni mundial de la humanitat. Després visitarem els voltants: les restes de l'antic hipòdrom, de l'època de Septimi Sever, l'obelisc de Tutmés III, la columna serpentina, la font octogonal que va ser regal de l'emperador alemany Guillem II, la mesquita de Sultanahmet o mesquita blava.El Museu dels mosaics del gran palau de Constantinoble, la major part dels segles V i VI. Una visita a Sants Sergi i Bacus coneguda actualment com la xicoteta santa Sofia tancaran les descobertes. Sopar.

 

17 març. De Topkapi al Gran Basar. La casa dels Sutans.

Les construccions del Palau de Topkapi residència dels antics sultans otomans, ocupen la part més gran de l'acròpolis de la ciutat primitiva. Topkapi no constituïx un complex  coherent. Amb el nostre guia farem un recorregut pel conjunt dels palaus visitant els patis, portes, sales d'audiències, biblioteca, el tresor, etc. Les vistes del corn d'or des de les terrasses és fascinant. A l'entrada del Serrall es troba l'església de Santa Irene, dedicada a la "Pau Divina" l'edifici que vorem és una reconstrucció del segle VIII sota l’emperador Constantí V. Deixarem temps a la vesprada per endinsar-nos al  Gran Basar i gaudir els colors, olors i sabors de l'Orient. Sopar.

 

18 març. De Constantinoble a Istanbul. Les restes del naufragi.

Farem un recorregut on gaudirem del monestir de Sant Salvador de Chora, Museu de mosaics i frescos bizantins. També farem un tomb en vaixell per admirar l’estret del Bòsfor, gaudint així de les vistes de l’única ciutat del món dividida en dos continents: Europa i Àsia, amb els seus pobles, palaus cases antigues de fusta. Des del mar vorem la Torre de Leandre, els ponts sobre el Bòsfor,  el castell de Rumeli, etc.

 

19 març. Caminar Istanbul. Passeig amb mesquites.

Amb esperit de conéixer la ciutat a peu de carrer, des del nostre hotel farem un llarg passeig detenint-nos en les meravelles arquitectòniques que ens trobarem. El nostre deambular ens portarà des de Mesquita Laleli o de les tulipes, obra otomana amb influència del barroc europeu, fins a Sulaimaniya o Mesquita de Solimà el Magnífic. Aquesta gran obra de Sinan és una de les més belles realitzacions de l'arquitecte que va portar l'art otomà a la seua cúspide. Entre els carrers podem trobar xicotetes mesquites que foren esglésies bizantines o les restes de l'aqüeducte de Valent. A la vesprada tindrem temps lliure i a qui li vinga de gust visitar el Museu Arqueològic, replet de meravelles com el tractat de Kadesh o un espectacular fris d'un bou de Babilònia.

 

20 març. Istanbul des d’altra perspectiva. L’antic barri de Pera/Beyoglu.

Entre la part baixa de la ciutat més enllà del pont de Gàlata i la ciutat edificada en temps més recents sobre una planura més elevada, la diferència de fisonomia i d'activitats és sensiblement diferent. El barri de Gàlata és essencialment un barri comercial, de negocis, d'importadors i exportadors, d'estrangers... En l'época dels Paleòlegs era la vila dels genovesos, amb la seua muralla i lleis pròpies. Quan els otomans conqueriren Constantinoble varen permetre continuar aquella tradició comercial. Farem una incursió per aquesta part tan animada de la Ciutat. Visitarem la torre Gàlata, la Mesquita dels Àrabs que va ser una antiga església bizantina atorgada als dominics i del que queda el seu campanar. També el dia de hui anirem a vore el palau que els Sultans es feren construir a la vora del Bòsfor imitant als Europeus: Dolmabahçe. Sopar.

 

21 març. Tornada.

Trasllat a l’aeport d’Istanbul. Vol de tornada a València. Arribada cap a les 16.30h.

 

 Visitarem