"Los Sitios Reales". L'Escorial, El Pardo i El Paular.


Del 21/05/2021 al 23/05/2021
3 dies
per persona 245
 • Del 21/05/2021
  al 23/05/2021
 • 3 dies
 • Bus
 • Història
 • Arquitectura

 • Enric M. Català

Descripció

"Los Sitios Reales". L'Escorial, El Pardo i El Paular.

La Serra de Guadarrama separa dos àmbits de l'antic regne de Castella: la vella i la nova. Madrid capital del país des del segle XVI ha vist al seu voltant com la monarquia des dels Trastàmares als Borbons, passant pels Habsburg ha anat vestint-la de les més preuades joies. D'entre elles destaca l'Escorial. Va ser el rei Felip II qui proposà en aquest lloc la construcció del monumental, i per a alguns, místic i esotèric Monestir. Obra cimera de l'arquitectura manierista a la península Ibèrica, reflex del caràcter del monarca que volgué unir Palau, panteó reial, basílica i biblioteca en un edifici de proporcions majestuoses. Ell sol encunya l'estil - per altra part tan imitat a la resta del país- conegut com a herrerià. Fundat per Enric II Trastàmara visitarem el Monestir de Santa Maria del Paular. Actualment priorat benedictí i que ha recuperat part de la sèrie de quadres que Vicente Carducho pintà per al claustre.També descobrirem dos peces poc conegudes pel públic en general, el borbònic Palau del Pardo així com el Castell de Manzanares el Real.

Inclou

 • 1 Mitja Pensió
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 19/03/2021

Opcions

 • Habitació individual + €
 • Assegurança cancel·lació + 15 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 245 €


Programació

21 maig. València – San Lorenzo de l’Escorial

Eixida des de Nuevo Centro (València) a les 17h. Trasllat a San  Lorenzo de l’Escorial. Hotel 2 nits.

 

22 maig. El Escorial. Manzanares el Real. El Paular

Amb 33 327 m² el Monestir de San Lorenzo el Real o l’Escorial és un dels edificis renaixentistes més gran del món. Felip II va crear un comitè per a estudiar la col.locació -  al centre de la península ibèrica- on situar l'edifici que sería el Monestir de San Lorenzo. En aquell moment l'aldea de “El Escorial” pertanyia a”Comunidad de Villa y Tierra de Segovia” i va ser elegida el millor lloc on fundar-lo. El dia de Sant Jordi de 1563 es va posar la primera pedra. Farem una exhaustiva visita al magnífic edifici tant per poder vore'l per fora com per dins. Després de dinar visitarem el Monestir de Santa Maria del Paular, a prop de El Escorial. Aquest monestir fundat per Joan I de Castella el 1390 va ser la primera cartoixa construïda a Espanya.Va ser l'arquitecte Juan Guas qui per ordre de Diego Hurtado de Mendoza va iniciar la construcció del fabulós castell tardogòtic de Manzanares el Real. Actualment presenta un excel·lent estat de conservació. Sopar.

 

23 maig. Palau Reial del Pardo.

Va ser sota el regnat de Carles III que l'arquitecte Sabatini va començar la restauració i renovació del pavelló de caça que tenien els Borbons al "Monte del Pardo". Farem una visita a aquest magnífic palau actualment residència dels caps d'estat estrangers quan visiten Espanya. Destacarem el magnífic pati renaixentista així com la col·lecció de tapissos de Goya. Dinar per lliure. Després encetarem la tornada a València.Visitarem