Brussel•les Valònia i Luxemburg.


Del 11/08/2020 al 18/08/2020
8 dies
per persona 1290
 • Del 11/08/2020
  al 18/08/2020
 • 8 dies
 • Història
 • NOVETAT
 • Arquitectura

 • Ximo Corts

Descripció

Brussel•les Valònia i Luxemburg.

Bèlgica és un estat federal. De les entitats que el componen, la Valònia és la de parla majoritàriament francesa. Aquest territori està format per les províncies del Brabant való, Hainaut, Namur, Lieja i Luxemburg. Eclipsat pel més conegut Flandes ha pogut conservar tot el seu encant i misteri fora dels circuits turístics més convencionals a Bèlgica. En aquest viatge hem fet un recull del millor que guarda aquesta verda regió. Ciutats dinàmiques i plenes de vida, pobles que ens transporten a l’Edat Mitjana amb els seus castells i tossals verds que commemoren batalles mítiques d’un passat ja llunyà. Valònia conté racons d’una bellesa delicada i discreta, així com una radical modernitat en l’arquitectura actual. Visitarem, entre altres localitats, la capital econòmica: Lieja, plena de jove dinamisme gràcies a la seua universitat; la capital política, Namur, a la vora dels rius Mosa i Sambre amb un ben conservat barri antic. Dinant és la joia del país. El tast de les celebèrrimes boulettes à la liégeoise i les premiades cerveses belgues ens ajudaran a entendre aquesta terra. Valònia és insòlita. Dedicarem també en aquest viatge tres dies a conéixer la capital de la Unió Europea: Brussel·les.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Vol directe des de València
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • 3 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 07/01/2020

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 13/07/2020

Opcions

 • Habitació individual + €
 • Assegurança cancel·lació + 35 €

Guia

Ens acompanyarà:

Ximo Corts
Professor i especialista en música antiga.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1290 € + 40 € de taxes


Programació

11 agost. Vol València-Brussel·les

Concentració a les 13.00 h a l’aeroport de Manises. Vol directe València-Brussel·les. Hotel a Brussel·les. 4 nits. 

 

12 agost. Brussel·les. La ciutat vella

La capital de Bèlgica és també capital de la Unió Europea. Fundada a les acaballes del segle X com a seu d’un castell d’aquella remota Lotaríngia, es va convertir en etapa imprescindible entre la costa Flamenca i la regió de Colònia. Ja en el segle XVI l’emperador Carles V és coronat a Santa Gúdula. Guerres de religió, d’independència dels països baixos, revoltes socials, invasions franceses, etc. aniran modelant una ciutat que el 1830, després de la revolució, esdevindrà la definitiva capital del nou estat belga. Després de la Guerra Mundial alguns dels seus barris foren arrasats completament i aparegueren noves construccions, algunes sense molt d’encert. Hui anirem al vell cor de la ciutat. Passejarem per la Gran Plaça, una de les més belles del món, i tota la ciutat antiga: l’Hôtel de Ville, la casa del rei, la borsa, l’església de Sant Nicolau, les galeries reials St-Hubert, la rue des Bouchers. La catedral de Sts. Miquel i Gúdula ens portaran al món medieval. No faltarà el gran símbol de la ciutat: Manneken Piss. 

 

13 agost. Brussel·les. Mont des Arts-Le Sablon

Leopold II concentrà una de les millors col·leccions d’art en l’actualment conegut com  a quartier dels museus. Farem una passejada pel barri de Le Sablon. Antic districte aristocràtic que al llarg del segle XX va anar transformant-se en una zona popular. Hui en dia presenta un allure chic. La plaça del Gran Sablon amb les seues façanes antigues, Ntra. Senyora de Sablon, la rue de la Régence. La plaça Reial ens acostarà al palau Reial, el parc de Brussel·les i el palau de la Nació. A la vesprada, ens endinsarem en el món museístic fent una visita a les col·leccions reials de belles arts. En el Louvre belga ‒visita per lliure‒ podrem gaudir de les millors obres d’art dels meravellosos pintors dels països baixos: Brueghel, Van der Weyden, Petrus Christus, Van der Goes o Rubens. Temps lliure.

 

14 agost. Brussel·les. El barri europeu

El barri europeu és la seu de nombroses institucions de la Unió Europea. És en si una atracció turística gràcies al seu urbanisme, museus, places, etc. El parc del cinquantenari va ser ordenat en l’època de Leopold II per a commemorar el 50 aniversari de la creació del regne de Bèlgica. El seu museu alberga fantàstiques col·leccions que van de l’antiguitat clàssica a les civilitzacions no europees. El museu casa Horta plaurà, sens dubte, els amants de l’art nouveau. Temps lliure a la vesprada per a poder passejar per les principals artèries de la ciutat i fer alguna compra.

 

15 agost. Lieja

Descobrirem Lieja. Amb un caràcter fort, popular i autèntic guarda com a tresors de la ciutat vella la plaça de Sant Lambert, el palau dels prínceps arquebisbes, l’església de Sant Jaume i els Coteaux de la citadelle, increïble lloc que ha aconseguit conservar l’essència del camp dins de la vila. Pegarem una volteta per allí per a vore la nova estació de tren dels Guillemins, obra senyera de Santiago Calatrava. Sopar.  Hotel a rural a Dinant. 3 nits. 

 

16 agost. Namur i Dinant

Començarem per la ciutat de Namur, capital política de Valònia i seu del parlament federal. Des de la ciutadella podrem gaudir d’una magnífica vista de tota la comarca. Una passejada ens portarà als principals indrets de la ciutat com la plaça d’Armes, l’església de Saint Loup, així com palpar la vida als seus carrers plens de cerveseries i braseries. Després, anirem a la joia valona, Dinant. Conserva la ciutat un bellíssim centre històric a més d’una gastronomia molt valorada a Bèlgica com les seues couques. Sopar.

 

17 agost. Gran Ducat de Luxemburg

Eixirem de bon matí cap a Luxemburg. És aquest país el més ric d’Europa. La seua capital sembla canviar de parer: a vegades capital, a vegades poble o altres voltes simplement caserna militar. Neta i polida pareix un magnífic decorat. Recorrerem el Chemin de la Corniche amb les vistes sobre el riu Alzette. Podrem admirar el seu barri antic i  també el nou, anomenat Kirchberg i que s’ha convertit en terreny de joc per als grans arquitectes contemporanis. Sopar.

 

18 agost.  Brussel·les  i l’Atomium

Tornarem a Brussel·les i  passejarem el parc de l’Atomium, construït per a l’Expo 1958, és un dels símbols de la Brussel·les moderna. Amb els seus 103 metres d’alt, consta de nou esferes d’acer connectades per tubs. A la vesprada, agafarem el vol Brussel·les-València. Arribada cap a les 20.00 h.Visitarem