A les vores del Bàltic, les Repúbliques d'Estònia, Letònia i Lituània, s'aferren fortament a la seua independència recobrada i assumeixen una europeïtat absoluta. Fortes per la seua originalitat ètnica i lingüística, totes tres entren en la Història d'Europa al segle XIII durant el desenvolupament de la Hansa. Els cavallers teutònics foren els senyors d'aquells territoris després d'una cristianització feroç. Podem dir d'elles que cadascuna té unes característiques pròpies que les fan úniques malgrat que se les agrupe sempre. Farem un recorregut per les tres capitals. Les tres fantàstiques i diferents. En elles trobarem un compendi del millor de l'art medieval "teutó" i una explosió extraordinària del que anomenen modernisme o Art Decó. Tot un periple a la vora d'eixe mar poc salat, quasi dolç, de tonalitats blau-ambarines envoltat de boscos i llacs d'una quietud a prova de somni.
Ens acompanyarà:
També vindrà amb nosaltres:
El preu d'aquest viatge és de 1595 € + 107 € de taxes
Concentració a les 05.00h a l’aeroport de Manises. Vol València-Tallinn, via Zuric. Trasllat a l’hotel. Hotel a Tallinn, 3 nits.
Començarem el viatge explorant la seua capital Tallinn. Port secular i capital del país. La visitem en un llarg passeig. La ciutat va ser fundada l'any 1219 pels danesos, i per això s'explica el seu nom, que en estonià significa ciutat dels danesos. Després aparegueren els cavallers teutònics, d'origen alemany que configuraren el centre del nucli antic. La ciutat va estar durant segles poblada per alemanys malgrat haver passat per mans sueques i russes. És patrimoni de la humanitat. Admirarem el barri medieval, que es divideix en tres parts: Toompea o el turó de la catedral, la ciutat vella i la ciutat Estònia. També vorem la catedral ortodoxa Alexander Nevsky i l'imponent castell de Toompea, seu del Parlament. A la vesprada vorem a les afores -trasllat en bus- el monestir de Santa Brígida d’estil gòtic així com del Auditorium “La vall de les cançons” dissenyat per l’arquitecte Alar Kotli. Sopar.
Estant en Tallin no podíem deixar de fer una deliciosa excursió al parc nacional de Lahemaa. Aquest parc es troba a prop de la capital i gaudeix de tres xicotetes penínsules que conserven tot l'ambient de les costes bàltiques. Les construccions són d'estil rústic, en fusta, de gran valor arquitectònic, així com el paisatge de llacs i boscos. Destacarem del dia les visites a Altja, antiga vila de pescadors amb restes arqueològiques. Les cases patrícies de Palmse i Sagadi, exemples d'arquitectura barroca. Farem -a peu- un recorregut (3,5 km sense quasi desnivell) per Viru Bog, un dels pantans més accessibles d'Estònia. En ell tindrem l'oportunitat d'aprendre sobre la flora de la zona i gaudir del paisatge d’antigues dunes. Després tornarem a Tallin i temps lliure. Sopar.
Eixirem de Tallin al matí per arribar a Pärnu, ciutat a la vora del Bàltic que és coneguda per ser la "capital estiuenca" d'Estònia gràcies a les extenses platges d'arena i els boscos que l'envolten. La ciutat té set-cents cinquanta anys d'història i un passat hanseatic. Després continuarem a Sigulda ja en Letònia. Visitarem les ruïnes del castell de l'Ordre dels Cavallers Teutons. El castell Medieval de Turaida, del segle XIII, és el millor conservat de Letònia. Continuarem en el Museu d'història local així com el parc escultòric dedicat al folklore letó. Hotel a Riga, 2 nits. Sopar.
El dia en la capital Letona farem una visita panoràmica a peu i amb bus. El Mercat central de Riga és el més gran de tots els països bàltics. Cinc grans naus d'estil Art-nouveau en el centre de la ciutat. Encara funciona com a mercat, i on els letons acudeixen diàriament a comprar fruites, verdures, carn, peix, etc. Durant el matí podrem vore la catedral de la ciutat així com el barri art-nouveau de la ciutat. Sopar.
Hui continuarem el nostre viatge cap al sud detenint-nos en el palau de Rundale- per fora- del segle XVIII, monumental obra d'uns dels arquitectes italians de Sant Petersburg. Entrarem a Lituània pel "Puig de les Creus" en Siauliai, lloc on els cristians depositen creus des del llunyà segle XIV, potser n'hi han més de 50.000. Arribarem al Bàltic per la ciutat de Klaipeda hui en dia un dels principals ports d'aquest mar. Hotel a Klaipeda. Sopar.
El parc nacional de Neringa va ser en el passat el límit nord de l'antiga Prússia Oriental. Es tracta d'una reserva natural formada per dunes, boscs de pins, flora i fauna autòctona i tot entre la mar bàltica i el llac Kursiu, únic a Europa. L'assentament més antic del parc és la ciutat de Nida, antic poble de pescadors que conserva totes les construccions de més de cent cinquanta anys. Destacarem a la zona el turó conegut com a "turó de les Bruixes". Després de la visita del parc anirem cap a la capital de Lituània. Hotel a Vílnius, 2 nits. Sopar.
Un Tour a peu pel barri històric de la ciutat de Vílnius serà el començament del dia. Fundada l'any 1323 a la vora dels rius Neris i Vilna pel Gran Duc Gediminas, la ciutat ha estat durant segles encreuament de camins i centre de comerç. Des dels comerciants de l'antiga Hansa fins als invasors alemanys, suecs, russos, polonesos tots ells han anat deixant una empremta en la Història de la ciutat. Trobarem, doncs, una arquitectura molt variada amb facades gòtiques, renaixentistes, barroques i neoclàssiques. Durant la visita també podrem admirar els edificis Art Nouveau en l'Avinguda Gediminas o la sinagoga-, ja que la ciutat acollia una gran comunitat jueva-. Tot un matí i migdia per descobrir aquesta fascinant ciutat patrimoni de la humanitat. Acabarem el dia al castell de Trakai, a pocs km de Vílnius. Va ser la seu del Gran Ducat de Lituània i capital del país a l'edat mitjana. L'imponent castell és una magnífica construcció que es remunta al segle XIII, situat en una xicoteta illa al centre d'un idíl·lic llac, voltat tot de boscos d'avets i bedolls. Sopar d'acomiadament en restaurant local.
Matí lliure a la capital lituana. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport. Vol Vilnius-València, via Zuric.