Irati. La fageda infinita. Serra d'Urbasa.


Del 28/10/2022 al 01/11/2022
5 dies
per persona 595
 • Del 28/10/2022
  al 01/11/2022
 • 5 dies
 • Bus
 • Clàssic
 • Fil Per Senda
 • Natura

 • Victor Benlloch

Descripció

Irati. La fageda infinita. Serra d'Urbasa.

Endinsar-se a Navarra és accedir a un món de contrastos. De l’eixugor de les “Bardenas Reales” al sud a la verdor fresca del Pirineu al nord, i tot travessat per un món rural ric i divers amb un continu de serres solcades per les foces, estrets talls a la roca per l’incansable pas de l’aigua, plens d’una exuberant vegetació. I com a culminació la magnífica fageda d’Irati, una infinita extensió de selva, de colors canviants al ritme de les estacions, un calidoscopi únic a Europa. A més, per completar el viatge hem afegit les visites explicades d'algunes de les poblacions navarreses, sempre amb una riquesa patrimonial indubtable, a les que ens aproximem en el nostre periple autumnal.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • 2 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 30/06/2022

Opcions

 • Habitació individual + 145 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Victor Benlloch
Botànic.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 595 €


Programació

28 octubre. Anada a Pamplona

Eixida a les 16.00h des de València (Nuevo Centro). Trasllat a Pamplina, fent una parada de camí per sopar. Hotel*** al centre de Pamplona. 4 nits.

 

29 octubre. Serra d’Urbasa i Andia. Estella, lizarra.

Hui ens endinsarem en el parc natural de les serres d'Urbasa i Andia. Farem una ruta per a gaudir d'uns dels paisatges més bonics d'aquestes serres en la tardor. Ruta verda: Nacedero del Urederra. P.N. Sierra de Urbasa i Andia. 8,5 km. 140 m  desnivell. Dificultat baixa. En acabar el nostre extraordinari recorregut cap al migdia ens acostarem a la ciutat d'Estella-Lizarra per a dinar i fer un passeig guiat per descobrir els principals llocs d'interès a la ciutat navarresa. Després anirem cap a Pamplona. 

 

30 octubre. D’Eunate a Puente la Reina.

Començarem aquest dia admirant l'església romànica de santa Maria d'Eunate al cor de la vall d'Ilzarbe, en un lloc pla, obert i que encara potència més l'espiritualitat del lloc. Després i des de la mateixa església començarem una ruta verda de 7 km i sense dificultat i que seguint el camí de Sant Jaume ens portarà a Puente La Reina. Ací dinarem i tindrem una visita a la discreta i laboriosa ciutat que destaca pel seu famós pont medieval. Sopar.

 

31 octubre. La Selva d’Irati.

La ruta estrela d'aquest viatge és la Selva d'Irati. Es troba a una vall que rega el riu del mateix nom i els seus afluents. Zona fronterera entre Espanya i França, no va ser fins a 1856 que es delimità la frontera, adjudicant-se a Espanya tota la comarca. Des d'aleshores els fajos i l'avet blanc que poblen aquestes muntanyes han aconseguit unes condicions òptimes de creixement. Descobrirem tota la bellesa dels colors canviants que la tardor pinta en el paisatge. Dels grocs als verds àcids i dels ocres als taronja i rojos. Tot un espectacle de la natura que no cansa mai. Farem la ruta verda de La selva de Irati amb 10 km i 170 m desnivell. Dificultat baixa.  Després dinarem de camp al finalitzar la ruta. I de vesprada tindrem un passeig a l’ermitori de la Virgen de las Nieves i cascada del Cubo: 3 km. 50 m desnivell. Dificultat baixa. Sopar.

 

1 novembre. La Foz de Lumbier.

Eixirem cap a la magnífica Foz de Lumbier, canó excavat pel mateix riu Irati i declarat reserva natural. Allí farem la ruta verda de la Foz de 7,5 m. i 200 m de desnivell.Dificultat mitjana-baixa. En acabar encetarem el camí de tornada a València. Dinar de camí. Arribada a València. Visitarem