Egipte, la forma de l'Eternitat. Amb X.Vidal


Del 06/04/2023 al 16/04/2023
11 dies
per persona 2385 Llista d'espera
 • Del 06/04/2023
  al 16/04/2023
 • 11 dies
 • Arqueologia
 • Gran viatge
 • Avió
 • Història

 • Xavier Vidal

 • Guia Local.

Descripció

Egipte, la forma de l'Eternitat. Amb X.Vidal

L'any 1798 el jove Napoleó Bonaparte proposà al Directori començar una campanya a Egipte i Síria per protegir els interessos comercials de França. Llavors en arribant davant les piràmides digué: Soldats: Quaranta segles ens contemplen. Quaranta-dos segles després aquestes mateixes piràmides ens contemplen a nosaltres. Us suggerim descobrir o redescobrir l'Egipte, "la mare del món", el "do del Nil". Des del segle XV viatge únic i irrepetible, tant ple d'imatges que és difícil poder assimilar d'un cop totes elles. Des de fa set mil anys que la humanitat transita aquesta terra de màgia que com un riu de temps ha vist passar les vides de tantes civilitzacions; l'Egipte faraònic amb totes les meravelles, la conquesta grega d'Alexandre el Gran succeït pels Ptolemeus i la darrera reina, la ja mítica Cleòpatra, Roma i la seua descendència: Bizanci, amb els cristians inundant el desert de fe. L'islam amb la fundació d'una nova capital "la victoriosa" és a dir, El Caire, fatimís i Mamelucs, croats, Turcs, francesos, anglesos, alemanys i amb tots ells una plèiade de científics, buscadors de tresors, diletants, escriptors, rics i famosos... Sereu testimonis de l'eco de tots ells en aquest periple pel país del Nil. Obrim els ulls i davant les piràmides per a poder entendre el refrany àrab: l'home té por al temps i el temps i el temps només té por a les piràmides.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Vols internacionals
 • Vols domèstics
 • Guia local
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Entrades
 • 7 sopars
 • 3 Dinars
 • Creuer pel Nil

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 02/10/2022

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 31/03/2023

Opcions

 • Habitació individual + 350 €
 • Assegurança cancel·lació + 60 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 2385 € + 250 € de taxes


Programació

6 abril. El Caire.

Eixida a les 9h. des de Nuevo Centro. Trasllat amb bus privat a l’aeroport Madrid-Barajas. Vol directe Madrid - El Caire. Hotel Intercontinental Cairo Semiramis 5* a El Caire, 3 nits.

 

7 abril. Escales al ceL. Les Piràmides i Menfis.

Al matí i després del desdejuni encetem el viatge per anar d'excursió a la descoberta dels vestigis de l'Imperi Antic, primer gran període de la civilització egípcia. A 25 km de la capital es troba Sakkara, la necròpolis reial i civil més important i que ens ofereix els primers exemples de la construcció de piràmides, com la del rei Djeser, obra d'Imhotep i que ens permetrà explicar el pas progressiu de mastaba a piràmide. Ja després de Memphis, la capital de l'imperi antic, visitarem en l'altiplà de Gizeh les tres grans piràmides -Keops, Kefren i Mikerinos, amb la mirada vigilant de l'esfinx. Sopar.

 

8 abril. El Caire. La ciutat de les passions.

La ciutat d'El Caire, megalòpolis de més de 9 milions d'habitants, i coneguda pels Cairotes com "la mare del món", ens descobrirà en aquest dia la Ciutadella de Saladí, que guarda la mesquita de Mohammed Alí d'època otomana, i d'on tindrem unes vistes magnífiques de la ciutat. Després i a prop de la ciutadella es troben el conjunt que formen les mesquites d'Al-Rifai - mesquita reial- fundada l'any 1361, construïda al costat de dues places públiques i a la Mesquita i madrassa del Sultà Hassan. Les dues són patrimoni de la Humanitat. Sopar.

 

9 abril. El Cairo. Al-Azhar. Khan el Khalili. Un suau aroma de té.

Ja de matí farem maletes, i encara gaudirem de la visita a la Mesquita Al Azhar. És una de les més importats de la ciutat i va ser fundada a l'època Fatimí al segle X. Després va tindre nombroses modificacions, està a la vora del gran basar de la ciutat, l'històric Khan el Khalili. Farem també un passeig per aquest fascinant basar on anirem meravellant-nos dels seus carrers, mesquites, madrasses i Hans o Caravansarais. Més tard ens espera el vol a Assuan. Tolip Hotel Aswan 5* a Assuan. Sopar.

 

10 abril. Abu Simbel. Els vigilants del temps.

Del aeroport d'Assuan agafarem un vol de curta durada a Abu Simbel. Descobrirem els dos immensos temples rupestres d'Abu Simbel, edificats a major glòria de Ramsés II i la seua esposa Nefertari. Quan va ser posada en marxa la presa d'Assuan hagueren de ser salvats amb una campanya internacional i reconstruïts pedra a pedra no gens lluny del seu emplaçament original. El naos del gran temple és tocat dues vegades a l'any pel sol en llevar-se. També gaudirem dels meravellosos baixos relleus de la famosa batalla de Kadeš entre els hitites i els egipcis. Després tornarem amb un altre vol a Assuan per embarcar en el nostre vaixell. Dinar. Acabarem el dia amb un passeig amb falua pel riu Nil i on encara tindrem algun descobriment fabulós. Cabina*** al creur pel Nil. M.S. AMWAJ. 3 nits.  Sopar. ***2 pax per cabina.

 

11 abril.  Philae. Meravelles sobre l’aigua.

Durant molts anys vila fronterera als confins de l'Egipte amb el Sudan, Assuan fou la residència dels Governadors d'Elefantina. Al matí visitarem el temple de Philae, salvat de les aigües després de la construcció de la presa d'Assuan, i on el culte de la deessa Isis va persistir fins al final de l'antiguitat. Trobarem en el deliciós temple l'esplendor del pati porticat, els pilons i el seu elegant Quiosc. Després començarem la navegació pel Nil detenint-nos a la seua vora per gaudir del temple de Kom Ombo, consagrat a les divinitats del Nil: Sobek i Haroeris. Sopar i dinar al creuer.

 

12 abril. Kom-Ombo i Edfú. La vida al Nil. 

Navegant pel Nil visitarem del temple de Kom Ombo. consagrat a les divinitats del Nil: Sobek i Haroeris o Apol.lo, després Edfú, antiga capital de l'alt Egipte. En temps grecoromans, la ciutat fou anomenada Apollinopolis Magna (i que posseeix un dels temples millors conservats del país, consagrat al deu falcó Horus, representant l'arquetip de temple Egipci. Sopar i dinar al creuer.

 

13 abril. Perspectiva d’eternitat. Luxor - Karnak - la Vall del Reis - Hatxetsup

L’últim dia del creuer  visitarem els temples de Karnak a Luxor. Luxor, ciutat construïda sobre les runes de l'antiga Tebes, va ser la seu dels poderosos monarques que després d'haver vençut els Faraons d'Heracleòpolis, al nord, feren de la ciutat la capital dinàstica Egípcia. Visitarem el conjunt de Karnak, dominat pel gran temple dedicat al deu Amon. Aquest lloc és un dels més importants conjunts arqueològics del món. Després visitarem la vall dels Reis, lloc fascinant que guarda les tombes dels faraons d’entre elles la de Tutankamon. El temple funerari de Hatxepsut és d’una modernitat sorprenent. Steigenberger Nile Palace 5* a Luxor. Sopar.

 

14 abril. Dendera. Hathor i la precissió dels equinoccis.

El temple de Dendera o Dandara, a 65 km de Luxor,de l'època ptolemaica  és un dels millors conservats d'Egipte, està dedicat a la deessa Hathor, i no va ser acabat fins  ben avançada l'època romana, on es continuava el culte mistèric. És d'aquest temple el meravellós zodíac egipci que es trova al Louvre. A la vesprada en tornar agafarem el vol a El Cairo. Hotel Intercontinental Cairo Semiramis 5* a El Caire, 2 nits.

 

15 abril. El nou Museu Egipci- si està obert-  i Mesquita Ibn Tulum.

De nou a El Caire, aprofundirem en el descobriment d'aquesta increïble ciutat. Hui visitarem per acabar el nostre viatge les meravelles de l'art islàmic que encara ens queden: La mesquita d'Ibn Tulum, la més antiga de la ciutat i que guarda similituds a la famosa de Samarra. Tancarem el viatge visitant el Nou Museu Egipci que conté les meravelles salvades de tots els llocs i períodes de l'antic Egipte.

 

16 abril. Tornada

Trasllat a l’aeroport. Vol directe El Cairo – Madrid. Trasllat amb autobús privat que ens portarà a València. Arribada sobre les 20h.

 

***Les propines als guies i al xòfer, són obligatories.Visitarem