La Corunya i Lugo. Any xacobeo


Del 16/07/2022 al 22/07/2022
7 dies
per persona 960
 • Del 16/07/2022
  al 22/07/2022
 • 7 dies
 • Mitja pensió.
 • Bus
 • NOVETAT
 • Història

 • David Gimeno

Descripció

La Corunya i Lugo. Any xacobeo

Anomenada així- costa da morte- per la gran quantitat de naufragis que ocorren en aquesta part de Galícia, és la costa més perillosa de tota Espanya però també una de les més belles. La seua geografia està oberta als temporals de l’atlàntic, amb platges immenses, penya-segats desafiant les borrasques més extremes i pobles al redòs de la costa. Els impetuosos vents carregats d’aigua i llum han pintat en l’imaginari comú supersticions, llegendes i misteris que li donen relleu literari. Recorrerem els indrets més fabulosos que vigilen l’oceà, passejarem per les seues platges secretes, menjarem els seus deliciosos mariscs i gaudirem d’una ciutat amb una gran activitat cultural: La Corunya. La Costa da Morte, una costa plena de vida.A més hem unit la ciutat de Lugo amb les seues muralles i la capital gallega, Santiago, ambdues patrimoni de la humanitat per complir amb l'any Xabobeo.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 07/03/2022

Opcions

 • Habitació individual + 270 €
 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

David Gimeno
Guia de turisme.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 960 €


Programació

16 juliol. València – La Corunya

Eixida des de València a les 07.00h (Nuevo Centro) Hotel a La Corunya, 6 nits. Sopar.

 

17 juliol. La Corunya

Afortunada per la seua ubicació geogràfica, la ciutat és un istme envoltat per l’oceà. La Corunya té el passeig marítim més llarg d’Europa, ací tot és gran, fins als polps pescats eixa nit i que en la llotja de peix més gran -també d’Europa- se subhastaran a la matinada. Descobrirem la ciutat, les places, les esglésies, carrers i carrerons, façanes i monuments. Tindrem el dia per fer-la nostra. També per degustar tota classe de peix i marisc. Després de dinar eixirem a fer un tomb als voltants de la ciutat per vore l’església romànica de Santa Maria de Cambre. Acabarem les visites a la Torre d’Hèrcules. Sopar.

 

18 juliol. La Costa da Morte. Camariñas

La visita a la Costa da Morte té com a principal objectiu el descobriment de paisatges grandiosos i salvatges, de penya-segats turmentats pel vent a platges de fina sorra i cales recòndites. No trobarem “grans” monuments, a no ser que la lluita per la vida dels gallecs no siga considerada un “monument”. La comarca de Camariñas és la més occidental de la Costa da Morte. Anirem, a Muxia, farem un tast del romànic gallec a San Xulián de Moraime, acabarem el dia a Finisterre, el final de la Terra. Sopar.

 

19 juliol. As Mariñas - L’arc Àrtabre

Quatre són les “ries” que formen aquest magnífic Golf. De matí anirem farem un passeig a l’illeta on es troba el Castillo de Santa Cruz. Aquest castell va ser construït al segle XVI després de l’atac del pirata Drake. El Ferrol ens espera després. El Castell de San Felipe tanca la ría. Construcció monumental és un dels Forts de costa més espectaculars d’Espanya. El Ferrol ha conservat en el barri de la Magdalena un nucli neoclàssic encara per descobrir. De vesprada visitarem la ciutat de Betanzos. El seu nucli històric és de gran bellesa conservant dos magnífics temples gòtics així com coloristes balconades d’estil popular. Sopar.

 

20 juliol. Lugo

Galícia també és terra romana. Descobrirem el temple de Santalla de Bóveda. El caràcter únic en Europa del temple de Santa Eulàlia de Bóveda ha tret a debat moltes interpretacions sobre la seua finalitat original: lloc de banys, nimfeu, temple dedicat a Priscil·lià o santuari de la deesa Cibeles. L'arribada del Cristianisme el transformà en església de Santa Eulàlia. Dedicarem la resta del dia a descobrir la ciutat de Lugo. Famosa per les seues muralles d'un poc més de dos kilòmetres i increïblement conservades tindrem temps per poder recórrer-les. La plaça de Santa Maria que dibuixa junt amb la plaça major la catedral. Aquesta és d'origen romànic i ha anat adquirint altres estils com sol ser habitual en edificis de tan llarg recorregut. El Mitreu, la casa dels mosaics, els cafès històrics, etc. A més Lugo manté que és un dels llocs on millor es menja a Galícia, podrem comprovar-ho in situ. Sopar.

 

21 juliol. Santiago de Compostela

Hem deixat per l'últim dia de viatge la visita a Santiago de Composte-la, capital de Galícia. Només la catedral Compostel·lana val en si tot un viatge. De fet, des de temps alt-medievals només hi havia tres viatges possibles per a tot cristià: Jerusalem, Roma i Santiago. Donem ales i fem cloenda del nostre periple Jacobeu al cor de la ciutat de l'apòstol. Farem un passeig pels principals indrets de la ciutat, i donarem temps lliure per gaudir de les seues places, racons i bars mentre podem sentir el revoleig de les oronetes sobre el cel estiuenc d'aquest Finis Terrae. Sopar.

 

22 juliol. Tornada

De matí, iniciarem el cami de retorn cap a València, fent una parada per a dinar.Visitarem