Hèlsinki i sud de Finlàndia. El pur aire del nord


Del 23/07/2020 al 30/07/2020
8 dies
per persona 1840
 • Del 23/07/2020
  al 30/07/2020
 • 8 dies
 • NOVETAT
 • Natura
 • Arquitectura
 • Mitja pensió.
 • Avió

 • Xavier Vidal

 • Guia Local.

Descripció

Hèlsinki i sud de Finlàndia. El pur aire del nord

El Sud de Finlàndia és una feliç trobada de paisatges marins, ciutats plenes d’història i una luxuriant taigà boreal. Una costa plena d’illes i illots, de caps i penínsules, on l’aigua és element primordial. Totes les ciutats i pobles del sud finlandés tenen un ric patrimoni cultural, com ho testifiquen les esglésies, els castells i les fortaleses. El territori també està marcat per la regió dels grans llacs, les casetes de fusta i la dolça tranquil·litat com a forma de vida. No debades Finlàndia és un dels països on es viu millor ell món. Hi farem un recorregut admirant cada un d’aquests elements. Hem programat com a imprescindible forma de gaudir del país les excursions en vaixell. Ens ajudarà la quietud de les aigües dels llacs i de l’ambarí mar. Tindrem a més temps suficient per a recórrer la capital Hèlsinki. Anomenada la “xica del Bàltic”, és hui el centre polític, econòmic i cultural del país.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia local
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Entrades
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 07/01/2020

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 29/06/2020

Opcions

 • Habitació individual + 345 €
 • Assegurança cancel·lació + 30 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1840 € + 150 € de taxes


Programació

23 juliol. Vol València-Hèlsinki

Concentració a les 04.30 h a l’aeroport de Manises. Vol València–Hèlsinki, via Frankfurt. Hotel a Hèlsinki. Dinar. A la vesprada, farem una primera presa de contacte amb la ciutat d’Hèlsinki. GLO Hotel Art.

 

24 juliol. Hèlsinki-Porvoo. Mil llacs

Hèlsinki va ser fundada l’any 1550 pel rei suec Gustau I per competir amb l’hanseàtica Tallin. Atrapada entre Suècia i Rússia ha sobreviscut als zig-zags històrics fins que s’ha convertit hui en dia en una ciutat molt animada culturalment com bé demostren la gran quantitat de museus, teatres i sales de concerts. Farem un primer contacte amb aquesta capital del nord i gaudirem d’un matí entre els principals indrets: la universitat, el Senat finlandés, el monument a Sibelius, o l’església Tempeliaukkio. Després, eixirem cap a Saïma per fer una visita a Porvoo, una de les poblacions més belles del país de fundació sueca. Admirarem els edificis de fusta medievals i el delicat port. Hotel Holiday Club a Saïmaa. Sopar.

 

25 Juliol. Savonlinna. Creuer pel llac Saimaa

Finlàndia és el país dels mil llacs, un laberint d’illes i canals entre boscos i turons. El més gran del país és el llac Saimaa. Farem un creuer pel llac, on podrem gaudir del tel·lúric paisatge boreal. També visitarem el castell d’Olavinlinna, de què es diu que és la fortalesa més septentrional del món, construïda en el segle XV, i que alberga un festival d’òpera tots els estius. El llac té com a llogatera la famosa i tímida foca anellada, que, amb sort, la podrem vore. Hotel a Mikkeli. Sopar.

 

26 juliol. Tampere. Moderna i activa

Eixirem de matí cap a Tampere, la ciutat va ser també fundada pels suecs a les acaballes del segle XVIII, i es va convertir prompte en la “Manchester del nord”. També és coneguda per la gran activitat cultural i sobretot literària. Alguns dels més grans escriptors finlandesos són d’aquesta part. Farem una passejada pel centre i els llocs més característics. Però abans i de camí podem anar veient els pobles i les viles que s’acullen al costat dels llacs. Farem algunes parades de què destaca la corresponent a l’església de la Santa Creu a Hattula. És famosa per les seues pintures murals del segle XV. Hotel a Tampere. Sopar. Scandic Rosendahl. 2 nits.

 

27 juliol. Rauma-Turku. L’encant del passat

Rauma és una de les ciutats històriques millor conservades de Finlàndia, i és el conjunt de cases de fusta més gran del país amb més de 600, totes dels segles XVII i XVIII amb les típiques façanes acolorides. Al contrari que altres viles, no ha sofrit quasi incendis i això ha fet que es conserve miraculosament l’arquitectura típica nòrdica feta amb aquest material, raó per la qual ha sigut declarada patrimoni de la humanitat. Després eixirem cap a Turku, en què tindrem l’hotel. Naantali Spa Hotel. 2 nits.

 

28 juliol. Turku. Creuer per les Illes

Un creuer de quasi 4 hores ens portarà a gaudir de la mar bàltica còmodament asseguts. Des del mar podrem descobrir les viles a la vora de l’aigua a l’illa de Russalo o el centre històric de Naantali. Dinar. A la vesprada, passejarem per l’antiga capital finlandesa que també va ser capital europea de la cultura. El centre històric medieval dominat pel castell del segle XIII i la catedral gòtica, una de les més belles del país, ens sorprendrà. Després temps lliure.

 

29 juliol. Hèlsinki. L’avantguarda

Hèlsinki és coneguda com “la ciutat de l’arquitectura”. Una de les capitals més joves d’Europa, va ser modelada, de primer, per l’estil neoclàssic i, després, es va convertir en una de les concentracions més gran del món d’edificis Jugendstil. Va ser Alvar Aalto qui va posar l’arquitectura moderna de Finlàndia en el mapa mundial. Hèlsinki presenta diverses de les seues obres mestres, com la Llibreria Acadèmica i la Finlàndia Hall. Recentment la ciutat ha experimentat un renaixement de l’arquitectura de fusta (la capella Kamppi), així com importants centres internacionals d’art com Kiasma (1998), dissenyat per Steven Holl, i el Centre de Música d’Hèlsinki. De la mà de Xavi Vidal descobrirem aquestes formidables peces de l’arquitectura contemporània. Hotel a Hèlsinki. Sopar. Hotel Scandic Grand Marina.

 

30 juliol. Hèlsinki

Temps lliure fins a l’hora indicada per al trasllat a l’aeroport. Vol Hèlsinki-València, via Frankfurt. Arribada a València cap a les 23.30 h.Visitarem