La Llombardia Secreta i el Llac de Garda.


Del 09/04/2023 al 16/04/2023
8 dies
per persona 1450 Llista d'espera
 • Del 09/04/2023
  al 16/04/2023
 • 8 dies
 • Regions d'Europa
 • Història
 • Arquitectura
 • NOVETAT
 • Avió

 • Enric M. Català

Descripció

La Llombardia Secreta i el Llac de Garda.

La històrica Llombardia és una de les regions més riques d'Europa i amb un patrimoni arquitectònic i cultural de màxima magnitud. Però aquesta regió nord italiana també és de vegades una gran desconeguda pels turistes que van més apresurats en visitar els "tops" d'una Itàlia massificada a Florència, Venècia, Siena o Roma. La Llombardia "secreta" que vos presentem passa pel descobriment de ciutats plenes d'encant, farcides d'art i d'Història - en majúscula- i amb un repertori gastronòmic d'una varietat increïble. Busquem el millor d’aquells territoris que formaren el Milanesat dels Sforza, la Màntua dels Gonzaga i de Mantegna, la Brescia dels Romans i del Savoldo, la Bèrgam de Lorenzo Lotto i dels Colleoni, la Cremona capital de la Música etc. A més farem una visita al magnífic LLac de Garda. Un viatge dissenyat per gaudir també de llocs secrets que només FPR vos presenta. Prepareu el tractament per a la síndrome de Stendhal.

Inclou

 • "Transfer" aeroport de Madrid-Barajas
 • Vols internacionals
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 4 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 16/11/2022

Opcions

 • Habitació individual + 210 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1450 € + 60 € de taxes


Programació

9 abril. Anada

Eixida a les 10.30h des de València (Nuevo Centro). Trasllat a l’aeroport de Barajas. Vol directe Madrid – Milà. Hotel a Brescia, 7 nits. Sopar.

 

10 abril. Brèscia

L'antiga Brixia, fundada en el segle III aC pels Gals i que el 1849 amb les seues heroiques "dieci giornate" va esdevenir la Lleona d'Itàlia, té un centre històric ric de magnífics monuments medievals. El Museu Cívic Romà és el millor corpus arqueològic de la Llombardia. Severa i gentil, aspra i refinada. Per conèixer l'ànima passejarem pels carrers del centre històric i visitarem el complex monàstic de Santa Giulia. També descobrirem la intervenció d'època feixista que canvià part de la ciutat. Sopar.

 

11 abril. Màntua

Màntua és una de les ciutats més fascinants de tota Itàlia al límit de la Llombardia. Una illa renaixentista on el temps corre lent. La visita de la ciutat s'ha de fer amb calma, passejant i admirant els palaus, les esglésies, les places. Destacarem El Palau Ducal que conté la càmera dels esposos obra d'Andrea Mantegna, l'església de Sant'Anrdea d'Alberti i el màgic Palazzo Te amb els frescos únics del gran Giulio Romano. L'escriptor nord-americà Henry James va escriure: Màntua és un dels anells d'eixa "cadena daurada" de ciutats històriques que s'estén de Milà a Venècia i basta nomenar-la per adornar una frase. Sopar.

 

12 abril. Bèrgam.

La ciutat de Bèrgam es va fer famosa quan les companyies aèries de Low Cost la situaren com a l’aeroport de referència al nord del país. Però ja abans era una ciutat plena d'obres artístiques de gran bellesa. La Renaixentista capella Colleoni obra mestra amb la tomba del condottiero o la basílica de Santa Maria Maggiore, medieval amb la restauració del coro dissenyada pel genial Lorenzo Lotto. La "ciutat Alta" és tota ella una deliciosa i vívida passejada. Bèrgam té dues religions: la catòlica i el treball. Nosaltres atraparem el moment recorrent-la amb entusiasme. 

 

13 abril. Cremona

Un caprici del destí ha fet de Cremona la capital de la música: pàtria de Monteverdi, Amati, Stradivari i a la que afegirem al període contemporani la gran Mina o Ugo Tognazzi. Farem una visita recorrent-la des del nucli principal el Teatre Poncelli, la medieval plaça del Comune, el Duomo, el Baptisteri, la Loggia dei Militi així com el Palazzo del Comune. Aquesta plaça és un compendi de l'art a la Llombardia des del segle XIII al XVI.

 

14 abril. Llac de Garda

L'immens i bellíssim llac de Garda era la frontera dels antics estats italians abans de la unificació. A l'oest la Llombardia, a l'est el Vèneto i el Trentino. Dedicarem el dia a gaudir de la feliç làmina d'aigua entre les muntanyes alpines. Des de la ciutat de Saló, efímera capital de la Itàlia feixista a la vora del llac i estació climàtica apreciada per les classes altes agafarem el vaixell per arribar a la bella Riva del Garda. Tot un dia per gaudir vora el llac. Dinar lliure a Riva. Sopar.

 

15 abril. Sabbionetta

La "piccola Atene" -la xicoteta Atenes-  cinquecentista del duc Vespasiano Gonzaga conserva la memòria del seu passat amb l'imponent Palau Ducal, del segle XVI, l'antiga església de la Incoronata, el Teatre Olímpic i el Palazzo dei Giardiono, que són els edificis més importants. A la vesprada temps lliure.

 

16 abril. Tornada

Trasllat a l’aeroport de Milà, vol Milà – Madrid. Transfer a València. Arribada cap a les 13h.
Visitarem