A Ribeira Sacra. Els Canons del Sil. Ourense


Del 01/08/2020 al 07/08/2020
7 dies
per persona 790
 • Del 01/08/2020
  al 07/08/2020
 • 7 dies
 • Clàssic
 • Bus
 • Natura
 • Història

 • Carles Asensi

Descripció

A Ribeira Sacra. Els Canons del Sil. Ourense

No sempre els topònims encerten a definir amb claredat el lloc que anomenen, en aquest cas no hi ha dubte. És una ribera tallada a força de la tenacitat i de l'espenta del riu Sil, i és sagrada perquè la presència d’anacoretes i monjos va ser tan aclaparadora en altres temps que les verdes vores del riu van acabar per poblar-se de monestirs i fundacions religioses. És també, en paraules del gran geògraf gallec Ramón Otero Pedrayo, “Un país no passatger, perquè resulta impossible arribar-hi per casualitat”.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • 4 Mitjes Pensions
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 01/06/2020

Opcions

 • Habitació individual + 175 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Carles Asensi
Història.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 790 €


Programació

1 agost. València - Ourense.

Eixida des de Nuevo Centro a les 07.00h. Trasllat a Orense. Hotel a Ourense. 6 nits. Sopar.

 

2 agost. Ourense.

Ourense, tercera ciutat per població de Galícia és la ciutat dels balnearis. Un atractiu conjunt històric que té com a epicentre la catedral i la plaça major. No lluny es troba "As Burgas" que són els brolladors d'aigües termals silicatades, fluorades, litíniques i hipertermals. Visitarem la ciutat i els seus principals monuments entre ells la catedral de San Martiño dels segles XII i XIII, el claustre de Sant Francesc, la Casa dos Oca, etc. Des de la Plaça Major el trenet de les termes fa un recorregut-per lliure- que ens aproparà als principals brolladors als afores de la ciutat: A Chavasqueira, O Tinteiro, Muíño de Veiga, Outariz i Burga de Canedo. Sopar.

 

3 agost. Ribadavia - Monestir d’Osseira.

En la confluència entre els rius Miño i Àvia es desplega amb gràcia la històrica i monumental Ribadavia. Capital del vi de O Ribeiro amb les terrasses que li donen vida la visitarem tranquil·lament. Del poble destacarem la fortificació dels comtes de Ribadavia, la jueria, etc. A prop de O Carballino trobem el Monestir d'Oseira anomenat Santa Maria la Real i és conegut com L'Escorial Gallec. Sopar.

 

4 agost. Els Canons del Sil - Castro Candelas - St Estevo Ribas de Sil.

Els canons del Sil són una de les experiències més boniques de recórrer la Ribeira Sacra. Farem un dia al voltant d'aquest riu fent un recorregut en vaixell per veure'l arran d'aigua així com visitar els miradors i la vila de Castro-Candelas amb la seua grandiosa fortalesa. El Monestir de San Estevo de Ribas de Sil és un dels més espectaculars d'aquesta sagrada ribera. Hauríem de remuntar-nos al segle VI per contemplar la seua fundació. Sopar.

 

5 agost. Monforte de Lemos - Ecomuseo Pazo de Axeriz. Santa Maria de Ferreira.

Monforte de Lemos és la capital de la Terra de Lemos, farem un passeig matinal per la ciutat visitant els principals monuments com el "Colegio de Ntra Señora la Antigua", la torre de l'homenatge, etc. El Pazo de Arxeriz del segle XVII, finca de 35 Ha. presideix la vall sobre el Miño i és un dels llocs més emblemàtics de la Ribeira Sacra. Aquest eco-museu serà tota una troballa on podrem descobrir l'antic món rural de la vall del Miño/Sil  així com un castro. El Monestir de les Mares Bernardes, primer benedictí, després Cister, sempre ha sigut de dones i és l'únic que conservà la seua funció des de la creació fins hui en dia. L'església romànica és del segle XII i el claustre del s. XV.

 

6 agost. Terra de Celanova - Allariz.

Al sud d'Ourense les comarques de Terra de Celanova i Allariz-Macense ens presenten una varietat de pobles, paisatges i patrimoni de gran interés. Aquestes terres no han aconseguit la notorietat de les riberes del Miño i del Sil però ens portaran una gran sorpresa. Començarem la visita de les esglésies romàniques de "Santa Mariña de Augas Santas" amb forta càrrega de màgica i la col·legiata de Santa Maria en "Xunqueira de Ambia" amb el seu fals trifori. Després la vila d’Allariz ens obrirà les portes per gaudir d’un passeig així com del dinar.  Conta la llegenda que un jove Sant Rossend va tindre en somnis una revelació en la qual se li demanava que fundés un cenobi. Aleshores puja a una muntanya i llençà una pedra, on caigué va ser on s'aixecà el monestir de Sant Salvador. Visitarem la ciutat on es troba, Celanova, així com gaudirem d'un temps lliure per poder recórrer les seues places i carrers. 

 

7 agost. Ourense - València.

Iniciarem el retorn cap a València, on arribarem cap a les 19h.

NOTA.  Alguna visita pot ser modificada degut a ser algunes parròquies molt menudes i de difícil accés.Visitarem