La Grècia del nord. L'Èpir i Macèdonia. Meteora.


Del 06/09/2019 al 14/09/2019
9 dies
per persona 1450
 • Del 06/09/2019
  al 14/09/2019
 • 9 dies
 • Mitja pensió.
 • Avió
 • Història

 • Xavier Vidal

Descripció

La Grècia del nord. L'Èpir i Macèdonia. Meteora.

Grècia sempre és molt més del que u espera. En cada racó apareixen tresors, imponents ruïnes d’un passat gloriós. En aquest viatge a la Macedònia grega i l’Epir volem portar-vos a descobrir una Grècia diferent, amb una geografia variada, que va de les planes fèrtils a la vora de la Mediterrània a les altes i remotes muntanyes de l’Epir. Noms plens d’història com el massís del Pindos, que guarda el parc nacional de Vikos-Aoos, o la muntanya sagrada d’Athos, amb una plèiade de monestirs que ens transporten a l’època de l’antic Imperi bizantí. Hem traçat un recorregut ple de meravelles d’una Grècia que espera ser descoberta.

Inclou

 • Guia FPR
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 25/07/2019

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 30 €
 • Habitació individual + 275 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1450 € + 80 € de taxes


Programació

6 setembre. Tessalònica bizantina

Concentració a les 05:00 h a l’aeroport de Manises. Vol València-Tessalònica, via Atenes. Fundada l’any 315 abans de Crist, la capital macedònica ha conservat del passat una gran quantitat de fites artístiques. Farem una passejada per anar descobrint-les: fantàstiques esglésies bizantines, com la dels Dotze Apòstols, Panagia Chaldeon, Santa Caterina o la de Sant David, amb un meravellós mosaic. Sopar. Hotel a Tessalònica. 3 nits.

 

7 setembre. Tessalònica. Ritme vital

Dia complet per a endinsar-nos en la ciutat de Tessalònica. Visitarem, entre altres punts d’interés, la torre Blanca, les muralles, l’arc de Galieno, la rotonda de Sant Jordi, Sant Demetri, el barri Ladadika i l’antic basar turc. Temps lliure i sopar.

 

8  setembre. El Mont Athos. La muntanya sagrada

Ja des d’abans de l’època cristiana va ser un lloc que es considerava sagrat. L’any 1060 l’emperador bizantí, Constantí Monòmac, decreta la prohibició de dones en tot aquest espai. Nosaltres visitarem els monestirs des del vaixell turístic que recorre la costa sud d’aquesta península verge, salpant del xicotet port d’Ouranopolis. Podrem gaudir, des del mar, de monestirs com Xenofontos, Sant Panteleimon o Simonos Petras. Sopar.

 

9 setembre. De Pel·la a Kastorià. Grècia balcànica

Comencem el nostre camí cap al nord de Grècia. Visitarem l’antiga capital del regne de Macedònia: Pel·la. El mosaic La caça del cérvol o Dionís sobre un guepard formen part d’aquestes ruïnes. Després la ciutat de Kastorià. Va ser un important centre bizantí, com testifiquen les nombroses esglésies dels segles XI al XVIII, i magnífiques cases històriques o archontikà. La ciutat es troba a la vora del llac Orestias i hui en dia és notable la seua indústria pellera. Hotel a Kastorià. 2 nits. Sopar.

 

10 setembre. Parc Nacional dels Llacs Prespa. Vida antiga

Emmarcats entre Grècia, Macedònia del Nord i Albània, els llacs Prespa estan envoltats d’un magnífic paisatge de muntanya. Són dos llacs, el Gran i el Petit Prespa. Als boscs limítrofs, viu l’os, el llop, i dos de les espècies de pelicans únics a Europa. Al voltant d’aquests llacs, la vida a les aldees tradicionals continua portant el ritme de temps passats. Farem una excursió de tot el dia. Sopar.

 

11 setembre. Grècia entre muntanyes. De l’Aoos a Ioànnina

El nostre camí a l’Epir ens portarà a gaudir del bucòlic i aspre paisatge d’aquesta Grècia salvatge. El poblet de Konitsa guarda a la vora del torrencial riu Aoos el pont otomà. El monestir Molivdoskepastos, a 300 m de la frontera albanesa, és un dels més antics de Grècia. Va ser fundat per l’emperador Constantí IV en el segle VII. El visitarem. La ciutat de Ioànnina va ser després de la IV croada capital del despotat de l'Epir i després com a Yanina capital del Paixanlik otomà. Passejada per la part antiga. Hotel a Ioànnina. 2 nits. Sopar.

 

12 setembre. La Zagòria. Bellesa en pedra

La feraç i muntanyosa regió de la Zagòria es troba al bell mig de l’Epir. Dins del seu domini, apareix el gran canyó del Vikos. Amb un paisatge espectacular i salvatge dedicarem el dia a recórrer-lo . Tots els pobles de la regió gaudeixen d’un encant extraordinari gràcies a la utilització de la pedra seca. Monodendri ­‒amb les millors vistes del canó‒ i Papingko són dos dels pobles més bonics. Sense oblidar els ponts que permetien la mobilitat en aquell espai tan dur per a l’home com són el de Kokori o el de Kipi. Sopar.

 

13 setembre. Els Meteors. La porta del cel

Al nord de la Tessàlia es troben els meravellosos monestirs que anomenem Meteors. La major part van ser bastits en el segle XIV. Estan situats en llocs de difícil accés com a protecció de les incursions turques, aleshores ben presents. Són 24 monestirs dels quals en visitarem dos. Hotel a Tessalònica. Sopar.

 

14 setembre. Verguina. Vol Tessalònica-València

Acabarem el viatge visitant les tombes reials al lloc arqueològic d’Aigai, a prop de Verguina. Era en aquest lloc on soterraven els reis macedònics. Un descobriment espectacular que ens acomiadarà del nord de Grècia. Vol Tessalònica-València. Arribada a València cap a les 23:30 h.Visitarem