L’Argentina, estiu austral Les torres del Paine de Xile.


Del 04/02/2024 al 20/02/2024
17 dies
per persona 4970 Llista d'espera
 • Del 04/02/2024
  al 20/02/2024
 • 17 dies
 • Gran viatge
 • Natura
 • Avió
 • Regions del Món
 • Vaixell

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

L’Argentina, estiu austral Les torres del Paine de Xile.

L’Argentina és un immens país que s’estén des de latituds tropicals fins als erms deserts pròxims a l’Antàrtic. Energia pura d'impressionants paisatges naturals. Viatge únic entre les meravelles que ens regala el món, hem triat els imprescindibles d’aquesta màgica terra austral. La seua capital, misteriosa Buenos Aires, com la va anomenar l’escriptor Manuel Mújica Lainez, és inabastable, inesgotable, d’una intensa joventut. Al tròpic les cascades d’Iguaçú, una de les meravelles naturals del planeta, on s’uneixen tots els colors del verd, fent esclatar l’aigua en un espectacle incomparable. Al Gran Sud està situada la Patagònia, d’enormes proporcions, part central del viatge. Gels eterns com el del Perito Moreno, cims llegendaris com les Torres del Paine a Xile que hem sumat al nostre periple. I la Terra del Foc per a xafar elconfí del món. Un gran viatge amb música de tango de fons i arrecerats pel cel de l’estiu Austral.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Vols internacionals
 • Vols domèstics
 • "Transfer" aeroport de Madrid-Barajas
 • Hotel i desdejuni
 • 7 dinars
 • 7 sopars
 • Guies locals
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Navegacio Mar Patagònic
 • Vehicles 4x4 al PN. Tierra de Fuego
 • Safari Nàutic al Perito Moreno

Opcions

 • Habitació individual + 860 €
 • Assegurança cancel·lació + 100 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 4970 € + 579 € de taxes


Programació

4 febrer. Madrid-Buenos Aires

Concentració a les 11:00 a Nuevo Centro. Trasllat a l’aeroport Adolfo Suárez. Eixida en el vol internacional nocturn Madrid-Buenos Aires-Iguaçú. Nit a bord.

 

5 febrer. Buenos Aires

Començarem la visita de la ciutat descobrint les grans avingudes, de què destaca la 9 de Julio, la més ampla del món. Sorprendrà el ritme febril del seu centre comercial i financer per a després arribar a la plaça de Mayo, que forma el barri antic de la ciutat i on es troben la catedral, en estil neoclàssic, la casa de govern, més coneguda com La Rosada i l’antic Cabildo. Els barris de San Telmo i La Boca són, potser, els més típics de la ciutat. En el primer, el més antic, és on es concentra una gran quantitat d’antiquaris i galeries. El barri de La Boca, situat en la zona sud, és un dels llocs més pintorescs per la seua història lligada a la immigració italiana i al tango. Continuarem per Puerto Madero, el barri més nou de la ciutat. Dinar. Hotel a Buenos Aires.

 

6 febrer. Buenos Aires - Puerto Madryn

Trasllat a l’aeroport per a prendre el vol a Trelew. Arribada i trasllat a l’hotel. Hotel Península Valdés, 2 nits. Sopar.

 

7 febrer. Puerto Madryn-Península Valdés

Partirem de matí cap a l'Àrea Natural Protegida Península Valdés on arribarem a Puerto Piràmides. Dinar en restaurant local. Després partirem cap a “La Estancia Sant Lorenzo” situada en Punta Norte, on podrem visitar la colònia de pingüins més gran de la zona. També podrem observar la costa externa de la península, de gran importància per les seues característiques geogràfiques i quantitat de llops, elefants i ocells. Iniciarem el retorn cap a l'Istme Carlos Ameghino, on visitarem el Centre d'Interpretació. Durant tot el recorregut tindrem  una bona probabilitat d'observar fauna silvestre terrestre com a guanacs, choiques, guineus, maras, piches i zorrinos en el seu hàbitat natural.

 

8 febrer. Puerto Madryn - Ushuaia

Al matí, trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol a Ushuaia. Iniciarem l’exploració d’aquestes terres, per a nosaltres, tan fascinants i llunyanes... Hotel a Ushuaia. 3 nits. Sopar.

 

9 febrer. El canal Beagle i el Parque Nacional Tierra de Fuego

Al matí, trasllat al port per a realitzar la navegació en catamarà per recórrer l’àmplia Badia d’Ushuaia fins a arribar al canal Beagle a través del pas Chico. Navegarem al voltant de l’illa dels Ocells i l’illa dels Llops, on és possible apreciar l’avifauna de Terra del Foc; paràsits grossos, albatros de cella negra, gavines grises, llops marins, etc. En arribar al far Les Eclaireurs (els il·luminadors), podrem apreciar colònies de corbs de mar imperials i corbs de mar roquers. De tornada, obtindrem una sorprenent vista del cordó muntanyenc que envolta la ciutat d’Ushuaia. Dinar en restaurant local. A la vesprada, excursió al PN Tierra de Fuego. Des del mirador Lapataia, farem una breu caminada per a transitar els últims quilòmetres de la Ruta Nacional 3. Continuarem el recorregut per a arribar a La Castorera, un dels dics construïts per aquesta espècie que habita la regió on es pot observar l’impacte que aquestes construccions produeixen en el medi ambient. En la part sud del parc es troba el llac Acigami (llac Roca), punt obligat per a detindre’s, admirar l’espectacle que ofereix el paisatge amb la serralada de Los Andes com a teló de fons. El recorregut acaba en Bahía Ensenada, on es troba l’oficina postal més austral del món.

 

10 febrer. Ushuaia. Llacs Fagnano i Escondido

Amb els primers raigs de sol, ens aventurarem en un safari de dia complet amb vehicles 4x4. La travessia ens permetrà connectar-nos d’una manera diferent amb els paisatges més recòndits de l’illa de Tierra de Fuego. Per senderes de terra i franquejant rierols, arribarem a la imponent costa del llac Fagnano, on podrem prendre’ns un moment per a contemplar aquest extraordinari lloc i la seua particular energia. A continuació, iniciarem una caminada pel bosc fins al llac Escondido, on es troba un refugi de muntanya. Al recórrer la costa, observarem la comunitat de castors, les seues construccions i embassaments, que constitueixen un hàbitat per a allotjar-hi la família. En aquest entorn meravellós, gaudirem d’un rostit al millor estil argentí, acompanyat amb vi Malbec. Després del dinar, qui ho desitge, podrà navegar amb canoa pef les tranquil·les aigües del llac Escondido.

 

11 febrer. Ushuaia - El Calafate

Dia de transició, trasllat a l’aeroport i vol domèstic entre Ushuaia i El Calafate. Hotel a El Calafate. 4 nits. Sopar.

 

12 febrer. El Perito Moreno

Visitarem el Parque Nacional Los Glaciares per a conéixer el famós Perito Moreno, paret de gel de 5 quilòmetres d’ample i 70 metres d’alçària sobre el nivell de l’aigua, amb colors que varien del blanc al turquesa. El punt de vista panoràmic és el començament d’una caminada descendent per les passarel·les situades enfront de la glacera. Dinar en restaurant del P.N. Des d’allí gaudirem de la immensitat del paisatge i podrem percebre els sons de les constants solsides de gel. Un espectacle fabulós. Durant la visita, abordarem el Safari Nàutic, que ens permetrà acostar-nos a la paret sud de la glacera.

 

13 febrer. El llac argentí

Eixida cap al port per a iniciar la navegació pel mar Patagònic en el creuer María Turquesa. El camp de gel patagònic és, després de l’Antàrtida, el mantell de gel més gran del planeta. Les seues glaceres tenen origen a més de 1.500 m d’altitud i descendeixen fins als 200 m, fet que permet un accés i visualització única en el món. El PN Los Glaciares és un magnífic escenari de boscs, llacs, muntanyes, gel i estepa, amb més de 200 glaceres. Hi destaquen la glacera Spegazzini i la Upsala que cobreix tota una vall. Visitarem la badia Esquadra i la Muralla de Condoreras. Desembarcarem a Puesto de las Vacas amb caminada pel canal Upsala amb vista panoràmica de la glacera Upsala i Bertacchi.  Dinar a bord. Continuarem navegant pel canal de Los Témpanos cap a la paret nord de la glacera Perito Moreno.

 

14 febrer. Torres del Paine. Xile

Dia d’excursió cap al PN Torres del Paine. Amb un camió Overland (4x4) travessarem l’estepa patagònica per arribar al pas fronterer de Cancha Carrera (Xile). Gaudirem d’un espectacle natural declarat reserva de la biosfera per la Unesco, que consta d’una superfície de 227.298 hectàrees. Els seus pics més alts ens donen la benvinguda amb els cims nevats fins i tot en ple estiu, d’on naixen glaceres interminables i rius d’aigua tan cristal·lina que et costarà veure’ls. La naturalesa és exuberant, la vegetació n’ocupa cada racó i potser se t'encreuarà una rabosa, un guanac, algun nyandú o, amb infinita sort, algun puma. Però el que sí que hi veuràs serà algun còndor planant. Sopar.

 

15 febrer. Calafate – Iguazú

Dia de transició, passarem d’un clima continental a tropical. Vol Calafate-Iguazú, via Bueneos Aires. Hotel a Iguazú, 2 nits. Sopar

 

16 febrer. Iguazú. Cascades argentines

Eixida cap al Parque Nacional de Iguazú, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Accés a l’estació central, on pujarem al Trenecito, que ens condueix fins a l’estació Garganta del Diablo. Caminant per ponts i passarel·les, entre xicotetes illes, envoltats de papallones i una bella vegetació, arribarem al salt de major importància de les cascades, en què el so i l’atmosfera són molt emocionants. Continuarem visitant el Circuit Superior, fent un recorregut per les passarel·les elevades. En aquest circuit, observarem les caigudes d’aigua des de la part superior dels salts Dos Hermanas, Bosetti, Bernabé Méndez, M’Bigua, entre altres. Posteriorment, visitarem el passeig inferior; en què farem una caminada en què tindrem una vista panoràmica de la Garganta del Diabló i el canyó del riu Iguaçú inferior. Sopar.

 

17 febrer. Iguaçú. Cascades brasileres

Eixida cap a Foz do Iguaçú per començar la visita a les cascades brasileres, situades en el Parque Nacional do Iguaçú. L’àrea de visita és un circuit de passarel·les, de 950 metres de llarg, que es troba sobre els barrancs del riu Iguaçú, i que ofereix una vista panoràmica realment impressionant de tots els salts. El recorregut té el seu punt culminant en arribar al mirador de la Garganta del Diablo, on el soroll de la caiguda de l’aigua fa feredat. Per la vesprada, trasllat a l’aeroport i vol Iguaçú-Buenos Aires. Hotel a Buenos Aires, 2 nits. Sopar.

 

18 febrer. Buenos Aires

Hui visitarem la zona nord de Buenos Aires. On es troben els boscs de Palerm, autèntic pulmó verd de la ciutat. Els boscs estan formats per diferents parcs com, per exemple, el jardí japonés, jardí botànic, el llac de regates, el Club Municipal de Golf, el Planetari i el parc Tres de Febrero. En aquest es troba el famós Rosedal (amb més de 18.000 rosers de 1.100 espècies diferents). Es continua per Palerm-Soho, que és considerat el centre del disseny Porteño. Per a completar la visita a la ciutat descobrirem el barri de la Recoleta, considerat el més sofisticat de Buenos Aires, i el lloc on es concentren els millors restaurants i cafés a l’aire lliure. També allí hi ha el famós cementeri, l’església del Pilar, un centre cultural, el Museu Nacional de Belles Arts i la famosa fira d'artesanies. Dinar en restaurant.

 

19 febrer. Buenos Aires

Dia lliure a Buenos Aires per acomiadar-se (de moment) de l’Argentina i poder gaudir d’altres llocs de la ciutat. A la nit, trasllat a l’aeroport per encetar el retorn.

 

20 febrer. Buenos Aires-Madrid

Nit a bord. Buenos Aires-Madrid. Arribada a València cap a les 21 h.Visitarem