Astúries. Paradís natural. Llacs de Covadonga.


Del 10/08/2020 al 16/08/2020
7 dies
per persona 825
 • Del 10/08/2020
  al 16/08/2020
 • 7 dies
 • Bus
 • Clàssic
 • Natura
 • Mitja pensió.
 • Arquitectura

 • Arnau Zapata

Descripció

Astúries. Paradís natural. Llacs de Covadonga.

Louis Barrau-Dihigo, hispanista francès va descriure a principis del segle XX Astúries com  "una espècie de castell natural refugi perfecte per a nobles visigots. No hi havia en aquells paratges ciutadelles, terres ni riqueses que pogueren resultar especialment temptadores per als àrabs; el país era agrícola i miner". Hem preparat dos programes per a gaudir de les meravelles d'aquesta terra entre les altes muntanyes cantàbriques i l'oceà absolut. Podreu alternar la visita cultural o la natural-senderista al vostre gust. Hem unit a les dos la descoberta imprescindibles del preromànic: Santa Maria del Naranco, San Miguel de Lillo, etc. També un recorregut per Oviedo. Dos viatges en un per a assaborir una terra i un mar únics a la península Ibèrica.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • 6 sopars
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 01/06/2020

Opcions

 • Habitació individual + 150 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Arnau Zapata
Història.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 825 €


Programació

10 agost. València-Oviedo.

Eixida des de Nuevo Centro a les 07.00h del matí, per a poder arribar a Oviedo a bon hora. Durant el viatge ens aturarem  a dinar a Medina del Campo en un restaurant reservat per a qui vulga i si anem a temps farem un passeig per la ciutat.  Hotel a Oviedo. 6 nits. Sopar.

 

11 agost. Oviedo, Santa Maria del Naranco i San Miguel de Lillo.

Dedicarem el matí a conéixer la ciutat d'Oviedo fent un passeig pel centre històric. Visitarem la catedral, l'edifici històric de la Universitat,la plaça de la Constitució on es troben l'Ajuntament i l'església de Sant Isidor, etc. A l'hora de dinar ens aproparem a les places del Fontán i “Daoiz y Velarde”, en què hi ha molts restaurants i sidreries. A la vesprada descobrirem les esglésies preromàniques de San Miguel de Lillo i Santa Maria del Naranco. Sopar.

 

12 agost.  La costa càntabra. Vistes de vertigen.

La costa cantàbrica asturiana és una de les més belles d'Europa. La ciutat de Llanes, antic territori d'Aguilar és una fita del camí de Sant Jaume, port pesquer molt actiu i comercial atresora un valuós i variat patrimoni artístic resultat d'una llarga història. Després recorrerem algunes de les platges i pobles més bonics de la costa. Platges com la de Bufones de Pría o la de Póo i el poble de Lastres que conserva tot l'encant mariner i  va ser l’escenari d'una sèrie televisiva. Sopar.

 

13 agost.  Cangas de Onís. El Santuari de Covadonga i els llacs.

Enclavat entre els alts cims dels Pics d'Europa i els rius Sella i el seu afluent el Güeña, el municipi de Cangas de Onís és una porta oberta a la natura i a la Història. El seu monument més representatiu és el pont romà amb la creu colgant, un dels símbols més coneguts d'Astúries, així com l'ermita de la Santa Cruz que va ser reconstruïda pel rei Favila i refeta després de la guerra Civil. Després pujarem al santuari de Covadonga. Mite de la "reconquesta" i exaltada fins a l'extenuació per l'antiga escola franquista. Visitarem el santuari amb la Santa Cova i la tomba de D. Pelayo i farem un passeig pels llacs sempre que el temps ho permeta. Sopar.

 

14 agost. Joies de l’Art Asturià a Villaviciosa.

La ciutat de Villaviciosa es troba en una ria espectacular, capital de la "poma" s'enorgulleix de la seua sidra. Elegant i senyorial amb les seues casotes  i amb l’església romànica de San Juan de Amandi, un dels millors temples romànics de la península. També gaudirem  d'una altra joia del preromànic, San Salvador de Valdediós (s. IX) així com del Monestir de   Santa Maria la Real (s. XIII). Sopar.

 

15 agost. Avilés i Cudillero.

Avilés és una ciutat amb un centre antic de "rancio abolengo". Malgrat el canvi radical que experimentà en convertir-se en un gran centre siderúrgic ha aconseguit conservar tota la seua importància monumental. Passejarem el centre gaudint de les seues places, palaus, esglésies i parcs. El centre Niemeyer ha donat una nova perspectiva al port. En la seua plaça es troba l'última escultura del desaparegut Joan Genovés anomenada Transbase. Cudillero té fama de ser el poble mariner més bonic d'Astúries. La seua arquitectura popular és el que més destaca entre l'entramat urbanístic així com la gran varietat de "chigres" i sidreries on es poden degustar gran quantitat de peix i marisc. Sopar.

 

16 agost. Santa Cristina de Lena. València

Eixirem de matí cap al sud. Farem una parada en Santa Cristina de Lena, església preromànica, i altra joia de l'art astur. El nostre camí ens portarà la resta del dia cap a València. Dinar pel camí.

 Visitarem