Egipte. La forma de l’eternitat.


Del 15/11/2019 al 25/11/2019
11 dies
per persona 1895
 • Del 15/11/2019
  al 25/11/2019
 • 11 dies
 • Mitja pensió.
 • Gran viatge
 • Història
 • Avió
 • Clàssic

 • Ximo Corts

 • Guia Local.

Descripció

Egipte. La forma de l’eternitat.

L’any 1798 el jove Napoleó Bonaparte proposà al Directori encetar una campanya a Egipte i Síria per protegir els interessos comercials de França. Llavors, en arribant davant de les piràmides digué: Soldats... 40 segles ens contemplen. Volem que 40 (més dos) segles després, aquestes mateixes piràmides ens contemplen a nosaltres. Us proposem descobrir o redescobrir Egipte, la Mare del Món, el Do del Nil. Des del segle XV viatge únic i irrepetible, tan ple d’imatges que és difícil poder assimilar d’un sol colp. Des de fa 7.000 anys, la humanitat transita aquesta terra de màgia que, com un riu de temps, ha vist passar les vides de tantes civilitzacions: l’Egipte faraònic amb totes les seues meravelles; la conquesta grega d’Alexandre el Gran succeït pels Ptolemeus i la seua darrera reina, la ja mítica Cleòpatra; Roma i la seua descendència; Bizanci, amb els cristians inundant el desert de fe; l’islam i la seua capital, la Victoriosa, és a dir, el Caire; fatimís i mamelucs, croats, turcs, francesos, anglesos, alemanys i, amb tots ells, una plèiade de científics, buscadors de tresors, diletants, escriptors, rics i famosos... Sereu testimonis de l’eco de tots ells en aquest periple pel país del Nil. Obrim els ulls i davant de les piràmides per a poder entendre el refrany àrab: “l’home té por del temps i el temps només té por de les piràmides”.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Avió
 • Pensió Completa al creuer.
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Visat
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 21/03/2019

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 60 €
 • Habitació individual + 320 €

Guia

Ens acompanyarà:

Ximo Corts
Professor i especialista en música antiga.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1895 € + 240 € de taxes


Programació

15 novembre. Eixida. El Caire

Eixida a les 8:00 h de Nuevo Centro. Trasllat a l’aeroport de Barajas. Vol directe MAD–EL CAIRE. Hotel al Caire. 2 nits.

 

16 novembre. Escales al cel. Les piràmides

Després del desdejuni i de bon matí, encetarem el viatge per a eixir d’excursió a la descoberta dels vestigis de l’imperi antic, de primer, gran període de la civilització egípcia. A 25 km de la capital es troba Sakkara, la necròpoli reial i civil més important i que ens ofereix els primers exemples de la construcció de piràmides, com la del rei Djoser, obra d’Imhotep i que ens permetrà explicar el pas progressiu de mastaba a piràmide. Ja després de Memphis, la capital de l’imperi antic, visitarem, a l’altiplà de Gizeh, les tres grans piràmides: Kheops, Kefren i Micerí, amb la mirada vigilant de l’esfinx. Sopar.

 

17 novembre. Un suau aroma de te

Agafarem el vol al Caire-Assuan. En arribar anirem a vore el temple de Philae, salvat de les aigües després de la construcció de la presa d’Assuan, i on el culte de la deessa Isis va persistir fins al final de l’antiguitat. Trobarem en el deliciós temple l’esplendor del pati porticat, els pilons i el seu elegant quiosc. Hotel Assuan. Sopar.

 

18 novembre. Els vigilants del temps

A la matinada, des d’Assuan, trasllat a Abu Simbel. Descobrirem els dos immensos temples rupestres d’Abu Simbel, edificats a major glòria de Ramsés II i la muller Nefertari i que, en ser posada en marxa la presa d’Assuan, hagueren de ser salvats amb una campanya internacional i reconstruïts pedra a pedra en un punt pròxim al seu emplaçament original. El sol, en llevar-se, toca dues vegades a l’any el naos del gran temple. També gaudirem dels meravellosos baixos relleus de la famosa batalla de Kadeš entre els hitites i els egipcis. Tornarem a Assuan per embarcar al nostre vaixell. Dinar. Acabarem el dia amb una passejada amb falua pel riu Nil. Cabina en el creuer. 3 nits.

 

19 novembre. Meravelles sobre l’aigua

Durant molts anys vila fronterera als confins d’Egipte amb el Sudan, Assuan va ser la residència dels governadors d’Elefantina. Començarem la navegació pel Nil detenint-nos a la vora per gaudir del temple de Kom Ombo, consagrat a les divinitats níliques, Sobek i Haroeris. Sopar i dinar en el creuer.

 

20 novembre. La vida al Nil

Navegant pel Nil visitarem al matí Edfu, antiga capital de l’alt Egipte. Edfu posseeix un dels temples millor conservats del país, consagrat al deu falcó Horus, representant l’arquetip de temple Egipci. Aqueixa vesprada visitarem els temples de Karnak i Luxor. Luxor, ciutat construïda sobre les ruïnes de l’antiga Tebes, va ser la seu del poder dels poderosos monarques que després d’haver vençut els faraons d’Heracleòpolis, al nord, feren de la ciutat la capital dinàstica Egípcia. Visitarem el conjunt de Karnak, dominat pel gran temple dedicat al déu Amon. Aquest lloc és un dels més importants conjunts arqueològics del món. Sopar i dinar en el creuer.

 

21 novembre. Perspectiva d'eternitat

Aquest matí passarem a la part occidental del Nil, per descobrir la vasta necròpolis on els sobirans i nobles del nou imperi es feren soterrar en hipogeus dins de la muntanya amb un mobiliari funerari luxós i abundant. A Dayr al-Baḥrī, admirarem el temple funerari de la reina Hatšepsut, així com la Vall dels Reis i els colossos de Mèmnon. A la vesprada, el temple funerari de Ramses III a Madīnat Habu. Hotel a Luxor. Sopar.
 

22 novembre. El Caire viu

Agafarem el vol cap al Caire, i aqueix mateix dia encara gaudirem de l’extraordinària visita a la ciutat dels morts de la mesquita del soldà Qa’itbey, ordenada construir el 1468, joia de l’art mameluc, i també d’una església copta. Hotel El caire. 3 nits. Sopar.
 

23 novembre. El Caire. La ciutat de les Passions

La ciutat del Caire, megalòpolis de més de 9 milions d’habitants, i coneguda pels cairotes com la Mare del Món, ens descobrirà en aquest dia la ciutadella de Saladí, que guarda la mesquita de Mehmet Alí d’època otomana, i d’on tindrem unes vistes magnífiques de la ciutat. Després coneixerem el bulliciós basar de Khan al-Khalili, amb milers de xicotetes botigues amb el regateig continu dels clients. No ens deixarem de banda el Museu Egipci de la ciutat, obra decimonònica de l’arquitecte francés Marcel Dougnon i guardiana de més de 12.000 meravelles, entre les quals hi ha el tresor de Tutankamon. Sopar.

 

24 novembre. Cel amb minarets

De nou al Caire, aprofundirem en el descobriment d’aquesta increïble ciutat. Hui visitarem, per a acabar el nostre viatge, les meravelles de l’art islàmic que encara ens queden: la mesquita d’Ibn Ṭūlūn, la més antiga de la ciutat i que guarda similituds amb la famosa de Samarra, la mesquita Al-Rifa’i, i una passejada per la fantàstica via Al-Muïzz, d’un quilòmetre de llargària, que va des de la porta Al-Futuh a la porta Zuwayla, i que, segons la UNESCO, conté la major col·lecció d’art islàmic del món. Temps lliure. Sopar.


25 novembre. Tornada

Trasllat a l’aeroport. Vol El Caire-Madrid. Arribada a València cap a les 20 h.
Visitarem