Egipte. La forma de l’eternitat.


Del 28/03/2024 al 07/04/2024
10 dies
per persona 2865 Llista d'espera
 • Del 28/03/2024
  al 07/04/2024
 • 10 dies
 • Gran viatge
 • Història
 • Arqueologia
 • Avió

 • Clara Ros

 • Guia Local.

Descripció

Egipte. La forma de l’eternitat.

L'any 1798 el jove Napoleó Bonaparte proposà al Directori començar una campanya militar a Egipte i Síria per protegir els interessos comercials de França. Llavors en arribant davant les piràmides digué: Soldats: Quaranta segles ens contemplen. Quaranta-dos segles després aquestes mateixes piràmides ens contemplen a nosaltres. Us suggerim descobrir o redescobrir l'Egipte, "la mare del món", el "do del Nil". Des del segle XV viatge únic i irrepetible, tan ple d'imatges que és difícil poder assimilar d'un cop totes elles. Des de fa set mil anys que la humanitat transita aquesta terra de màgia que com un riu de temps ha vist passar les vides de tantes civilitzacions; l'Egipte faraònic amb totes les meravelles, la conquesta grega d'Alexandre el Gran succeït pels Ptolemeus i la darrera reina, la mítica Cleòpatra, Roma i la seua descendència: Bizanci, amb els cristians inundant el desert de fe. L'islam amb la fundació d'una nova capital "la victoriosa" és a dir, El Caire, fatimís i Mamelucs, croats, Turcs, francesos, anglesos, alemanys i amb tots ells una plèiade de científics, buscadors de tresors, diletants, escriptors, rics i famosos... Sereu testimonis de l'eco de tots ells en aquest periple pel país del Nil. Obrim els ulls i davant les piràmides per a poder entendre el refrany àrab: l'home té por al temps i el temps només té por a les piràmides.

Inclou

 • Vols internacionals
 • Vols domèstics
 • "Transfer" aeroport de Madrid-Barajas
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • Guia local
 • Guia FPR
 • Entrades
 • Creuer pel Nil
 • 5 sopars
 • 4 dinars

Opcions

 • Habitació individual + 700 €
 • Assegurança cancel·lació + 75 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora d'Història de l'art..

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 2865 € + 286 € de taxes


Programació

28 març. Eixida. El Caire.

Eixida a les 8:00 h. de Nuevo Centro. Trasllat a l’aeroport de Barajas. Vol directe Madrid – El Caire. Hotel a El Caire. 3 nits.

 

29 març. El museu egipci. El Museu Islàmic i Mesquita Ibn Tulum.

Comencem el nostre viatge visitant els grans museus de El Caire: Les meravelles de l'art islàmic que encara ens queden les podrem vore al Museu de l’art Islàmic, ple de fantàstiques peces d’aquest període. Després el Museu Egipci que conté les meravelles salvades de tots els llocs i èpoques de l’antic Egipte. A més visitarem La mesquita d'Ibn Tulum, la més antiga de la ciutat i que guarda similituds a la famosa de Samarra.

 

30 març. El Caire. La ciutat de les passions.

La ciutat de El Caire, megalòpolis de més de 9 milions d'habitants, i coneguda pels Cairotes com "la mare del món", ens descobrirà en aquest dia la Ciutadella de Saladí, que guarda la mesquita de Mohammed Alí d'època otomana, i d'on tindrem unes vistes magnífiques de la ciutat. Després i a prop de la ciutadella es troben el conjunt que formen les mesquites d'Al-Rifai - mesquita reial- fundada l'any 1361, construïda al costat de dues places públiques i a la Mesquita i madrassa del Sultà Hassan. Les dues són Patrimoni de la Humanitat. Encara gaudirem-ja al centre de la ciutat antiga-de la visita a la Mesquita Al Azhar. És una de les més importants i va ser fundada a l'època Fatimí al segle X. Després va tindre nombroses modificacions, està a la vora del gran basar de la ciutat, l'històric Khan el Khalili. Farem també un passeig per aquest fascinant basar on anirem meravellant-nos dels seus carrers, mesquites, madrasses i Hans o Caravansarais.

 

31 març. Dendera. Hathor i la precisió dels equinoccis.

De bon matí agafem el vol a Luxor. En arribar farem una excursió al temple de Dendera o Dandara, a 65 km de Luxor, de l'època ptolemaica, que és un dels millors conservats d'Egipte i va ser dedicat a la deessa Hathor.  No va ser acabat fins ben avançada l'època romana, on es continuava el culte mistèric. És d'aquest temple el meravellós zodíac egipci que es troba al Louvre.  Després tornarem a Luxor. Hotel a Luxor, sopar.

 

1 abril. Perspectiva d’eternitat. Luxor - Karnak

Al matí després del desdejuni anirem cap al vaixell per fer-hi l’entrada. Després visitarem els temples de Karnak a Luxor. Luxor, ciutat construïda sobre les runes de l'antiga Tebes, va ser la seu dels poderosos monarques que després d'haver vençut els Faraons d'Heracleòpolis, al nord, feren de la ciutat la capital dinàstica Egípcia. Visitarem el conjunt de Karnak, dominat pel gran temple dedicat al déu Amon. Aquest lloc és un dels més importants conjunts arqueològics del món. Sopar i dinar al creuer.

 

2 abril. Vall dels Reis – Hatshepsut - Memnon.

Eixirem del vaixell per visitar la vall dels Reis, lloc fascinant que guarda les tombes dels faraons d’entre elles la de Tutankamon, en la nostra entrada en visitarem tres. Si algú vol- entrada no inclosa- es pot visitar la tomba de Ramses V. El temple funerari de Hatxepsut és d’una modernitat sorprenent també el visitarem així com farem una parada per a poder vore els colossos de Memnon. Després comença la navegació. Nit a bord. Sopar i dinar al creuer.

 

3 abril. Edfú i Kom-Ombo. La vida al Nil. 

Navegant pel Nil visitarem els temple d’Edfú, antiga capital de l’alt Egipte. En temps grecoromans la ciutat fou anomenada Apollinopolis Magna (i que posseeix un dels temples millors conservats del país, consagrat al déu falcó Horus, representant l’arquetip de temple Egipci. Després Kom Ombo, consagrat a les divinitats del Nil: Sobek i Haroeris o Apol.lo.  Sopar i dinar al creuer.

 

4 abril. Abu Simbel. Els vigilants del temps.

De bon matí eixirem per carretera cap a Abu Simbel.  Descobrirem els dos immensos temples rupestres d'Abu Simbel, edificats a major glòria de Ramsés II i la seua esposa Nefertari. Quan va ser posada en marxa la presa d'Assuan hagueren de ser salvats amb una campanya internacional i reconstruïts pedra a pedra no gens lluny del seu emplaçament original. El naos del gran temple és tocat dues vegades a l'any pel sol en llevar-se. També gaudirem dels meravellosos baixos relleus de la famosa batalla de Kadeš entre els hitites i els egipcis. Després tornarem a creuer en Assuan. Sopar i dinar al creuer.

 

5 abril. Philae. Meravelles sobre l’aigua.

Desembarcarem després del desdejuni. Durant molts anys vila fronterera als confins de l'Egipte amb el Sudan, Assuan fou la residència dels Governadors d'Elefantina. Al matí visitarem el temple de Philae, salvat de les aigües després de la construcció de la presa d'Assuan, i on el culte de la deessa Isis va persistir fins al final de l'antiguitat. Trobarem en el deliciós temple l'esplendor del pati porticat, els pilons i el seu elegant Quiosc. A la vesprada anirem pe a l’aeroport i agafar el vol a El Caire. Hotel El caire. 2 nits.

 

6 abril. Escales al cel. Les Piràmides i Menfis.

Al matí i després del desdejuni anem d'excursió a la descoberta dels vestigis de l'Imperi Antic, primer gran període de la civilització egípcia. A 25 km de la capital es troba Sakkara, la necròpolis reial i civil més important i que ens ofereix els primers exemples de la construcció de piràmides, com la del rei Djeser, obra d'Imhotep i que ens permetrà explicar el pas progressiu de mastaba a piràmide. Ja després de Memphis, la capital de l'imperi antic, visitarem en l'altiplà de Gizeh les tres grans piràmides -Keops, Kefren i Mikerinos, amb la mirada vigilant de l'esfinx que tancaran el nostre viatge a Egipte.

 

7 abril. Tornada.

Trasllat a l'aeroport. Vol El Caire - Madrid. Arribada a València cap a les 20h.

 

***IMPORTANT: CAL RECORDAR QUE EN AQUEST PAÍS SÓN OBLIGATÒRIES LES PROPINES***

 

HOTELS

 EL CAIRE  SEMIRAMIS INTERCONTINENTAL 5*****
 LUXOR  STEIGENBERGER NILE PALACE 5*****
 CREUER NIL  AL JAMILA

 
Visitarem