CRETA. EL COR DE LABERINT. LA GRAN ILLA GREGA.


Del 07/09/2020 al 14/09/2020
8 dies
per persona 1660
 • Del 07/09/2020
  al 14/09/2020
 • 8 dies
 • Avió
 • Mitja pensió.
 • Història
 • Arqueologia

 • Xavier Vidal

 • Guia Local.

Descripció

CRETA. EL COR DE LABERINT. LA GRAN ILLA GREGA.

“Quan en les primeres llums de l’alba incerta, amb un mar blanquinós i oleaginós, s’entreveu des del vaixell l’ombra allargada de l’illa, fa l’efecte d’un miratge suspès entre el cel i la terra.” Així descrivia el nostre gran escriptor Josep Pla l’arribada a Creta. La gran illa del Mediterrani oriental va ser triada des de temps immemorials com a punt central, com a referència dels vents que regeixen les nostres vides a la vora del Mare Nostrum. Terres cobertes d’oliveres, platges vestides amb  palmeres africanes, muntanyes amb gorges majestuoses, monestirs ortodoxos, mesquites dels temps  otomans, castells venecians, i les restes d’aquella primera de les civilitzacions que porta feliçment el nom del seu rei mític: Minos. És tant el que ens ofereix aquesta terra allargada, com gitada sobre el blau de l’Egeu, que no ens cap en un viatge. Volem impregnar-nos de tots els colors, olors i sabors de Creta. La gran illa grega. El cor del laberint.

*Per a aquest viatge no es realitzarà l'habitual reunió informativa. Des de l'oficina us oferirem tota la informació necessària.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Guia local
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 20/02/2020

Opcions

 • Habitació individual + 390 €
 • Assegurança cancel·lació + 30 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1660 € + 50 € de taxes


Programació

7 setembre. Vol València-Iràklion

Concentració a les 04.00h a l'aeroport de Manises.  Vol nocturn València–Iràklion, via Frankfurt.

 

8 setembre. Cnossos-Màlia

Al sud-est de la plana d’Iràklion amb un decorat de tossals àrids es troba la més antiga de les ciutats greges. Visitarem els palaus de Cnossos, que eren els més grans i més sumptuosos de l’illa. La tradició diu que Dèdal en va ser l’arquitecte, i que s’inspirà en el famós laberint on es trobava el terrible Minotaure, monstre amb cos d’home i cap de bou. A diferència d’altres jaciments minoics, el palau de Cnossos va ser “restaurat” amb gran imaginació per Sir Arthur Evans entre 1900 i 1929, i que malgrat la polèmica, proporciona al visitant una visió del que seria la vida d’aquells temps. En la plana costanera es troba un altre dels palaus minoics, i que no té res a envejar a Cnossos: Màlia. Aquest jaciment no gaudeix de la reconstrucció d’Evans. Màlia va deixar d’estar habitada des de finals del segon mil·lenni, just arran del gran cataclisme que va devastar l’illa, raó per la qual la seua organització original no ha sigut mai transformada. Dinar. Hotel a Iràklion. 3 nits.

 

9 setembre. Gournia–Spinalonga. Monestir Panagia Kerà

La ciutat minoica millor conservada de creta és Gournia. Al voltant de 1450 aC, un incendi va cremar aquell assentament. En visitarem les restes situades ben a prop del mar per a dirigir-nos després a Spinalonga. Un vaixell ens portarà pel blau maragda de l’Egeu a aquest illot, en què es troba la fabulosa fortalesa veneciana de l’any 1579 destinada a protegir el port d’Elunda. Després de l’eixida dels turcs, a la primeria del segle XX, es va convertir en leproseria. Dinar. També veurem el poble fantasma dels malalts que residien en aquell llatzeret. En el xicotet poble de Kritsà, i envoltada d’oliveres es troba l’esplèndida església de Panagia Kerà, que és del segle XII, i en què es mostren alguns dels millors frescos bizantins de l’illa, datats entre els segles XIII i XIV.

 

10 setembre. Gortina-Festos-Hagia. Triada - Màtala

El punt més meridional d’Europa es troba a Creta. El mar líbic banya aquella costa, remota, secreta, amb penya-segats que miren Àfrica. Hui anirem a la costa meridional per descobrir les ciutats de Gortina i Festos. Gortina va ser capital de la província romana de Creta i Cirenaica. Passejarem per les seues restes, de les quals destaquen la basílica d’Agios Titos i l’odèon romà que conserva el famós codi de Gortina. Ben a prop hi ha les ruïnes de Festos. Aquestes s’emplacen sobre la màgica plana de Messarà. Era una de les ciutats minoiques més importants de l’illa i es creu que va ser destruïda per un sisme submarí. Dinar. Per últim, les restes minoiques i “micèniques”. D’Hagia Triada seran el complement perfecte per a gaudir de la ciutat marina de Màtala. La seua platja és famosa per ser durant els anys setanta refugi de hippys. Els béns sortits restaurants de caràcter popular a vora el mar complementaran perfectament el nostre dia.

 

11 setembre. Museu d’Iràklion - Réthimno

Deixarem la ciutat d’Iràklion visitant el museu arqueològic. Conté la més gran col·lecció d’objectes de la cultura minoica del món, procedents de tots els jaciments de l’illa. Admirarem sobretot la sala dels frescos, la deessa de les serps, el disc de Festos, el Ríton taurocèfal, etc. Dinar. Després anirem cap a la capital cultural cretenca, la ciutat de Réthimno. Les afores de la ciutat no reflecteixen l’encant de la vila vella. Passejar pels seus carrers i places ens omplirà de goig, ja que continuen sent viscudes per la seua població. Réthimno és una ciutat veneciana, otomana i  grega. Hotel a Khanià, 3 nits.

 

12 setembre. Monestir Tsangaroli. Àptera

A la badia de Souda es troben les ruïnes de l’antiga Àptera. Les seues restes van des del segle V aC fins a l’època bizantina. Destaquem l’Heròon i les vistes a la badia. La península d’Akrotiri és un lloc de gran significació per als cretencs, ja que allí alçaren la bandera grega per desafiar les potències europees. Dinar. El monestir de la Santa Trinitat el van construir al segle XVII dos germans venecians de la família Zangaroli, raó per la qual hi reuneix una feliç unió d’estils arquitectònics de l’Orient i de l’Occident.

 

13 setembre. La Canea/Khanià

A l’arribada a la Canea/Khanià descobrim una vila moderna, frenètica, industrial. Res a veure amb la ciutat bella i seductora amb les façanes venecianes, les mesquites otomanes, el port encantador que trobem quan apleguem a la part antiga. El color del mar entrant pels seus carrers, recorrent el barri de Topanas amb els seus bastions, l’arsenal i el mercat cobert. La Canea ens enxisarà. Dinar. Tindrem el dia per a gaudir de primer amb els nostres guies i després per a passejar-la amb calma des del nostre hotel al centre.

 

14 setembre. La necròpolis d’Armeni i el monestir d’Arkadi

La necròpolis minoica d’Armeni és una de les últimes descobertes a l’illa. Les excavacions han trobat diferents tipologies d’enterraments. Gràcies a aquestes tombes podem saber en part la forma de vida dels éssers humans en aquells temps, els menjars, l’altura, malalties, etc. Dinar. El monestir d’Arkadi, del segle V, es troba hui en dia al mig d’una zona de fruiters i ciprers, envoltat per una muralla que li confereix un aire de fortalesa. Els historiadors estan dividits, n’hi ha que pensen que va ser fundat per l’emperador Arkadi, uns altres creuen que per un monjo d’aquest mateix nom. Però la seua fama ve de l’atac otomà a l’edifici on s’havien refugiat els patriotes cretencs, en que va morir la majoria per l’explosió del polvorí. 

Trasllat a l’aeroport. Vol  de tornada Iràklion-València via Frankfurt. Arribada a València cap a les 23.30 h.

 

 Visitarem