Florència. Capital de la bellesa.


Del 03/09/2021 al 09/09/2021
7 dies
per persona 960
 • Del 03/09/2021
  al 09/09/2021
 • 7 dies
 • Mitja pensió.
 • Avió
 • Pintura
 • Arquitectura

 • Enric M. Català

Descripció

Florència. Capital de la bellesa.

L’escriptor i viatger francés Stendhal, en eixir de l’església florentina de Santa Croce va escriure: “La vida s’havia esgotat en mi, caminava temorós de caure...“, anys després la psiquiatra florentina Graziella Margherini posà nom al símptoma¦ la síndrome de Stendhal. Va  ser el papa Bonifaci VIII el que li atorgà l’honor de ser el “cinqué element, juntament amb l’aigua, l’aire, el foc i la terra. Ciutat única i inigualable. Pàtria d’artistes irrepetibles. Bressol del Renaixement, en majúscula. No ens deixarem res per vore. Hem volgut dedicar-li un viatge monogràfic per gaudir-ne amb tranquil·litat, fent cada dia una passejada que ens portarà al que és més conegut i el que és secret. De la mà del nostre expert en història de l’art, Enric Català, descobrirem pas a pas la capital de la Toscana.

“Tot en Florència pareix estar acolorit amb un to violeta suau, com el vi diluït“ Henri James.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Mitja Pensió tots el dies.

Opcions

 • Habitació individual + 235 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 960 € + 25 € de taxes


Programació

3 setembre. Paisatges Toscans-Lucignano

Concentració a les 05.00h. a l’aeroport de Manises. Vol  València-Roma.  Trasllat a Florència. Ens aturarem en el poblet toscà de Lucignano. Presenta una planta en forma d’espiral entre un laberint de carrerons medievals. Hi destaca la col·legiata de San Michele S.XVI i el palau Comunal. Hotel a Florència. 6 nits. Sopar.

 

4 setembre. Florència. De Santa Croce al’Acadèmia

Des del nostre hotel anirem caminant a Santa Croce, església Franciscana encetada en el segle XIII. És una de les més antigues i nobles de la ciutat. Tota ella com tot a Florència és un obra d’art. Hi destaquen els frescs de la vida de sant Francesc de Giotto. En la nostra passejada de hui, podrem veure la capella Pazzi, obra del genial Brunelleschi, el palazzo Vecchio amb l’studiolo de Francesco de Mèdici en la famosíssima plaça de la Signoria, la font de Neptú d’Ammanati, la Loggia amb el Perseu de Cellini, etc., acabarem la passejada del dia a la Galleria de l’Accademia per gaudir de la contemplació del David de Miquel Àngel. Sopar.

 

5 setembre. Oltrarno. De San Miniato al Monte a Santa Maria del Carmine

Amb transport públic podrem pujar a San Miniato al Monte, església romànica que plana sobre la ciutat. Des d’allí baixarem cap al piazzale Michelangelo, des d’on gaudirem de les millors vistes panoràmiques de Florència. Secreta i oculta al turisme de masses, Santa Felicità conserva els frescs del Pontormo, entre els quals hi ha una delicada i etèria Anunciació. És obligatori visitar, en Sta. Maria del Carmine, la capella Brancacci, amb els frescs de Masolino de Panicale, Filippino Lippi i el fabulós iniciador del Renaixement: Masaccio. El palau Pitti i els jardins de Boboli els podrem gaudir per lliure. Sopar.

 

6 setembre. Santa Maria de les Flors

La plaça del Duomo, l’altre cor de la ciutat, forma un extraordinari conjunt entre la catedral, el campanile i el baptisteri. Símbols del poder i riquesa de la ciutat i de l’església són obres d’Art amb A majúscula. Visitarem els tres conjunts dominats per l’extraordinària cúpula. Només Brunelleschi va aconseguir cobrir aquell enorme ull sota el cel que era Santa Maria de les Flors. El barri que envolta aquesta aclaparadora plaça serà el nostre altre descobriment de hui, on podrem gaudir de l’hospital dels Innocents, també del genial arquitecte i que inaugura en part el Renaixement. Santíssima Annunzziata i els palaus que formen l’entramat ciutadà com el Mèdici-Riccardi posaran fi al dia. Sopar.

 

7 setembre. De Sant Llorenç a Santa Maria Novella 

Sant Llorenç era la parròquia de la tot poderosa família Mèdici. Compendi del millor de Florència, entre les seues meravelles destaca la Sagristia Nova, obra del Gran Michelangelo Buonarroti. Els palaus Strozzi o Rucellai són obres cimeres del barri. Santa Maria Novella i la seua plaça foren escenari de tornejos i festes allà pels segles XV i XVI. Sopar.

 

8 setembre. Galeria dels Uffizzi

Vasari va realitzar, per encàrrec de Cosme I de Mèdici, la construcció de l’edifici dels Oficis. Dissenyat per a albergar l’administració Florentina va emmagatzemar des de l’època de Francesc I la gran col·lecció d’obres d’art acumulades per la poderosa família florentina. Podrem gaudir al nostre pas de les obres més cimeres de l’art mundial. Paolo Uccello, Botticelli, Leonardo da Vinci, Miquel Àngel, Tizià i tota una plèiade d’artistes ens esperen en les sales del celebèrrim museu. Vesprada lliure. Sopar.

 

9 setembre. Matí Florentí

Matí lliure per a fer alguna compra o simplement prendre un caputxino a vora de l’Arno. Trasllat a l’aeroport de Roma. Vol Roma-València. Arribada a València cap a les 22.00h.

 



Visitarem