Estònia. La llum dels boscos boreals.


Del 07/07/2018 al 14/07/2018
8 dies
per persona 1340
 • Del 07/07/2018
  al 14/07/2018
 • 8 dies
 • NOVETAT
 • Natura
 • Avió
 • Història

 • Joan Grifoll

Descripció

Estònia. La llum dels boscos boreals.

Situada a la part nord-est de la mar Bàltica, Estònia és un d’aquells llocs del món en què, després d’haver-hi tornat, es té la impressió d’haver descobert una xicoteta meravella. Aquest país, un poc a banda, guarda ciutats excepcionals: la seua capital Tallin, amb una de les muralles medievals millor conservades de la Terra i amb un centre històric de primer ordre; Tartu, vila estudiantil i garant de les seues tradicions, i Pärnu, la capital costanera, encantadora amb les seues cases de fusta i un mar sempre present. Al seu costat, hi ha el bosc boreal, que ho ompli tot, que ho impregna tot amb un alé de misteri que fan que de la visita al país siga un goig. Si a aquests ingredients afegim la seua història, que ens conta el pas de tots aquells pobles que la dominaren: danesos, alemanys, russos... i amb ells la diversitat de castells, ruïnes medievals, granges històriques i tot envoltat d’un paisatge bucòlic de boscos i llacs, l’èxit està garantit. Volem que ens acompanyeu per a commemorar l’estiu, amb unes nits (quasi) blanques plenes d’encant i harmonia, per a gaudir amb serenitat i felicitat de les llums i la frescor del nord. Benvinguts a Estònia. El País Tranquil.

Inclou

 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Avió
 • 3 Mitjes Pensions
 • Hotel
 • Assegurança de viatge

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 18/06/2018

Opcions

 • Habitació individual + 330 €
 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

Joan Grifoll
Guia de muntanya i Història..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1340 € + 100 € de taxes


Programació

7 de Juliol . València-Tallin. La joia del Bàltic.

Concentració a l’aeroport de Manises a les 04:30 h. Vol València-Tallin, via Frankfurt. En arribar-hi, dedicarem el dia a descobrir i redescobrir l’esplèndida capital del país. Des de el tossal de Toompea fins a la plaça de l’Ajuntament, cada racó, cada casa és un museu a cel obert. Pas a pas la ciutat hanseàtica de Tallin ens obrirà el seu cor per meravellant-nos amb el ben conservat centre històric, les seues muralles, l’església del Sant Esperit, les portes marítimes, i l’església ortodoxa de Sant Nicolau, entre altres punts d’interés. Sopar. Hotel a Tallin. 1 nit.

 

8 de juliol. Haapsalu i Pärnu. Bàltic Belle Époque

Al matí, visitarem Haapsalu, la ciutat dels “suecs de la costa”, amb un regust romàntic amb les seues viles art-decó i el Kursaal, que ens trasllada als anys de la Belle Époque. Txaikovski amava contemplar les postes de sol des de la costa d’Haapsalu. Després, ens dirigirem a la costanera i balneària Pärnu, antiga ciutat hanseàtica de Pernau, va estar habitada per mercaders alemanys provinents de Lübeck. Hi tindrem un tast de l’ambient estival de la costa, de la seua platja gegantina de fina arena, i les seues tendes plenes de troballes, tot gaudint de les viles d’estiueig plenes de sabor nòrdic. Hotel balneari a Pärnu. 1 nit.

 

9 juliol. Tartu, l’atenes sobre el riu Emajogi. Parc Nacional de Soomaa.

Eixirem cap a l’est del país, començant a aturar-nos per a fer una passejada pel Parc Nacional de Soomaa, literalment “terra d’aiguamolls”, és la major superfície de pantans i boscos costaners d’Estònia. Després de dinar, arribarem a Tartu, bonica ciutat universitària, plena d’encant i de joventut. Joventut que trobarem en cada racó de la vila, i en els seus bars, cafés i restaurants. Ciutat que pren embranzida quan el duc de Kiev, Jaroslav, hi funda una fortalesa en l’actual tossal de la catedral. Després ciutat alemanya anomenada Dorpat, la passejarem amb tranquil·litat per a gaudir de la seua energia. Sopar. Hotel a Tartu. 2 nits.

 

10 juliol. Els boscos Boreals. Alatskivi-Kolkja

Dedicarem el dia a descobrir el cor d’Estònia. Veurem la “granja” neogòtica Alatskivi amb el seu parc i que ens transportarà a Escòcia. Visitarem, a la vora del llac Peipus, el poblet de Kolkja, habitat pels “antics creients” russos –escissió del cristianisme ortodox– que fundaren aquest bonic poblet amb la seua església ortodoxa de fusta. Farem una passejada per uns dels boscos pròxims a la ciutat de Tartu.  

 

11 juliol. Del llac Peipus al país dels soviets. Llac Peipus, Kuremae-Narva.

Ens espera un viatge a la vora del llac Peipus, quart llac d’Europa en grandària i voltat de poblets de pescadors, on ens detindrem per a gaudir de la bellesa dels llocs, com ara la platja de Kauksi. Ens acostarem a un dels llocs més curiosos i encantadors de l’Estònia de l’est: el monestir ortodox anomenat La Dormició de la Verge, a Kuremäe, i després ens detindrem a la vora del golf de Finlàndia per a conéixer el castell de Narva, a la frontera de Rússia, i el seu vigilant company, el castell rus d’Ivangorod a l’altra banda del riu Narva. Hotel a Lahemaa o Rakvere. Sopar.

 

12 juliol. Parc Nacional de Lahemaa. Vistes bàltiques.

Després del desdejuni, passarem el dia al “país de les badies”, el parc de Lahemaa, on farem una passejada per la península de Kasmu i on descobrirem les “granges”, edificis històrics construïts pels descendents dels cavallers alemanys, que servien de luxoses residències i que en la reforma agrària del any 1920 foren transformades en explotacions agrícoles, com ara Palmse i Sagadi. Hotel a Tallin. 2 nits.

 

13 de juliol. Tallin. Palau de Kradiorg. Les llums del nord.

Farem una visita al palau de Kradiorg, del segle XVIII, construït per a Pere el Gran de Rússia i que alberga en l’actualitat el Museu d’Art Estranger, a més de ser també la residència de la presidència de la república estoniana després de la seua independència. Temps lliure a Tallin. 

 

14 de Juliol. Vol Tallin-València.

Matí lliure a Tallin. Trasllat l’aeroport. Arribada cap a les 23:30 h.

 Visitarem