El nostre Blog

---

  • Home
  • Blog
  • “ARRIBEM ON CAP ALTRE TURISTA HA ESTAT MAI ABANS”. EL RESPONSABLE DEL DEPARTAMENT D’INTERNACIONAL DE FIL-PER-RANDA ENS CONTA COM SÓN ELS VIATGES MÉS EXÒTICS DE L’AGÈNCIA

“ARRIBEM ON CAP ALTRE TURISTA HA ESTAT MAI ABANS”. EL RESPONSABLE DEL DEPARTAMENT D’INTERNACIONAL DE FIL-PER-RANDA ENS CONTA COM SÓN ELS VIATGES MÉS EXÒTICS DE L’AGÈNCIA

“Elaborem cada viatge amb mesos d’antelació i cuidant cada detall per a què tot siga perfecte”.

Vicent Martínez és el responsable d’Internacional, administrador i guia de Fil-Per-Randa (FPR). Enguany ha sigut l’encarregat de guiar i programar el viatge més espectacular de l’agència, un gran tour a l’Argentina de 17 dies per gaudir de l’estiu austral i la bellesa d’aquest increïble país.

Acabes de tornar d’un dels viatges més especials programats per FPR. Un viatge de 17 dies a l’Argentina, amb quines sensacions tornes? Què diries que ha estat el més interessant d’aquest gran viatge?

…..

Eres el responsable d’Internacional de FPR, un departament que va en augment. L’Any passat quasi la meitat de les eixides (contant excursions i passejades) i un 80% dels viatges programats per la vostra agència van ser fora del país. Per què creus que cada vegada la gent demana viatges més lluny?

És cert que la xifra de viatges a l’estranger va en augment. Durant 2019 han sigut al voltant de 55 viatges, dels quals 39 han estat internacionals. La gent que viatja amb Fil-Per-Randa sol repetir i cada any demanda anar una passa més enllà. Per a nosaltres és un repte que abracem amb molt de gust, doncs tots els que fem realitat FIl-Per-Randa som uns apassionats dels viatges i principalment de descobrir la cultura i la natura que amaguen alguns indrets més desconeguts. Cada vegada fem viatges més exòtics, perquè ens ho demanen i perquè, per suposat, ara és més fàcil que fa vint anys, amb totes les ferramentes de les que disposem. 

Quin és el secret de l’èxit?

Uns dels nostres èxits és crear itineraris des de cero, completament nous, desconeguts per a les agències de viatges comunes i exclusius de Fil-Per-Randa. Per exemple, l’estiu passat viatjarem Moràvia, una regió impressionant d’Àustria. També estiguérem a l'Alta Mesopotàmia, històricament, lloc d'encreuament de pobles. Enguany viatjarem al Trentino italià, Valònia o el Tirol (austríac i italià) regions desconegudes per a molts, que són d’una increïble bellesa. Localitzem indrets desconeguts i molt especials després d’una intensa fase de documentació, que dura mesos, estudiant cada pas amb guies locals i publicacions especialitzades per arribar allà on cap altre turista ha estat mai abans. Prioritzem la bellesa, la cultura, l’art, la natura, amb visites guiades per professionals que suposen un valor afegit al viatge, per a nosaltres fonamental.

Què tenen d’especial els itineraris dissenyats per Fil-Per-Randa?

Els viatges de Fil-Per-Randa destaquen principalment pel temps que dediquem a les ciutats o als països als que viatgem. No fem “Itàlies Romàntiques” o no intentem acaparar moltes visites en poc de temps. Ens agrada gaudir de les ciutats totalment, descobrint aquells llocs on el “turista comú” no sol anar. Els nostres itineraris no pretenen copiar als grans tours abarrotats de turistes. A més busquem hotels que siguen cèntrics perquè la gent, pel seu compte, puga passejar per les ciutats quan s’acaben les visites. Els triem en punts estratègics que ens permeten fer excursions pensades per a disfrutar i evitar passar tot el dia dalt d’un bus, com sol passar en altres tipus de viatges organitzats. No abastem grans territoris, el que permet que les distàncies siguen curtes i el viatge més agradable. En tot cas quan estem a algun país més exòtic, i hi han trasllats llargs, intentem sempre fer-los amb vols domèstics.

Qines són les destinacions més demandades?

Itàlia i les seues regions sempre tenen molt d’èxit, com Nàpols, Sicília, la Puglia. Grans capitals també, com Berlin, Viena, Praga... Per Espanya, té molt d’èxit els viatges per Castella, Andalusia o el País Basc, capitals com Còrdova i itineraris relacionats amb l’art romànic a Castella. També tenen molta demanda per Espanya els viatges de tardor i els boscos. Endinsar-se en fagedes, com ara, Ordesa, Otzarreta, el Tiemblo...

Tot i la major demanda d’eixides nacionals i internacionals Fil-Per-Randa no vol oblidar-se de les passejades i les excursions pel territori valencià…

L’Esència de Fil-Per-Randa van ser les excursions i les passejades amb les que començà a rodar aquest projecte fa més de vint-i-cinc anys. Sabem que són moltes les persones que, tot i tindre actualment molta més oferta, continuen confiant en nosaltres per conéixer la riquesa cultural i artística de la ciutat de València o els meravellosos indrets naturals del nostre territori. No volem defraudar-los i a més ens agrada programar també aquestes excursions d’un dia o les passejades per València. Continuen tenint una boníssima acollida, moltes vegades en unes poques hores, les propostes que programem, estan completes.

Per què tenen tan bona acollida les rutes pels pobles i les visites per València que programeu? 

Són propostes molt especials, estan treballades per professionals i no estan triades a l'atzar. Les distribuim al llarg de tot el territori i de totes les comarques possibles, introduïnt esdeveniments festius com per exemple la Muixeranga d’Algemesí, el primer tall de la mel d’Aiora, la festa de la carxofa a Benicarló. També les fem temàtiques, com per exemple Oriola i Miguel Hernández. Últimament estem introduint excursions a monuments BIC que sols obrin entre setmana, com ara la cartoixa de la Tinença de Benifassà. Quant a les passejades són visitiques temàtiques com per exemple el Barroc valencià o relacionades amb arquitectes il·lustres valencians, com Pere Compte o altres tipus de figures valencianes com Sorolla. També les fem distribuïdes per barris i la seua durada és aproximadament de mig dia.

Sou competitius? Com vos situeu respecte d’altres agències de viatges que venen paquets turístics?

Tenim competència, però nosaltres treballem més els viatges, i això és el que la gent més valora. Generalment el nivell de satisfacció és més alt i per això amb nosaltres, tornen. A més quan la gent compara detenidament, s’adona que els nostres viatges són molt competitius en preu, ja que nosaltres incloem totes les despeses i suplements del viatge. Altres agències capten pels baixos preus però en moltes ocasions quan lliges la lletra xicoteta i sumes tots els extres, la diferència ja no és tanta. Nosaltres sempre indiquem el preu final amb excursions, trasllats, suplements dels aeroports, etc. no volem que els nostres clients tinguen cap “sorpresa” d’última hora.

Com a administrador de FPR, com valores les xifres de l’agència?

En els últims 4 anys el nombre de viatgers de Fil-Per-Randa ha crescut en un 20%, xifres que ens situen entre les agències de viatges culturals més demandades. Cada any creixem un poc més i això ens dona molta força per a continuar superant-nos en cada temporada i voler anar a més.

Quina és la pròxima frontera de FPR?

No tenim límits geogràfics, hem recorregut tots els continents excepte Austràlia...